12 savjeta koji drže moju potrošnju proračun u provjeri

Ne postoji ništa baš kao osjećaj potonuća u naplatnoj traci kad vam veseli blagajnik kaže da je ukupan iznos za vaše namirnice $ 248. Pogotovo kad se osjećate kao da jedva kupujete ništa i znate da ćete se vratiti u trgovinu za nekoliko dana za još jedan galon mlijeka, više jaja, još nekoliko kutije žitarica – sve za vjerojatno još $ 83.

Planiranje obroka je moj alat za vođenje proračuna hrane pod kontrolom, ali i ove 12 stvari imam na umu pri planiranju i kupovini namirnica za moju obitelj od šest.

1. Jednostavno držite doručak i ručak.

Pokušavam spasiti većinu naših hrane za večeru, a doručak i ručak prilično racionalizirati. Kupujem zobene pahuljice u rasutom stanju i zaliho sam na hladnu žitaricu kad je u prodaji. Ja također obično imaju domaće muffine ili granola na raspolaganju. Također smo prilično jednostavni ručkovi (voće i povrće, PB & Js, žičani sir, višekratni vrećice jogurta ili jabukovače, te neke perece).

2. Odgovaraju na večere.

Nemam vremena za ili kamata za komplicirane obroke većinu noći za večeru. Pokušavam pronaći recepte koji nemaju previše sastojaka i ne odabiru recepture koji koriste tona sastojaka morat ću kupiti nove. Izgledat ću posebno za stvari koje koriste sastojke koje imam da su pokvarljive, poput feta ili paprike.

Za bočice, obično radim samo svježe voće i salatu ili skuhanu povrču. Ne kažem da večera mora biti dosadna – pokušavam mnogo novih recepata – ali ako gledate barel na 90-minutnom receptu za večeru u utorak navečer, šanse su dobre da ćete jamčiti.

3. Preskočite ili zamijenite skupi sastojci.

Začini mogu biti proračunski ubojica kada morate kupiti bocu od četiri dolara za jednu žličicu u jednom receptu. Provjerite ima li vaša lokalna prodavaonica prehrambenih namirnica dio s masivnim začinima, što vam može uštedjeti gomilu novca. Ako trebate 1 žlicu nečega, zamijenite ga ili jednostavno napustite. Ako recept traži odrezak mesa koji je skuplji od sličnog u prodaji, idem naprijed i zamijenim ga za jeftiniji.

(Slika: BONNINSTUDIO / Stocksy)

4. Napravite popis trgovine i držite se na njemu.

Nije bilo ničega što je ikada došlo u šetnju trgovinom bez popisa za kupovinu. Kupit ćete stvari koje vam nisu trebale i zaboravite na stvari koje ste namjeravali kupiti, a sljedeći dan ćete se vratiti u trgovinu s namirnicama da to učinite iznova. Otkriti sustav koji vam odgovara (podijelit ću moj popis trgovina u šest dijelova – proizvodnju, meso, mliječni proizvodi, smrznuti, suhi / moćni i razni – tako da ne propustim voće koje sam trebao skriven između dvije mliječne proizvode ). Ono što je najvažnije, držite se popisa. Ja sam prilično čvrst o tome da ne kupujem stvari koje nisu na mojem popisu, osim ako vidim nešto što sam legitimno želio imati na popisu.

Čitaj više: Kako Marie Kondo Vaš popis prehrambenih namirnica za bolje planiranje obroka

5. Nemojte kupovati stvari na prodaju koje ionako ne biste kupovali.

Ja sam kriv za ovo, ali ako ne biste dvaput pogledali u neki fancy jogurt ili piće, nemojte ga kupiti samo zato što imate kupon. Dolar od stavke od $ 3 još je $ 2 za koji niste namjeravali potrošiti. I $ 2 se doda brzo.

6. Nemojte previše često ići u trgovinu.

Ja sam prilično vjerski o samo odlasku u trgovine jednom tjedno. Ako nešto zaboravim, rješavam se. Ako ostanemo bez mlijeka dan prije dana kupnje? Možemo piti vodu. Ja sam zamjena, preskočite taj sastojak ili jedem nešto drugo. Svakim dodatnim vremenom koje zamahuje u trgovini, proračun će vam se trpjeti.

(Slika: Mike Mozart pod CC BY 2.0)

7. Ponovno razmotrite svoje članstvo u skladištu.

Kupujete li stvari u rasutom stanju, a zatim bacate puno toga jer ih ne možete dobiti na vrijeme? Ako vaša obitelj legitimno koristi sve što kupujete, sjajno! Ali ako ne, poništite svoje članstvo i spremite gotovinu kupnjom onoga što zapravo trebate i možete proći, čak i ako je skuplji po unci.

Čitaj više: Je li jeftinije kupiti na Amazonu ili Costcou? Odgovor bi vas mogao iznenaditi.

8. Idi u jednu trgovinu.

Trgovina je vrsta proizvodnje za mene, što je s četvoro malom djecom, pa definitivno ne tražim načine da to učinim više. Kad odem u više trgovina kako bih iskoristio prodaju, nije me uštedio toliko novca jer sam završio kupovati više, jer osjećam se kao da moram opravdati odlaska u drugu trgovinu. Plus, to košta više u plinu i traje više tona vremena. Kako bih uštedio pedeset centa na kade jogurta, to mi nije vrijedno. Ako vaša trgovina ne podudara s cijenama, sve je bolje.

9. Pogledajte u podizanje hrane.

Mnoge trgovine nude besplatno (ili vrlo jeftino) prodavaonice prehrambenih proizvoda, a ako ste kupac koji preuzima gomilu impulsnih predmeta, možete spasiti tona novca ne ulazeći u trgovinu uopće.

10. Idite lako na skupe stvari.

Pogledajte što stavke na vašem popisu trgovine troše mnogo i vidjeti ako možete shvatiti kako ih smanjiti. Možete li koristiti manje mesa u receptu i dodati povrće umjesto da se rasuti glavno jelo? Na primjer, možda ćete prepoloviti količinu piletine u maslacu piletine i dodati slanutak.

11. Pokušaj stvarno teško ne gubiti hranu.

Najgora stvar je platiti hranu, a zatim ga dovesti kući da ide loše. Većinu dana jedem ostaci za ručak i ako se stvari počnu graditi tijekom nekoliko dana, imamo ostatke za večeru. Pokušavam zamrznuti predmete prije nego što pođu loše, poput žlica paradajze pa ne moram kupiti novu posudu svaki put kad mi treba žlica ili pola komada sira.

(Slika kredita: Lauren Volo)

12. Jesti slične vrste stvari tako da ne završite bacanje stvari daleko.

Ako imate neke dosljednosti u planiranju obroka, to olakšava korištenje stvari. Na primjer, svaki tjedan imamo pizze, tako da nikad neću bacati peperoni koji su sjedili u hladnjaku već šest tjedana ili pljesnivi blok mozzarelle. Jedemo salatu nekoliko noći tjedno, tako da je rijetkost da glava salate ide loše i to je izvrsno mjesto za bacanje pola avokada, preostale rajčice ili posljednjeg nekih badema.

Čitaj više: Zašto moj tjedan uvijek uključuje pizza noć

Klub obroka s Kitchnom

Plan za obroke je naš samostalni program u trajanju od 4 tjedna pun edukativnih postova, alata za preuzimanje i planova uzoraka u stvarnom životu, gdje ćemo vas provesti kroz svaki korak planiranja obroka – od odabira receptura do pripremanja obroka i izvršavanja svakog obrok – kako bi vam bio sigurniji planer obroka u samo mjesec dana. Ovdje možete slijediti!