10 brze i hranjive obroke kako bi se na bolan dan

Kad god budem bolesna (ili čak na rubu bolesti), dvije stvari su sigurne: Moja energija i inspiracija za kuhanje prilično su niska i želim jednostavnu hranu koja je topla, hrana i vrhunski utješna. Imajući to na umu, ovo je popis jela koje se ponovo i iznova obraćam.

Od limunske tortine juhu od rezanaca do smeđeg maslaca, ova 10 brza i hranjiva recepata svakako će pogoditi mjesto kada ste bolesni.

1. Lemony Tortellini juha od špinata

Prepun mrkve, špinata, sok od limuna i zamrznutog tortelina, ova juha je lagana, ali ispunjava. Pazite da tortelini držite u zamrzivaču kako biste to mogli učiniti u bljesku.

(Slika: Brie Passano)

2. Rotisserie pileća kokosovo curry juha

Ništa ne može pogoditi mjesto na bolesnom danu, baš kao juha od pileća tjestenina – pogotovo kada je napunjena bujnim okusima đumbira, chilija i lemongrass. Najbolje od svega, ova inačica započinje pilećim roštiljem, tako da je stvarno lako skidati zajedno.

(Slika: Maria Siriano)

3. Crvene bijele grah s zelenim i jaja

Mnogo je ljubavi prema tanjuri zelenih i grahovih vrhnja s toplim, skočenim jajima kada ste bolesni. Svježi je i utješan, a budući da dolazi zajedno za oko 20 minuta, možete ga potpuno upravljati čak i kada nemate energije.

(Slika: Joe Lingeman)

4. Sladoled parmezanske tjestenine

Maslacni rezanci bitni su za bolesni dan. Ova verzija dobiva jednostavnu nadogradnju sa smeđim maslacem i hrskavim panko krušnim mrvicama.

(Slika: Emma Christensen)

5. Kako napraviti kremast stovetop polenta

Postoji nešto tako umirujuće i utješno za toplom, kremastom zdjelom polente. Pokažite sebi neke dodatne ljubavi uzbudljivim u par čašica maslaca i pripremanjem parmezane na kraju. Jedite ga kao što je, ili vrh s pečenim ili pecenim povrćem, ostatkom mesa ili jaje.

(Slika: Jerrelle Guy)

6. Juha od gljiva i ječma

Inspiriran klasičnom juhu od suprotnog namještaja, ova je srdačna vegetarijanska juha čista udobnost i toplina. Sastoji se od mješavine gljiva, povrća i bisernog ječma za zagrijavanje juhe koju možete napraviti za 30 minuta.

(Slika: Joe Lingeman)

7. Kimchi Fried Rice s dodatnim zelenim bojama

Brza zdjela pržene riže, koja je nagnuta s neredom zelenila, funky kimchija i jaja za dodatnu hranu, uvijek je dobra ideja kada ste pod vremenom.

(Slika: Sarah E Crowder)

8. Slatki krumpir s umakom od rajčice

Dodajte ovo na svoj popis razloga za kuhanje velike količine slatkog krumpira tijekom pripremanja vikenda. Volim ovaj hranjivi obrok jednako kao i za tople, začinjene okuse kao i ja za jednostavnim načinom.

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

9. Vruća i kisela juha s gljivama, kupusom i rižom

Svaki put kad se ne osjećam dobro, ukusan, tanak, tangy miris ovog tjedna večere odmah pomaže da podignete maglu.

(Slika kredita: Lauren Volo)

10. Salata od jaja i avokada na tost

Nema načina oko njega – tost je bolesno-dnevni ključ. Volim ga preplaviti razbijenim avokadom i mljevenim tvrdim kuhanim jajima da ga pretvore u brz i hranjivi obrok.