10 načina da se jogurt pretvori u desert

(Slika kredita: Lauren Volo)

Među spajalicama u mom hladnjaku, kosa jogurta visoko je visoko rangirana. Ne samo da dolazim do njega svakog jutra za doručkom, ali i ja se bacam u svoju salatu za ručak, stavljajući je na juhu za večeru, a definitivno ga uklopiti u moj desert.

Pecite ga u kolač ili ga zamrznite u Popsicles – no to se koristi, to je pobjednički sastojak. Evo 10 recepata koji ga dokazuju.

1. Jedna kavica Jogurt i med peciva od maslinovog ulja

Maslinovo ulje i malo svježeg timijana dodaju prekrasnu ukusnu notu koja uravnotežuje med u ovom mediteranskom kolaču. Vrhunske kriške sa svježim voćem i dodatnim jogurtom za dobro mjerenje.

(Slika: Maria Siriano)

2. Jagoda i pistacija Frozen jogurt kora

Ova kora je zapravo samo zaslađeni grčki jogurt koji se raširio na limu, pospite suhim voćem i orašastim plodovima i zamrznut. To znači da je zrelo za eksperimentiranje: Slobodno dodajte čir cimeta ili drugog slatkog začina ili zamijenite drugim sušenim voćem i maticama.

(Slika: Maria Siriano)

3. Kolač od jedne kugle vanilije s maslacem jogurta

Dodavanje nekoliko žličica jogurta na maslac ne samo da mu daje neki okusan tang, već također dodaje vlažnost delikatnom tortu.

(Slika: Brie Passano)

4. Zamrznuto pite od jogurta s Boozy borovnicama

Nekoliko kade vašeg omiljenog jogurta vanilije smrznutog jogurta postalo je desertno dostojanstveno večernje zabave kada se širilo u koru graham crackera kupljenog u trgovini i na vrhu s borovnicama Grand Marnier-šiljcima.

(Slika kredita: Megan Gordon)

5. Whipped jogurt s jabukama i orasima

Birajte grčki jogurt, kapljicu teškog vrhnja i prosijati med, a rezultat je jednostavan, baršunasti desert koji bi jednako lako mogao napraviti luksuzni doručak.

  Top 5 slastica za ružičasto i Amy Atlasov recept za jagode

(Slika: Alexis Buryk)

6. Honeyed Phyllo stacks s pistacije, začinjena voća i jogurta

Ove elegantne hrpe podsjećaju na baklavu, uz dodatni bonus od sušenog voća i mirisa od limuna. Sve komponente mogu se napraviti nekoliko dana ispred vremena pa sve što stvarno trebate učiniti u vrijeme deserta samo ih skupite.

(Slika kredita: Molly Yeh)

7. Čokoladni jogurt Ombré Popsicles

Jednostavno podjelu grčkog jogurta i dodavanje raznih količina kakaovog praha je tajna stvaranja ovog očaravajući ombreli učinak za ove kremasti popsicles.

(Slika: Joe Lingeman | Kitchn)

8. Torta s jajima od jajeta s cimetom šećera

Ova lagano zaslađena torta je toliko vlažna da je gotovo poput pudinga kruha. To također znači da se danima dobro održava, pa svakako spasite ostatke za doručak i grickanje.

(Slika: Maria Siriano)

9. Ne-pecite list voćni limun jogurt tart

Ovaj slatki i tangy ne-pečeni kolač služi nevjerojatnih 2 do 24 osobe, pa je ovo savršena poslastica za izlazak kad ste hranili gomilu.

(Slika: Emma Christensen)

10. Kako napraviti smrznuti jogurt: najjednostavnija, najlakša metoda

Provjerite jeste li došli do cjelovitog jogurta za mlijeko pri proizvodnji domaćeg smrznutog jogurta. Ekstra masnoća ključna je za kremasti proizvod bez kristala leda.