2-Sastojci piva Cocktail Recipe: Krvavi pivo

(Slika: Casey Barber)

Ovih dana, svako mjesto za doručak vrijedno svoje soli služi micheladu uz potrebnu Bloody Mary, a srce moje ljubavi piva uživa u pogledu na jelovnike. Ali kad izađem na piknikima ili stražnjim vratima i nemam puni ormarić za začine – ili kad se osjećam malo lijeno u ljetnom poslijepodnevu – volim otići na starija vremena s mojim koktelima od rajčica i umiješati krvavu pivu umjesto toga.

Ovisno o tome koji dio zemlje odakle potječete, možda ćete znati ovaj koktel s dvije sastojke kao crveno pivo, crveni pijeter, crvene oči ili samo pivo od rajčice. Nomenklatura se razlikuje od Oregona do Teksasa do Nebraska do Calgaryja, ali ideja ostaje ista. Kao što ti nazivi impliciraju, često se štitimo kao lijek za mamurluk, ali otkrio sam kako krvavo pivo ide lako kao i starter starog sata.

Kao i kod svakog napitka koji uključuje sok od rajčice, to je ljubav-to-ili-mržnja-to posao, ali oni čije preferencije pada na ukusna strana spektra će ga kopaju baš u redu. Sub u Bloody Mary mix ili Clamato, ili ga držite jednostavnim i autentičnim samo s pivo i sok od rajčice.

(Slika: Casey Barber)

Ključ ovog lijenog pića je koristiti pivo koje se ne pokaže. Nema dvostrukih IPA-e koji vam daju zalogaj sitnih limuna, bez mliječnih kolača koji nadmašuju nepce pržene kave i čokolade, bez bogatih i žestokih belgijskih dubrova. Držite se čistim i čistim lagerima poput pakla ili pilsnera koji ne preplavljuju osebujni okus rajčice.

Kao iu michelati, ne možete pogriješiti s klasičnim meksičkim lagerima kao što su Sol, Tecate ili Dos Equis za krvavo pivo, ali šanse su da će vam omiljeni regionalni ljetni pivo za kosilicu biti izvrsno podudaranje. Ja sam Pittsburgher koji je sklon ukrcati moje piti off s IC Light, ali Chicagoans svibanj želite držati sa Stari stil, dok drugi Midwestern nostalgičari mogu doći do Hamm’s.

Želite li to zamisliti samo tad? Iskušajte Maryland-based Flying Dog’s Dead Rise, ljetnu sezonu pripremljenu s iznenađujuće privlačnim nagovještajem zalogaje Old Bay.

Krvavi pivo

Napravi 2 pića

  • 1

    (6 unca) može sok od rajčice

  • 2

    (12 unca) limenke ili boce lager pivo – koristite svoje omiljene

Pomiješajte limenku soka od rajčice i podijelite ravnomjerno između dviju pintovih naočala. Nemojte tresti pivo (heh) – ulijte ga u sok od rajčice u svako staklo da se kombiniraju. Pijte gore.