12 savjeta za poboljšanje kolačića od Jen Musty u Bak Bakery

(Slika kredita: Leela Cyd)

Tko: Jen Musty
Što: Profesionalni pekar kolačića
Gdje: Bak Bakery, San Francisco

Danas imamo zadovoljstvo dijeliti savjete za pečenje kolača za odmor iz stručne pekare Jen Musty. Jen je genij iza mog omiljenog čokoladnog kolačića čokolade (žvakav iznutra, crusty izvana, veliki diskovi od kvalitetne čokolade i dodir Maldonove morske soli, oh yeah), tako da je ovaj intervju i turneje od posebnog interesa za mene. (Unutarnji dijalog: Koja je njezina tajna?)

Iz iznenađujućeg brašna koje koristi za bolje čokoladne kekse, pa i zbog čega prelazi šećerne kolače, pročitajte na nekim pametnim savjetima iz Jena za pečenje kolača za odmor.

(Slika kredita: Leela Cyd)

Jen je započela svoje poslovanje u 2008. bez iskustva u prehrambenoj industriji, ali na početku je bilo dovoljno pokušaja i pogrešaka. S majkom je pečila i kuhala jer je mogla držati žlicu.

Od otvaranja svoje cigle i mort trgovine, kao i kioska u središtu San Francisca, njezino poslovanje pečenja staromodnih američkih slatkiša raste, posebno svake blagdanske blagdane gdje ispunjava stotine kolačića za velike klijente i mala (Jen i njezin mali tim stvorili su 3.000 ručno ukrašenih šećernih kolačića za jednu Yahoo stranu prošle godine).

(Slika kredita: Leela Cyd)

Jedan veliki savjet za bolje kolačiće

Želite li znati jednu stvar koja će sve kolačiće bolje ukusiti? Jen preporučuje a tijesto za sušenje. Ovo suhoće će dati puffier kolačić, imati manje širenja, i izgubit će “cakeyness” (da neki uživati, ali da barem nisam tražio u cookie).

Da biste došli do sušilijih tijesta, to je sve o eksperimentiranju s receptom. Ne morate nužno dodati više brašna, ali možete početi možda uklanjanjem jednog jaja i igranjem s omjerom smirivanja.

(Slika kredita: Leela Cyd)

Jenove tajne za bolji čokoladni kolačić: 2 savjeta

Za isključivo čokoladne kekse, Jen se kune a brašno od glutena dati žvakanje i kore što je tako poznata. Veličina je također važna za savršeni čokoladni kolačić. Jen kaže da mjerni kolač od oko 4 unce čini veliki, popustljiv kolačić s velikom ravnotežom između žvakanja, potkrovlja i čvršćih korjenitih rubova (to su male stvari, zar ne?).

Na kraju na temu čokolade, starenje tijesta jedan dan ili dva u hladnjaku (bez smrzavanja) donosi složeniji okus u konačnom kolačiću.

Ako te unutarnje tajne nisu dovoljne da vas skokne s računala i u kuhinju, imate više samokontrole nego što sam ja.

(Slika kredita: Leela Cyd)

Jen savjet za ukrašene kolačiće

Pričajmo o ukrašenim kolačićima. Svake godine Jen vodi klase u uređenju kolača za odmor i čini da izgleda lako (oznaka stvarnog pro).

Njezina metoda je jednostavna i djelotvorna: pekla kratki kolačići, umjesto tradicionalnijeg šećerne kolačiće, koji završava puffier i sa mekšim rubovima. (Uz kolača, svaki kolačić je vrlo definiran i savršen prije nego što čak i dobije glazuru.)

