11 azijskih rezanaca bez glutena

Naš je prijatelj koji je krenuo na prehranu bez glutena čuo se žaleći se o pasa bez pšenice koje su gumene, guste i jednostavno neugodne. Umjesto toga predložili smo istraživanje azijskih rezanaca. Iako rezanci napravljeni od sastojaka, poput žira, jabuke i slatkog krumpira, možda ne rade s omiljenim umakom marinara, oni nude svoje prekrasne teksture i okuse. Njihova žalba nije samo ograničena na one na dijetama bez glutena.

Evo 11 rezanaca bez glutena koje možete naći u dobro opskrbljenim prodavaonicama, azijskim tržištima i online na Amazon.com, Asian Food Grocer, koaMart i United Noodles.

Okrugla rezanci (dotori guksu) – Korejski rezanci napravljeni od mješavine žira brašna i heljde ili pšeničnog brašna. Žvakav, lukav i blago slatko, dobri su u salatama hladne tjestenine i kao zamjena za čaj. Saznajte više u našem postu na Acorn Noodles.

Bean niti – Također se nazivaju celofan rezanci, stakleni rezanci ili grah vermicelli, te tanke, prozirne niti izrađene su od mung skladišnog škroba. Pronađeno u zemljama diljem istočne i jugoistočne Azije, gotovo bez okusa rezanci mogu se koristiti u juhama, pomiješajte krumpiriće, salate i ljetne peciva.

Heljde vermicelli (naeng myun) – korejski rezanci od heljde i ponekad strelica ili korejski slatki krumpir. Ugodno žvakav, jasan rezanci tradicionalno su posluženi hladno, kao što je u mul naengmyun.

Harusame – Japanski rezanci od krumpira, slatkog krumpira, riže ili mungskog grah škroba. Tanke i prozirne, mogu se koristiti u posudama u kojima biste koristili beanske niti iu salatama, kao što je ovaj recept iz Sumove kuhinje.

Kelp rezanci Korejski rezanci od morske trave. Pronađeni u hlađenoj sekciji, ti jasni i hrskavi rezani su relativno bez okusa i mogu se jesti sirove u salatama ili kuhani u miješanju krumpira i juhe.

  Kako skuhati janjetinu

Rižini rezanci – Proizvedeni od rižinog brašna, ove mekane teksture tjestenine se jedu u mnogim kulturama istočne i jugoistočne Azije. Mršav tjestenina riže često se zove vermički, a deblji se može nazvati štapovima, vrpcama ili listovima. Za kuhanje prijedloga, provjerite ove pet cool ljeto posuđe s rezancima rezanci.

Shirataki – japanski konnyaku rezanci od škroba gomolja zvane konjac ili đavolski jezik, a ponekad i tofu. Iako se mogu jesti sirovi, ispiranje i vrenje pomažu neutralizirati smrdljivi miris rezanaca, koji, uz njihovu gumastu teksturu, može biti stečeni ukus za neke.

Soba – Japanski rezanci od brašna od heljde i ponekad s okusom zelenog čaja, mugwort ili alge. (Često se dodaje pšenično brašno, pa provjerite sastojke. Eden Foods proizvodi 100% -tnu heljdu.) S okusom i skliskom teksturom, rezani su jednako dobri u hladnim ili toplim posudama.

Slatki krumpir vermicelli (dang myun) Korejski rezanci od korejskog škroba slatkog krumpira. Staklene i žvakate, rezanci imaju malo okusa sami, ali pokupiti druge začeće kada kuhani u promiješati pržiti (kao što je korejski chap chae) ili juha.

Tapioca tjestenine – Jugoistočno azijsko rezanci od tapioka škroba. Ove prozirne, žvakav rezane su dobre u juhama, kao što su vijetnamski Hu Tieu Nam Vang, ili promiješati fries.

Tofu ili tjestenina od soje – Kineski “rezanci” od prešanih tofu. Prodavani u hladnjaku ili sušeni, trake imaju lijepu al dente teksturu i mogu se koristiti u salatama, pomiješati krumpiriće i juhe. Naš omiljeni recept dolazi od Mandarin Deli u Los Angelesu.

Napomena: Neki od tih rezanaca mogu uključivati ​​pšenično brašno ili se mogu preraditi u zajedničkim objektima pa provjeravajte sastojke ako ste na strogo bezreceptnoj hrani.

FOTO:
1 heljde vermicelli (naeng myun)
2 shirataki
3 rezanci od morske trave
4 vermicelli od slatkog krumpira (dang myun)
5 rižinih štapića
6 soba
7 rižinih vermičela

  13 Slow Cooker Recipes za doručak bez stresa

povezan: Koja je razlika? Soba, Udon i rezanci riže

(Slika: Emily Ho)