10 naših najzaslužnijih (ali zdrave) juhe

(Slika: Joe Lingeman)

U tim se hladnim zimskim mjesecima ponavlja kava od juha u mojoj kuhinji. Bur tijekom ove zauzeće blagdana, kada se nađem da jedem malo ugodnije, skloni se žuriti juhe koje su lakše i zdrave od većine. To nastoji otkazati svu dekadenciju i osjećam se kako se osjećam najbolje.

Evo 10 velikih juha koje vas neće odvagati, a ipak čine zadovoljstvo.

1. Najbolja juha od pileće zoodle

Zamjena tjestenina rezanaca za tjesteninu ne samo da olakšava ovaj riff na klasičnoj juhu, već također dodaje dodatnu dozu povrća u vašu posudu za kuhanje.

(Slika: Christine Han)

2. Gingery Poached juhu od juha

Počnite s dućom kupljenog u trgovini i ulijte ga s umakom od đumbira, češnjaka i soje da biste joj pružili ozbiljno poboljšanje okusa i gledate li jednostavnu juhu koja dolazi u samo 15 minuta.

(Slika: Joe Lingeman)

3. Pečena juha od brokule i cheddar

Dok je većina verzija ove omiljene juhe napunjena s vrhnjem i sirom koji ga teži, ta se osvježena inačica oslanja na krumpir umjesto vrhnja kako bi ga dala tvari i poziva na manju količinu cheddar za okus.

(Slika: Brie Passano)

4. Spicy rajčica i škampi juha

Pasta od rajčice dodaje dubinu ovoj juhu od broku koji ima dovoljno škampi i tjestenina da bi vas zadovoljan, dok hrpa sjeckanog bosiljka daje svježinu zdjela.

(Slika kredita: Coco Morante)

5. Crvena lenticena juha

Volimo juhu od leće u svim oblicima i oblicima, jer nas nikada ne teže, ali definitivno nas čuva. Ovo je jednostavno i šareno, zahvaljujući korištenju crvenih leća umjesto klasičnog smeđeg.

(Slika: Maria Siriano)

6. Alice Waters ‘Chickpea i Broccoli Rabe Soup

Samo malo kockice, pancetta ili slanina, dodaje prave količine bogatstva na ovu juhu od povrća i graha dok zadržava svoju zdrava vibra.

(Slika: Melissa Ryan)

7. Špinat i limunska juha s Orzoom

Iako ova juha može izgledati kao da je kremasta i bogata, zapravo je prilično lagana. Vješanje nekoliko jajašaca u posudu za pirjanje je tajna njegove baršunaste konzistencije i dodaje malo proteina kako bi se osiguralo zadovoljavanje.

(Slika: Hali Bey Ramdene)

8. Sporo kuhalo bijele grah u parmezanskoj juhu

Ova jednostavna juha dolazi zajedno bez buke u sporom štednjaku. Lagano je i bujno, ali se osjeća kao obrok, zahvaljujući bijelom grahu i kobasicama.

(Slika: Melissa Ryan)

9. Minestrone

Minestrone s povrćem uvijek je dobra juha. Ova inačica poziva na bilo koju mješavinu povrća koje ste možda imali pri ruci, što ga čini sjajnim receptom za natrag u džepu za prometne noći.

(Slika: Kelli Foster)

10. Vegetarijanski Pho (Vijetnamski juhu s rezancima)

Dok se tradicionalni pho obično sastoji od bogatog govedinskog bujona, ova inačica oslanja se na povrće sa zrna i zvijezde koja je lakša, ali jednako okusljiva.