3 jednostavna načina da razbiti Chili

Kako kuhati jednostavna i ukusna spavaća kuhala Chili

(Slika: Joe Lingeman)

Nitko ne želi tanki čili jer, iskreno, onda je to stvarno juha! Chili bi trebao biti gust i dovoljno srdačan da bude obrok sam po sebi, ali ponekad postoji samo malo tekućina nego što želite u loncu. Ako nastavite kuhati chili, neki od sastojaka – poput graha – mogu se raspasti i pretvoriti u pljusak, pa evo još tri načina na koje možete lagano zgušnjavati čili.

1. Koristite krumpir.

Sve što trebate učiniti je uzeti krumpir i razbiti neke (ali ne sve) čili oko. Mashing grah i povrće tako da oni razbiti i pustiti svoje prirodne škroba će pomoći gustoći višak tekućine, a još uvijek ostavljajući dobar dio graha netaknut.

2. Dodajte kukuruzni tijesto.

Sprinkling u žličicu ili tako od kukuruza, masa harina, pa čak i polenta je sjajan način da se zgusne jugozapadno nadahnut chilis. Dodavanje bilo koje od ove tri u vrući lonac od chili znači da će apsorbirati i pomoći zgušnjavanje tekućine nakon simmering za oko 10 dodatnih minuta. Iako može dodati malo zrnastu teksturu vašem chili, smatram da to nije previše drukčije nego kada se srušite kukuruzni kolač u zdjelu.

(Slika: Christine Gallary)

3. Dodajte tortile.

Mnogo tortila juhe receptima oslanjaju se na tortile ili tortile čips kako bi se slomili i zgušnjavali juhu, tako da možete primijeniti isti princip ovdje. Samo rastrgajte neke tortile u male komadiće – brašno ili kukuruz na vama – umiješajte ih u lonac vruće čilije i pustite cijelu zdjelu 10 minuta prije nego što se ponovno promiješate.

Naši omiljeni Chili recepti

  • Kako kuhati jednostavna i ukusna spavaća kuhala Chili
  • Slow Cooker Vegetarijanski Chili
  • Slow-Cooker Veganska lizalica Chili
  • Jednostavno Turska Chili s Kale
  • Kako napraviti vrlo dobar chili bilo koji način vam se sviđa