10 jednostavnih jela od tjestenine s bakonom

Osim naslova BLT ili ležanja pored gomile kajgana, to može biti naša omiljena namjena za slaninu. Dodaju toliko mnogo okusa tjestenini, dobro se slažu s toliko povrća (zeleni grašak, brokula, butternut squash), a – ako ga pržite na komade prve kuhate ni u kojem trenutku.

Osim toga, ostavlja sve te tekuće masnoće u tavi i znate što je to dobro: kuhati luk, češnjak i povrće. Trebate samo sir, možda malo vrhnje (mmm) i hrpa svježe kuhane tjestenine.

Imate li omiljenu jelo od tjestenine slanine? Evo 10 koje nam izgledaju nevjerojatno.

GORNJI RED:
• 1. Bacon i parmezanska tjestenina, od ukusne kuhinje preko jela i jela. Vrlo slična carbonara, ali manje eggy, više kremasti.
• 2. Tjestenina s obrijanim prokulicama i pancetom od Kitchn. Tanke male vrpce klice su ukusne; samo sub u slaninu za pancetu.
• 3. Tjestenina od slatkog, baconskog i kozjeg tikvice s bosiljakom od Kitchn. Da, to su vrlo ljetne sastojke, ali kozji sir i slanina su izvrsni zajedno, stoga koristite to kao skakanje. Možete preskočiti bosiljak (a squash je prilično lako pronaći tijekom cijele godine).
• 4. Tjestenina Carbonara iz Pioneerove žene. Evo Emmine recenzije jednostavne, zadovoljavajuće jelo od slanina i jajeta.
• 5. Penne s žirnim squashom i pancetom, od Kitchn. Meke čašice od tikvica, hrskavi zalogaji slanine – to bi mogla biti naša omiljena pastića za jesen.

BOTTOM ROW:
• 6. Jedna tjestenina s brokula Rabe i Bacon, iz Svakodnevna hrana. Još jedna klasična kombinacija slanina i svijetlo zelena brokula.
• 7. Tagliatelle s kestenjima, pancetom i kadulom od sladokusac. Jeste li ljubitelj kestena? Ovo je puna okusa pada. Može biti dobar prilog za Dan zahvalnosti.
• Ricotta tjestenina s fava grahom i bakonom, od Kitchn. Olakšajte s zamrznutim zelenim grašak.
&bul; 9. Kremasta tjestenina s paradajzom, slaninom i Ricotta iz Kitchn. Još jedna s brzim, umakom od ricotta.
• 10. Pečena Butternut Squash i tjestenina slanina od Kuhanje svjetlo. Prekrasna tjestenina koja se može napuniti ispred vremena!

povezan: Talijanski recept predložaka: tjestenina, meso, zeleni i sir

(Slike: Kristen Doyle / Dine i jelo, Elizabeth Passarella, Emma Christensen, MarthaStewart.com, Romulo Yanes / Gourmet, Faith Durand, Becky Luigart-Stayner / Kuhanje svjetlo)