Vad är Fryspapper, och hur är det annorlunda än vaxpapper och perkament?

Ibland kan du komma över ett recept som kräver fryspapper eller lite råd för att förpacka något i det. Men är fryspapper precis samma sak som pergament eller vaxpapper, med fryspapper som är ett relikvikt för ett namn? Eller är det något helt annat?

Vad är fryspapper?

Fryspapper är tjockt papper med plast eller vaxbeläggning på ena sidan. Det skiljer sig från pergament, som inte har någon beläggning och vaxpapper, som har en beläggning på båda sidor.

Vad används fryst papper för?

Även om det är mindre populärt nu, har fryst papper traditionellt använts för att fälla upp kött för frysning. Köttet skulle vikas mot vaxpartiet för att skydda köttets yta, liksom för att förhindra fuktförlust, men papperet på utsidan menade att det var en yta som kunde skrivas på för märkning.

Fryspapper används ofta på kött- eller skaldjursdisken i mataffären. Denna typ av papper föredras eftersom plastsidan hindrar juicer från kött och skaldjur från att blötlägga och läcka igenom.

Förutom kött och fisk och skaldjur skulle fryspapper också vara ett bra material för att sätta in oststorlekar för att osten ska andas, men inte torka ut. Den används också i hantverksprojekt som tryck på tyg och quiltning.

Varför är det så svårt att hitta?

När jag började titta på vad fryspapper var, var det svårt att faktiskt få mina händer på rulle. Min lokala kedjens mataffär bar det inte, och jag hittade äntligen några online som jag var tvungen att beställa.

Jag började tänka på varför det var så svårt att hitta några, och min gissning är att med uppkomsten av återförslutningsbara fryspåsar och hemmet dammsugningssystem har behovet av att omsluta saker i papper för frysning minskat. Personligen kommer jag inte ha mycket att använda för det förutom att det läggs på mellan saker som kött eller pannkakor före frysning, så efter att denna rulle är borta kommer jag hålla fast vid vax eller pergamentpapper som kan tjäna samma funktion!

Använder du fryspapper? Om så, för vad?