10 jela koja bi trebala biti BFF sa svježim smokvama

(Slika: Nancy Mitchell)

Žudno čekamo dolazak svježih smokava svake godine. Njihova je sezona kratkotrajna (barem ovdje na sjeveroistoku) i nisu baš jeftina, ali jedan zalogaj čini čekanje i cijenu koja vrijedi. Nakon što ste sami popili svježe smokve, pokušajte ih upariti s tim 10 jela.

1. Plava sir

Kontrast u okusu između pina, smrdljivog sira i nježne slatkoće smokava čini ono što je ta dva savršena. Stavite sir unutar smokava ili uživajte u krišku smokve i plavih sira.

Nabavite recept: Stan kruh s osušenim smokvama, Roquefort Sir i Rosemary

2. Med

Kosa mirisnog meda – svaka raznolikost će raditi – najslađi pomoćnik svježe smokve.

Nabavite recept: Ricotta, slatka i med tartina

3. Suha meso

Kada se kombiniraju slatke i slane snage svježih smokava i suhog mesa (poput proscuitto, salame ili bodlje), možete biti sigurni da će to biti čisto blaženstvo.

4. Tamna čokolada

Uvučen u bogatu rastopljenu tamnu čokoladu, svježe smokve postaju još više slatke poslastice.

Nabavite recept: Čokoladne smokve s morskom soli (zamjenske svježe smokve)

5. Karamelizirani luk

Kada se nađu na istoj ploči, ovo je jedan ultra-luksuzni moćni par čiji se duboki, slojeviti okusi ne mogu podudarati.

6. Grčki jogurt

Uparivanje meke, slatke smokve s kremastim, tangy grčkim jogurtom čini doručak osjeća kao poseban obrok. Pokušajte prvo skuhati smokve u malo maslaca.

7. Ricotta sir

Kremasta, popustljiva ricotta je prijatelj koji ovaj slatki plod čini luksuznim zalogajem. Slojevite je na crostini ili slijedite našu vodu i umočite četvrtaste smokve u bazen ricotta.

8. Rucula

Ovo uparivanje je sve o timskom radu. Svježe smokve uklanjaju pikantan zagriz tih vlažnih zelenila, a rucula pomaže rastuće slatkoće smokava čak i veće.

9. Pileći bedrci

Jedite slatke smokve za večeru s bogatim, masnim piletine bedra. Jednostavno ih prelijte na kuhanu piletinu ili, još bolje, pržene smokve na roštilju zajedno s piletinom.

10. Tjestenina

Ako još niste isprobali ovu kombinaciju, dodajte je na rotaciju večere odmah. Pečene ili karamelizirane smokve su sastojak iznenađenja koji daje tjestenini brzu i fancy nadogradnju.

Nabavite recept: Karamelizirane smokve i ravioli s ružmarinom smeđim maslacem i krušnim pršutom

Koja je tvoja najdraža hrana za paru s svježim smokvama?