10 jednostavnih listova pilećih večera za tjedan ispred

(Slika: Chelsea’s Messy Apron)

Sve dok imate kuhinjsku tavu, jednostavna večera uvijek je na dohvat ruke. Sa ovom jednom tavom možete kuhati cijeli obrok – glavni i strane! – u trenu. Kada trebate večeru za stolom na užurbanom tjednu noći, ove 10 jela od piletine će biti ovdje za vas.

1. Jednokomponentni meksički tortilski pileći i veggies iz Chelsea’s Messy Apron

Ovaj genijalni recept zahtijeva premazivanje vrpci od pilećeg prsa bez kostiju bez kostiju u zdrobljenim tortilnim čipovima. Nakon što pečete piletinu – pored nekih paprike, kukuruza i crnih graha – poslužite ga s kremastim umakom cilantro-limete za uranjanje ili cvrčanje.

(Slika kredita: Chungah Rhee)

2. Pileći paneli s crvenim krumpirom i kadulom

Korištenje koštanih pahuljica na koži na tijelu osiguravaju sočno meso i hrskavu kožu. Kruta od krumpira peče uz piletinu, što znači da ste dobili svoj protein i škrob na jednoj tavi. I ne zaboravite svježi kadulje i škampi! Oni dodaju veliki okus.

(Slika: Gimme neki pećnica)

3. Piletina od listića i povrće “Stir-Fry” iz Gimme Neki pećnice

Postoji nešto za rečeno, jer začinjeno prženje u vrućem wok-u, ali ovaj recept vam omogućuje da stavite sve svoje sastojke na jednu tavu, stavite je u pećnicu i ispeći. Nije puno lakše od toga! Poslužite se s kuhanom rižom i večerate.

(Slika kredita: Lauren Volo)

4. Pločasti pile i slatki krumpir

Bone-in, koža na piletina bedra opet štrajk! Ovaj put obložen slatkom dimnom medonosnom marinadom s kuminom i vapnom. Mrlje od slatkog krumpira i crvenog luka također su pržene uz piletinu, koje dodaju sjajnu boju i okus na posljednju posudu.

(Image credit: Damn Delicious)

5. Pločica od brusnica od listića od prokletog ukusnog

Ovaj tanjur za jelo počinje kao i većina – s bezdanom, besprijekornom pilećem dojkom i nekim prepolovljenim krumpirom za bebe – ali to je završni dodir koji ga zaista čini isti. Piletina je na vrhu s nekim mozzarelnim sirom i domaćom bruschetta smjesom za talijanski obrat na inače osnovnom obroku.

(Slika: Christine Han)

6. Pileći pileći fajovi

Postoji nešto zabavno oko naručivanja fajitasa u restoranu, ali možete potpuno obnoviti taj doživljaj kod kuće uz fajitu večeru s limom. Samo bacajte sve sastojke na tavu, stavite vruću tavu na stol (budite oprezni!) I neka svatko okuplja svoje vlastite.

(Slika kredita: Cafe Delites)

7. Pečena peciva i brokule s umakom od medenog češnjaka iz Cafe Delitesa

Ova pileća bedra oponašaju prženu piletinu, s hrskavim premazom koja se u pećnici dobiva lijepo i zlatno-smeđe. Kada je uparena s nekom brokulom – koja skuša desno pored nje! – i umak od češnjaka sjajan na vrhu, ovo je udobna hrana na najfinijem.

(Slika: Joe Lingeman)

8. Pileći pile Souvlaki

Inspiriran grčkim jelima pilića souvlaki, ovaj partner receptu bez kostiju, pilećeg bedara s paprikom, krumpirom, limunom, oreganom i češnjaka za sunčano putovanje u Mediteran u vašim ustima.

(Slika: The Critic Recept)

9. Pan Teriyaki piletina s povrćem iz kritike recepata

Prije nego što odete i naručite pileći teriyaki s omiljenog mjesta za odlaganje, umjesto toga dati ovu verziju s pločom. Jednostavno stavite bezdanu pahuljastu pileću dlaku na tanjur s brokulom, mrkvom, edamama i ananazom, a zatim bacajte s brzim domaćim teriyaki glazurama, a vi ste večer dobili ni u kojem trenutku.

(Slika: Melissa Ryan)

10. 30-minutni list patrlice i pileća kobasica

Naslov kaže sve! Ovaj obrok dolazi zajedno za 30 minuta, zahvaljujući prethodno pripremljenoj pileći kobasica. Budući da je kobasica već kuhana, trebate ga samo zatamniti i zagrijati kroz tanjur. Većina akcije se događa s Parmesan-topped razbijenim bebe krumpira, koji su hrskav prema van i mekom iznutra.