17 jednostavnih francuskih receptura za Dan bastila (i dalje)

Dan Bastille je 14. srpnja, što je savršeno izgovor za umetanje nekog galskog okusa u vašu ljetnu kuhinju. Iako Bastille nećemo storming uskoro, to ne znači da nismo igra za slavlje liberté, égalité, i fraternité na najbolji način.

Od pića do glavnih jela do deserta, imamo 17 jednostavnih francuskih recepata za sve koji žele Vive la Françe na stolu.

(Slika: Dana Velden)

1. Kako napraviti osjetljive, lažni crêpes

Nijedna rasprava o francuskoj hrani ne bi bila potpuna bez crpića. Tanki, francuski palačinke su beskrajno svestrani – možete ih napuniti pekmezom i mješavinom ricotte i mascarpone, ili možete ići ukusnim putem i napuniti ih jajašima i skuhanim povrćem.

(Slika kredita: Leela Cyd)

2. Kako napraviti francuski omlet

Francuzi su usavršili omlet, tako da ćemo odgoditi njihov stil kako bismo najbolje zamislili doručak. Naravno, sretni bismo jesti za bilo koji obrok u danu. Dva ključna dijela savjeta? Koristite nepotrebnu tavu i kuhajte samo omlet dok ne izgleda dobro pod, ispod učinio.

(Slika: Kathryn Hill)

3. Vichyssoise

Od dana Bastille dolazi tijekom vrućine ljeta, možda je u vašem najboljem interesu napraviti hladnu ljetnu juhu umjesto teže tradicionalnog obroka. Kuhajte ovu juhu od poriluka i krumpira, a zatim ohladite za srdačno, ali osvježavajuće obroke.

(Slika: Tessa Huff)

4. Raspberry-Cooc French Macarons

Daj Laduréeu za svoj novac s ovim savršeno ružičastim makaronima. Recept se može činiti zastrašujućim, ali ako odvojite svoje vrijeme i pažljivo pročitate upute, bit ćete iznenađeni koliko su lako.

(Slika: Diana Yen)

5. Usporeni štednjak Ratatouille

Ako želite napraviti ovaj klasični francuski jelo u ljeto, vaš najbolji kladiti se da izbiti svoj spor kuhalo. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, ali i nećete morati grijati svoju kuhinju tako što ćete imati peć na satima.

(Slika: Melissa Ryan)

6. Pilić Jardinère Jacquesa Pépina

Riječ jardinère znači vrtlar na francuskom, što je siguran znak da se ova pileća brašna mijenja sa godišnjim dobima. Iskoristite sve što vam je na raspolaganju, bilo iz vašeg dvorišta ili na tržištu poljoprivrednika, kako biste napravili najbolju moguću verziju ove posude.

(Slika: Kelli Foster)

7. Kako napraviti salatu od nicotine

Savršen izbor za vruće dane, salata od soje je suštinsko francusko jelo. Ima toliko mnogo naših omiljenih sastojaka i poslužuje se u jednostavnom okupljenom, dekonstruiranom stilu. To je jedan od naših omiljenih ručka.

(Slika: Sara Kate Gillingham)

8. Slobodni obrazac Apple Tart

Ovo je moderno ažuriranje klasično francuskog jela. Imamo čak i nekoliko trikova za uštedu vremena i truda. Prvo, preskočite ljuštenje jabuka – crveni rubovi čine lijepu istaknute predmete. I drugo, ako ne želite napraviti vlastitu koru, umjesto toga slobodno koristite zamrznuto tijesto.

(Slika kredit: Apartman terapija)

9. Lillet na ledu

Nema jednostavnijeg koktela za Dan Bastille nego čašu Lilleta na ledu. Ako ga nikad niste imali, Lillet je aperitiv na bazi vina koji dolazi u crvenoj, bijeloj i rosé verziji. Sadrži likere citrusa i sastojak koji sadrži kvinin, koji znate iz tonike. To je savršena mješavina slatke i gorke, a nevjerojatno je osvježavajuća.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

10. Topla francuska salata od lana s bobicom i biljem

Ova posvećena jela bila je inspirirana Faithovim putovanjima u Toulouse, a dok se može činiti jednostavnim, okusi su ništa drugo. Lenticje zadržavaju svoj oblik i teksturu kada kuha, a ljekovito bilje i slanina daju bogatstvo koje želimo tijekom cijele godine.

(Slika: Melissa Ryan)

11. Kako napraviti klasične francuske palmiere

Crvena i slatka klupa klasičnih palmiera jedna je od naših najdražih stvari i pustiti ćemo vas na malu tajnu – zapravo je lako napraviti. Možete započeti domaćim ili gotovim tijestom za prženje, a onda je jednostavno stvaranje i valjanje i prskanje sa šećerom.

(Slika kredita: Jenny Huang)

12. Pečeni Croque Moniseur taverna

Nikada nećemo odbaciti krunskog gospodara, savršeno ružičasti šunku i sendvič sir. Ako pokušavate hraniti mnoštvo, ova inačica pečene verande je način na koji možete ići. Na taj način svatko može sjesti na stol i uživati ​​u svom obroku u isto vrijeme.

(Slika: Nora Maynard)

13. Lillet Liberté

Kad ste spremni eksperimentirati s Lilletom, pokušajte napraviti taj francuski koktel koji je varijacija na martinu. Lillet Blanc stoji u vermutu, a narančaste grickalice povećavaju nakupinu citrusa.

(Slika: Emma Christensen)

14. Kako napraviti Croissants

Nećemo lagati, stvaranje kroasana može biti dugotrajan proces, što sa svim maslacem morate laminirati u tijesto, ali ako ste spremni za rješavanje kuhinjskog projekta, ovo je potpuno vrijedno vaše vrijeme i energiju. Uostalom, ništa ne kuca svježi kroasan koji je još uvijek topla iz pećnice.

(Slika kredit: Apartman terapija)

15. Cocktail Maison

Ovo piće inspirirano je koktelom malog restorana u francuskoj selu. To je šampanjac ili pjenušac koktel s Campari i naranče okusom likera, kao što su Mandarine Napoléon ili Cointreau. Pripremite se da bude vaš go-to ljetno piće.

(Slika: Melissa Ryan)

16. Kako napraviti Eclairs

Ako ne možete reći ne domaćoj eclairu, onda imate više volje nego što radimo. Ove prozračne kolače punjene vrhnjem i prekrivene čokoladom su kako ste osvojili brunch. A dobra vijest je da oni ne trebaju puno više od cimetovog peciva.

(Slika kredit: Apartman terapija)

17. Jakobinac

Ovaj koktel s okusom naranče crvene boje je sjajno crveno u čast jakobinaca iz Francuske revolucije, a to je i snažan! Ima gin i slatko i suho vermut. Završite sve to s narančastim zavojem za ukras.