10 hrana pisci i kuhari dijeliti njihove tajne za izradu najbolje jaje kodirana

(Slika: merc67 / Shutterstock)

Krekrljan je moj omiljeni način jesti jaja, ali to nije uvijek bio takav. Odrastajući se, povezao sam kajgana jaja s gumenim, bezobzirnim predmetima koji su služili u lošim kafićima za ručak. Zapravo, do kraja fakulteta nisam otkrio recept koji je napravio najkvalitetnije, najluksuznije kajgane jaja mog života. Bio sam obraćenik.

Vrlo najbolje kajgane jajne stanice su sve o osobnim preferencijama, ali postoje male, pametne stvari koje možete pokušati da će napraviti veliku razliku. Neka ti 10 pisci, kuhari i TV osobnosti pokažu svoje savjete za bolje kajgana.

(Slika: Gilt Taste)

Bilo bi lako reći da dodavanje cijele hrpe povrća i sira čini vaše kajanje jaja bolje ukusu, ali to nije svrha ovog posta. Tražio sam ideje koje naglašavaju proces kuhanja samo običnih, klasičnih, esencijalnih kajganih jaja i malih ugađanja koji čine jaja bogatijima ili kremama.

Općenito postoje dva logora kajgana. Kao što je Slate pametno stavio u svoj članak o tehnikama vezanim uz jaje – postoji europski stil kajganog jaja, koji je više poput ukusan krema (niske i spore), a zatim postoji američki stil krekiran jaje recept, koji proizvodi više omlet-like scramble (veća toplina, premlaćivanje jaja prije nego što su pogodili pan).

Ja sam na tima nizak i spor, a Kitchn je prekrasan recept priblizno slijedi ovu tehniku. Ovaj post će također detaljnije pogledati kako stvoriti kremaste jaja – ali opet, to je sve o preferenciji.

→ Kako napraviti kremasti jajima kodirana

10 hrana pisci i kuhari dijele njihovu tajnu za najbolje jaje kodirana

1. Koristite organske pileće jaja slobodnim dometom.

Preko ploče, najveći su kuhari i pisci hrane podjednako govorili o tome kada je izrada savršenih kajganih jaja koristila dobra jaja.

Čitaj više: Savršeno kodirana jaja Marla Meridith

2. Koristite lonac za umake, a ne tavu.

Ruth Reichl rekla je da biste trebali koristiti lonac za kuhanje umjesto tava za kavu. Lonac s tvrdim dnom ima čak i toplinu i omogućava stalno miješanje ako želite kremaste jaja.

Pročitajte savjet: Ruth Reichl je bolje jaje kodirana jaja od Bloka do Kuhinja

3. Razmotrite omjer žumanjka do bijelog.

Nathan Myhrvold iz modernističke kuhinje izjavio je u nekoliko intervjua da je ključ za najbolja krekirana jaja riješiti bjelanjka. Dakle, ako napravite jaje s tri jaja, imat ćete tri žumanjka i dva bjelica. To omogućuje bolji okus, teksturu i boju. (I očigledno bogatija jaja)

Pročitajte savjet: Savršeno kodirana jaja na tablici degustacije

4. Temperatura vašeg tava je važna.

Temperatura vašeg tavi, prije nego što se dodaju jaja i dok se jaja kuha, je važna. Ovo je najkontroverznija tehnika u proizvodnji kajgana, a temelji se i na osobnim preferencijama.

Opći konsenzus oko stvaranja kremastih kajgastih jajnih stanica je da želite da posuda bude u osnovi hladna prije nego li jaja u tavi. Odatle, srednja i niska toplina je put to ići. Igrajte se s tim dok ne pronađete ono što vam se sviđa.

Pročitajte savjet: Usporena jaja kodirana na samu blog o hrani

5. Premjestite posudu na vatru i isključite toplinu.

Video tutorial Gordon Ramsay o tome kako napraviti kajganu jaja ima gotovo 11 milijuna pregleda na YouTubeu. Zapravo, to je bila tehnika koju sam prvi put pokušao, zbog čega sam se zaljubio u kajgana jaja. Ono što čini njegovu tehniku ​​razliku, za mene, je metoda na-i-off-the-heat. Štednjak je cijelo vrijeme srednje nisko, ali premjestite lonac na vrućinu tako da jaja ostaju kremasta.

Pogledajte metodu: Gordon Ramsay’s Encrypted eggs na usluzi YouTube

6. Držite se uzbudljivim, ali ne toliko da se jaja pjenušaju.

Jean-Georges je poznat po ovom smiješno ukusnom jelu, gdje žlica super kremastog kajgana u jaje, a vrhovima s vrhnjem i kavijarom. Njegov zanimljiv savjet za izradu kajgana? Želiš se stalno mijenjati, ali ne tako teško da napravite pjenu za jaje.

Pročitajte savjet: Kako napraviti pahuljasto-mekog jajeta poput Jean-Georges Vongerichten atBon Appétit

7. Pokušajte dodati kukuruzni škrob sirovim jajima.

Izrada kremastih kajganih jaja traje neko vrijeme. Pa što ćete učiniti ako ste nestrpljivi? Dama i štenci kažu da biste trebali dodati mješavinu mlijeka i kukuruznog škroba na sirovo jaje prije kuhanja. Očigledno s ovim trikom možete napraviti najbolje kajgane u samo 15 sekundi.

Pročitajte savjet: Magic 15-Second Kremastije kodirana jaja kod Gospe i štenci

8. Dodajte crème fraîche ili kozji sir na svoje jaje na samom kraju.

Umjesto dodavanja mlijeka ili kreme na svoje jaja na početku ili kraju remenja, pokušajte dodati gomilu kozjeg sira ili crme fraîche. Napraviti tangy, creamier rastavljen jaje. Osobno, ako nemam jednog od ovih, morat ću dodati grčki jogurt.

Pročitajte savjet: Svinjetina od kozjeg sira s Pesto Veggies • Čekić Yuma

9. Izvadite posudu s vrućine prije nego što mislite da trebate.

Veliki savjet s kojim sam otišla čitajući Jamie Oliverov recept za kajgana bila je to što želiš uzeti jaja s vrućine prije nego što mislite da su gotovi. Oni će nastaviti kuhati dok ih ne jedete.

Pročitajte savjet: Kodirana jaja u Jamieu Oliveru

10. Koristite toplu ploču za posluživanje jajašca.

Upozorenje: Ovo je najviše Alton Brown savjet za izradu savršenih kajgana. Želite li provjeriti je li tanjur koji poslužite gotove kajgane jaja je toplo – u suprotnom jaja koja ste radili tako teško da će brzo hladno.

Pročitajte savjet: Alton Brown’s Perfect Yogurt na mreži hrane