Varje ris av Fuchsia Dunlop

Om du var tvungen att välja tre ord för att beskriva kinesisk matlagning, vad skulle de vara? Skulle de vara “sparsam”, “hälsosam” och “utsökt”? Om inte, kommer de att ha spenderat lite tid med Fuchsia Dunlops nya bok. Varje korn av ris handlar om de typer av färska och enkla grönsaksbaserade rätter som utgör dagliga kinesiska hemlagad matlagning. Dessa recept tar oss långt från restaurangpriset som de flesta av oss är bekanta med och litar på mig, det är en resa som du kommer att vara tacksam för att ta.

Snabb fakta

Vem skrev det: Fuchsia Dunlop

Vem publicerade det: W.W. Norton & Company

Antal recept: Över 150

Recept för just nu: Silken Tofu med Avokado, Sichuanese Numbing-and-Hot Beef, Slippt Träörsallad med Kilantro, Vegetarisk Ma Po Tofu, Sour-and-Hot Silken Tofu, Rödbräserat Nötkött med Tofu “Bamboo”, Braised Chicken med Torkade Shiitake-svampar, Spenat med chili och Fermented Tofu, Twice-Cooked Swiss Chard, Soupy Ris med Fläsk och Grönsaker

Andra höjdpunkter: En av de största utmaningarna i att prova ett nytt kök tror jag, strumpor på skafferi. Det känns ofta som att jag måste köpa en helt ny uppsättning ingredienser bara för att prova ett recept. Jag älskar att Fuchsia Dunlop sätter upp oss med bara en handfull viktiga ingredienser – de flesta är nonperishable och kommer att hålla i skåpet för framtida matlagningsexperiment. Skulle du falla huvudet över klackar för kinesisk matlagning, innehåller hon en separat ordlista på baksidan av boken med fler ingredienser att sätta upp en full kinesisk matare.

Som Dunlop förklarar i hennes introduktion består de flesta av dessa recept främst av grönsaker med bara lite kött för att lägga till djupare smaker och texturer, som några hackade skivor bacon eller matskedar torkade räkor. Detta gör disken som är Köttcentrerade, som långkokta revben och hela brajsad fisk, känner sig speciell och festlig i jämförelse – som vi, som vi hörs mer och mer idag, är riktigt som det borde vara. Jag tycker mig mest drabbar recepten som använder välbekanta ingredienser på okända sätt, som att steka gurkor med träörsvampar och sylt chili eller göra två gånger kokta schweiziska chard med jästa svarta bönor.

Med sin fantastiska bilder och helt enkelt skrivna recept gör den här boken kinesisk hemlagad känsla helt tilltallig, oavsett om du är ny i köket eller en veteran i wok. Mer än det, det gör att jag vill hoppa in i köket och få matlagning! Min egen wok har tyvärr försummat och denna bok är en stor ursäkt för att ge det lite uppmärksamhet.

Vem skulle tycka om den här boken? Kockar letar efter en bra “starter” kinesisk kokbok, vegetarianer (de flesta recept är vegetariska eller vegetariska anpassningsbara)

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: Varje riskorn: Enkel kinesisk hemlagad mat från Fuchsia Dunlop

Besök författarens hemsida: Fuchsia Dunlop

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.

(Bilder: Emma Christensen)