Nakon hlađenja kolačića, Jen ubrzava osnovni kraljevski glazura gel obojenost hrane. Boje za tekuće namirnice utječu na dosljednost i nisu tako jarke, kaže ona. Ona cijevi malu crtu oko perimetra svakog kolača, a zatim koristi isti glazura s dodirom vode dodane da ga tanki, i poplavi ga žlicom da se razmazati u već uspostavljenim “zidovima” čvršće glazure. Efekt je blistav; izgleda tako uredno i uredno. Nakon zaleđivanja, Jen doda šećer i posuti. (Ako ne čekate dok se glazura ne namjesti, šećer će se otopiti i potonuti u glazuru, postajući nevidljiv.)

Jen, ti si bogatstvo znanja o kolačićima! Zahvaljujem vam toliko za velikodušno dijeljenje nekih vaših tajni s nama pekarima! Inspiriran sam da ovu sezonu blagdana napadaju suhim čokoladnim čokoladnim kolačićem i pravilnom tehnikom poplave za moje ručno ukrašene kolače!

(Slika kredita: Leela Cyd)

Više savjeta za odmor Cookie pečenje

Pronađite svoju kuhinju prije blagdana.

Ako to već niste učinili, sada je vrijeme za zalihu vaše kuhinje s dovoljno pomagala za izradu kolačića. Izbjegavajte šećere, začine, melase, orasi, čokoladu itd. Kupite pergamentni papir, vrećice za cijevi, prskajte i obojite hranu. Obavezno provjerite datume isteka kvasca i zamijenite sve stare kako biste osigurali najbolje rezultate! Investirajte u Microplane za zest i svježeg muškatnog oraščića, te složite sladoled kolačiće za dosljedne veličine kolačića. Bit ćete spremni za pečenje i izbjegavajte istjecanje u trgovinu prije svake serije, izbjegavajući stres i gnjavažu.

Dobijte mjerilo.

Činiti stvari puno lakše i preciznije.

Isprobajte nove recepte u malim serijama prije nego što namjeravate poslužiti ili ih dati kao darove!

Svi smo bili tamo: prekrasna slika kuharica nam je privukla, a mi smo pozitivni, to će biti najbolji kolačići ikad … sve dok ne pođu sve u krivu! Provjerite jesu li recepti isprobani i istiniti prije nego dvaputirate seriju, tako da ne završite s istrošenim sastojcima i vremenom. Bezvremenski obiteljski recepti koji su preneseni uvijek su zajamčeni pobjednik.

Koristite najkvalitetnije sastojke koje možete pronaći.

Moglo bi se činiti očiglednim, ali pomoću kvalitetnog brašna, maslaca, čokolade i ekstrakata vaše kolačiće će se istaknuti iznad ostalih. Čokolada bi trebala biti nešto što biste sretno jeli sami. Volimo koristiti (lokalno) TCHO čokoladu u našim kolačićima. Potražite kvalitetnu nebijeljenu pšeničnu brašnu i ne kupujte generički brend trgovine. Pazite da svoje sastojke čuvate na ispravan način za najduži rok trajanja. Rezervirajte hladno, suho mjesto za vašu pećnicu za pečenje.

Koristite kolačiće umjesto šećernih kolačića za oštrije oblike.

Nadogradnja od šećernih kolača “blob” na umjetnička djela s klasičnim tijestom kolača. Roll na oko 1/4-inch debljine na dobro floured površine i rez pomoću omiljenih rezača.

Nemojte zaboraviti ambalažu i prezentaciju.

Prikažite kolačiće na prekrasnim tanjurima, kolačima, drvenim dijelovima za posluživanje ili pločicama od škriljevca. Izrada deserta s više razina i plovila će zaraditi oohs i ahhs od vaših gostiju. Ako vam dajete darove, pokupite vrećice od celofana, pletenicu, vrpce, kutije i oznake iz trgovine slatkiša ili zlatne trgovine i postanite kreativni!

Pozovite prijatelje i obitelj za izradu kolačića!

Ništa ne pomaže u širenju veselja kao što je dijeljenje hrane i vremena u kuhinji.

Posjetite Jenovu pekaru San Francisca: Bak Bakery