10 jednostavnih listova pilećih večera

(Slika: Joe Lingeman)

Imam formulu bez uspjeha za lagane večere u tjednu: piletina + bilo kakva vegetarijanca + moja pouzdana ploča. Bilo da idete na kožu ili na kost, bez kože, svestranost je naziv igre kada se radi o pilećim bedrima (ili blagim, mršavim grudima).

Bacite piletinu i povrće po izboru na tavi i imate jednorubni obrok koji se skuplja za oko 30 minuta, plus obećanje o jednostavnom čišćenju. Od klasičnih hrskavih piletina bedara do piletina od javorovog i gorušokog oraščića, ovdje se nalazi 10 jednostavnih jela za piletinu i povrće, koje možete dodati u svoj plan obroka.

1. Ploča od pileta Souvlaki

Ako volite kombinaciju tangy limuna, slatkog bilja i češnjaka koji je glavna tvar u tolikim brojem grčkih jela, ova večera u tjednu, u kombinaciji s hrskavim crvenim krumpirom i paprikom, bit će upravo vaša uličica.

(Slika: Christine Han)

2. Pileći pileći fajovi

Ljepota ovog jela je da jedan lim za pečenje može proizvesti dovoljno fajita da bi se hranila gladna mnoštva. Govorim o tortilama, dimljenoj mariniranoj pilićnoj dojci, i pečenima paprike i lukovima – to je sve tamo.

(Slika kredita: Chungah Rhee)

3. Pileći paneli s crvenim krumpirom i kadulom

Ova večera je bezvremenski klasik koji nikad ne stari. Stavite sastojke na jednu posudu, a za nešto više od 30 minuta gozba se na herbed, pahuljice i krupni krumpir.

(Slika: Christine Han)

4. Kako napraviti pileći i prženi povrće

Prošetajmo vas kroz osnove, a onda kad jednom svladate ovu tehniku, nebo je granica kada je riječ o pizzeriji.

(Slika kredita: Lauren Volo)

5. Pločasti pileći i slatki krumpir

Brza marinada meda chipotle je jedan od najjednostavnijih (i najukusnijih!) Načina da promijenite redovnu piletinu. Pair skin-na pileći bedrima s debelim komadićima slatkog krumpira da bi ga obrok.

(Slika kredita: Lauren Volo)

6. Peceni pileći bedrima s komorama i limunom

Komorač i limun partnera gore s hrskavim piletina bedra kako bi ovaj ovaj večera večera svjetlo i svijetle. Bulk it up by dodavanje neke polovice crvenog krumpira ili brokula florets u tavi.

(Slika: Emma Christensen)

7. Honey & Chili piletina bedra sa umakom od kremastog cilantro

Brza marinada meda, čili prašak i kapljica jantarne ulje pretvore se u ljepljivu glazuru, jer su te pileće bedrene kosti bez kostiju pečene u pećnici. Napravite jelo bacajući brokule ili cvjetne cvjetove, krumpir ili debelog sječa na tavi.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

8. Spicy Roasted piletina bedra s Miso i đumbir

Jednostavna marinada miso pasta, svjež šunka, češnjak i sezamovo ulje daju ovaj 30-minutni obrok pijanom okusom azijskog uvijanja. Bacite brokule ili cvjetove cvjetača s preostalim marinadom i dodajte ih u lim za pečenje uz piletinu.

(Slika: Nick Evans)

9. Limun trumpet piletina bedra

Baš o bilo kojem receptu za hrskav piletina bedra u tavi može se prilagoditi na oblog za jelo. Baš kao i naša osnovna metoda za večere za piletinu, dodajte posudu za lice u pećnicu dok se zagrijava, a zatim kuhati piletinu sa stranom kože na 400 ° F oko 30 minuta, okrećući piletinu i dodavajući limun i timijan na pola kroz.

(Slika: Anjali Prasertong)

10. Pileći bedrci sa marelica-Miso Glaze

Iako recept za ove ukusne slatke pileće bedre zahtijeva roštiljanje, vrlo je jednostavno pretvoriti ih u večeru za lima. Nakon bacanja bezdana, kože bez kože u marinadu, širite ih po velikom tavanu, partneru s izborom povrća, i kuhajte na 400 ° C oko 20 do 25 minuta.