Troens Kitchen Renovation: Demolitionen

Förra veckan förklarade jag det stora renoverings- och köksprojektet vi tog på förra året, och jag visade dig massor av vackra bilder av kök som inspirerade mig. Men i renovering, innan ett kök blir bättre blir det vanligtvis sämre. Mycket, mycket värre.

Vill du se vad som är inblandat i att dra ihop ett gammalt hus för att sätta in ett nytt kök? Om du någonsin har tänkt på att riva ut en vägg, stärka dig själv – låt mig visa dig hur det är.

Det gamla köket innan rivning.

Vår renovering var inte vad jag skulle kalla DIY. Vi hade en entreprenör och en hel besättning bygg ett tillägg till vårt hem. Professionals hällde fundament, byggda väggar och rakade trappor, installerade nya elektriska ledningar och belysning och sprang rör.

Ett sätt vi valde att spara pengar var emellertid att göra den ursprungliga rivningen oss själva. I vårt hus, det betydde a massa av arbetet. Faktum är att om du hade berättat förut för tiden hur mycket arbete det skulle vara, tror jag att jag kanske kan springa iväg. Men DIY-projekt är byggda på okunnighet (haha) så vi gick!

Det gamla köket, nu avskilt av skåp och ett lager av golv.

Målet att rivas, oavsett om du bara drar ut köksskåp eller rinner ner väggar, är att komma till den punkt där husets ben är utsatta, redo för nya finish, eller att fixas och justeras (som den saknade grunden och snedställda balkar under en del av vad som nu är vårt nya kök). Det innebär mycket manuellt arbete och krossa och bryta, men också mer finiga saker som att skrapa upp gammalt golvlim och dra naglar ut ur väggarna.

En av mina bröder, tar en liten paus efter att ha rivit dessa väggar ner till studsarna!

Så vi satsade in med krånglar (lånas från vår entreprenör), en enorm slädehammer, massor av andningsmaskar och flaskvatten.

Rivningslektioner

Här är några saker vi lärde oss om rivning:

Min man slog något ut bakdörren in i den nuvarande gigantiska skräphögen, som senare skovlades i en enorm dumpster.

 1. Underskatta inte det.
  Rivning kräver mycket fysiskt arbete, för att uttrycka det mildt. I köksområdet ensam behövde vi: Dra av skåp från väggarna, koppla bort gamla apparater, ta ner ett dropploft, dra upp flera lager av gammal golv för att nå undergolvet och framför allt riva ner hela gipset på väggarna och tak och ta bort lath stripsna spikade i studsarna. Sedan, när allt som var gjort, var vi tvungna att bli av med skräp. Sammantaget tog rivningen i vårt hem nästan tre månader helger och kvällar, även med hjälp av vänner.
 2. Underskatta inte det.
  Bara läs om allt jag sa ovan. Underskatta inte vägtullen på rygg, händer och knän! Ha en plan för att göra något bra för de grannar som lägger upp med moln av damm som rullar ut dina fönster i veckor.
 3. Reserv deponi: Människor kommer att köpa eller hämta iväg nästan vad som helst.
  Medan de flesta rivning innebär att det skickas något till deponi (det finns inte många återanvändningsalternativ för brutet gips och lath). Du kan bli förvånad över hur mycket människor är villiga att ta bort för dig eller ens köpa. Vi sålde hemets gamla köksskåp för flera hundra dollar. Det söta paret som köpte våra skåp var mycket glada att få dem, och vi var glada att skicka dem till ett bra hem. Mannen var en rörmokare också, så han hjälpte att koppla av sinken och gasen till spisen. Sedan dess har vi sålt eller skaffat bort skrot, extra isolering och andra kasserade tillbehör från hemmet som speglar och takfläktar.
 4. Skydda dig.
  Det fysiska arbetet med detta projekt var extremt för oss. Vi är inte vana vid att använda kullar och slädehammare varje dag, och samtidigt som det var roligt, gav det också massor av möjligheter till allvarlig skada. Använd arbetskläder och handskar, och speciellt vid arbete i gamla dammiga hus, andningsskydd. Min man köpte oavsiktligt denna rosa andningsapparat, vilket fick honom att se ut som Barbie imiterar Darth Vader. Mycket underhållande, men ändå praktiskt.
 5. Få hjälp. Våra vänner och familj hjälpte så mycket. Jag har fem bröder, och de var superstjärnor, hjälper oss att riva ner gips och riva lath bort, bit för bit.
 6. Vet när du ska betala för professionell hjälp. Men i slutändan, efter månader av arbete visste vi att vi var beat. Vi höll upp konstruktion eftersom det fanns mycket skräp kvar i huset, och så betalade vi några hundra dollar för lite hjälp. En trevlig gentleman med en stor lastbil kom och tog bort allt lath och över 100 påsar med gipsskräp (varav jag hade bagged upp mig själv, tack så mycket). Verkligheten är att det finns människor som gör det här för att leva och ibland måste du verkligen acceptera att du är på en punkt med minskande avkastning och betala lite pengar för lite hjälp.

Det är en titt på vår rivningsprocess! Jag kände mig som om jag var permanent täckt av damm för det mesta av förra sommaren, men det var så tillfredsställande att jag verkligen satte svettighet i vårt hus. Har du någonsin gjort det här? Eventuella tips för att riva ett gammalt kök?