10 ukusnih načina korištenja gomile peršina

(Slika: Karen Biton-Cohen)

Znate li onu hrpu peršina koji sjedi u hladnjaku upravo sada? Onu koju ste kupili jer ste samo trebali nekoliko žlica? Toliko je ostalo, zar ne? A vi ste na gubitku kako najbolje iskoristiti prije nego što plijen? Tamo sam bio više puta nego što sam to priznao. Upravo zbog toga sam se naoružala s čvrstim popisom recepata koji stvarno mogu staviti puno preostalog prezervativa na posao. Evo 10 mojih favorita.

1. Cijeli pšenični špageti s kukuruzom i peršinom Pesto

Tjestenina s njezinim pestoom bitna je ljetna večera, ali bosiljak nije jedini način da se ovaj iznimno svježi umak stavlja na stol. Ovdje, peršin korake u za pesto s više peppery ugriz. Dobiva ravnotežu od raspršenja slatkog kukuruza.

(Slika: Nealey Dozier)

2. Tjestenina salata od tjestenine s peršinom i pistacijom

Dodajte ovaj ne-kuhati recept na svoj plan obroka kad vam je potrebna lagana ljetna večera. Peršin i pistacije zamjenjuju klasičnu pesto kombinaciju bosiljka i pinjola za svjež i živahan ljetni umak.

(Slika: Dana Velden)

3. Kako napraviti klasični talijanski Gremolata

Dijelovi začin i dio ukrašavanja, gremolata je jednostavna apsurdna mješavina sjeckanog peršina, češnjaka i limuna. Svijetla je i svježa s napetim udarcem, i čini lijep završni dodir za piletinu, meso i ribu.

(Slika: Christine Han)

4. Karfiol s limunom i peršinom

Peršin, maslinovo ulje i limun su klasični trio. Kada se sparuju zajedno, pretvaraju ovu čistu zdjelicu s parišom cvjetača u brzu i jednostavnu stranu.

(Slika: Nealey Dozier)

5. Kremasta pileća salata s peršinom oraha Pesto i suncem sušene rajčice

Ako je pesto pileća salata na ponavljanju u rotaciji ručka, ovdje je svježi način da se promijeni i upotrijebite taj preostali peršin u procesu.

(Slika kredit: Apartman terapija)

6. Limun Frittata s piskom i kozjim sirom

Prvi put kad sam napravio ovaj recept bio sam potpuno oduševljen i nije mogao vjerovati da ne miješam peršunu u moje frittate cijelo vrijeme. Peršin dodaje svjetluću svježinu i suptilno peppery ugriz koji je tako lijepa ravnoteža s jaja i kremastog kozjeg sira. Izađite od ovoga recepta – liječite peršin kao i sve ostale zelene zelene listiće i zamijenite je u receptima frittate koje zahtijevaju špinat ili kelj.

(Slika: Emma Christensen)

7. Quinoa Tabbouleh

Kad god imam hrpu peršina za korištenje, tabbouleh je uvijek jedna od prvih stvari na koje mislim. Ovaj riff na klasičnom zamjenjuje bulgur za quinoa, a zatim miješa u tonu svježeg peršina, rajčice i sok od limuna.

(Slika: Emily Han)

8. Perzijska trava Frittata (Kuku Sabzi)

Da, to će zadovoljiti vašu žudnju za jajašima, ali ako budemo iskreni, svježi peršin, cilantro, bilje i kopar zvijezde su ovog receptora. Ako nemate sve ove biljke, umjesto toga naprijed i dvaput na peršin.

(Image kredit: ljubaznošću Janne Gur)

9. Sirijska trava i meso Latkes (Ijeh B’Lahmeh)

Nećete naći krumpir u ovim latkama. Umjesto toga, ova verzija je pakirana mljevenim mesom (vaš izbor govedine ili janjetine) i puno svježeg bilja. Dodajte ih u zdjelu ili salatu, ili ih skliznite u pita za ručak ili večeru.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

10. Kuskusna salata s krastavcima, crvenim lukom i ljekovitim biljem

Ova salata nosi neku sličnost sa tabbouleh, ali to zahtijeva kuskus umjesto bulgura. Krastavci i crveni luk donose hrskavicu, a slomljena feta donosi neodoljivu kremastost. Možete se računati i na peršin da igraju i središnju pozornicu!