Varför Kitchn Redaktörer är så förälskad i det här uppenbarligen enanvändningsverktyget

Bänkskrapor, vid första anblicken, kan verka som ett verktyg som bara hör hemma i kökslådor av seriösa bagare. Men Kitchn redaktörer har länge evangeliserat användbarheten av denna ödmjuka produkt. Konstruerad för att skära deg kan det göra mycket mer än det – så mycket mer faktiskt att vi tycker att även den icke-bakare kan dra nytta av att ha en i hans eller hennes arsenal. Har du inte en än? Våra redaktörers val, OXO Good Grips Scraper, är bara $ 10 på Amazon.

Köp det!

OXO Good Grips Multi-Purpose Stainless Steel Scraper & Chopper, $ 10

En bänkskrapa (ibland kallad en bakverkskrapa) är ett långt, slöt blad som är utmärkt för att göra breda, jämnskurvor genom deg. Denna OXO-version har också ett stort gummihandtag som gör det bekvämt och lätt att använda, vilket ger dig mer exakt kontroll. Men även om du inte gör ditt eget bröd, här är några av våra favorit vardagliga användningsområden för skrapor.

1. Matberedning

När vi skivar och dicker mat under prep, är vi ofta frestade att använda en kockkniv för att skrapa ingredienser i skålar eller kokkärl. Det här är mindre än perfekt av några anledningar: Förutom att det slöser ditt blad kan knivar vara för korta eller för rundade (eller båda!) För jobbet. Vi har tidigare skrivit om hur en bänkskraparens redan slöja, breda blad är perfekt för just denna uppgift. Därefter kan du köra den längs räknaren för att få skrot som är avsedda för soporna – några breda sopar borde få det mesta av räknaren. Tänk nu att du gör det med kockens kniv.

2. Dragfri skivning

Liksom ett annat av våra favorit hemliga verktyg med flera ändamål, är fiskens spatel, en bänkskrapa också utmärkt vid ren skärning. Du kommer inte att kunna klara kött, men saker som lasagne, brownies och grytor är bäst skivade av en bänkskrapa. Det slöta bladet är också bra för att dela upp nötkött i fryspåsar för lättare åtkomst.

3. Mätning

Medan det är en bra idé att hålla en linjal till hands i köket, vet vi att det ofta migrerar till andra delar av huset där mätningar behövs också. Denna OXO bänkskrapa är också en sex tums linjal, uppdelad i kvarts tum. Inga fler eyeballing saker!

Har du en bänkskrapa? Älskar du det så mycket som vi gör?