The GarlicCard: Grate Vitlök utan att förstöra dina fingrar

Artikel: GarlicCard
Pris: $ 7.99
Helhetsintryck: Ett praktiskt verktyg som grillar vitlöket, inte dina fingrar.

För dem som älskar stark, garlicky smak, fingitter är det vägen att gå. Här är ett verktyg som snabbt och enkelt stöter vitlök (och ingefära) utan att skada fingrarna i processen.

Recensionen

Egenskaper och specifikationer: Lite större än ett kreditkort, plastfilén GarlicCard finns i sex färger: gul, röd, blå, grön, rosa och svart. Till skillnad från den tidigare versionen, som var helt platt, har denna GarlicCard en böjd form som gör det lättare att hantera.
Favoritdetaljer: Tänderna är inte skarpa vid beröringen, så det är säkrare än att använda en metallristare. Det är också mycket lätt att rengöra.
Splurge-värdig? Även om det inte är nödvändigt, är det ett bra verktyg att ha om du ofta grillar vitlök.
Bra för små kök? GarlicCard är liten och lätt att lagra.

Det finns ett antal verktyg som man kan använda för att grilla vitlök, från en kockkniv till en vitlökpress eller till och med en gaffel. Jag brukar använda en Microplane-rivare, men det har varit några gånger när jag har skrapat mina fingrar tillsammans med en vitlöksklyfta eller en ingefära (ouch!). Jag har också en japansk stil vitlök / gingerrist, men hitta tänderna obehagligt skarpa.

Medan du testade GarlicCard, har jag uppskattat hur snabbt det gör samma jobb utan någon fara för fingrarna. Den robusta, krökta formen gör det enkelt att hålla fast mot ett skärbräda eller bänkskivan medan du grillar. Till skillnad från många gadgets är den här liten och otrevlig nog att lagra enkelt. Men personligen tycker jag fortfarande att det är bekvämare att hålla min långa Microplane, speciellt när jag grät vitlök eller ingefära direkt i en kruka eller panna. Hur mycket du gillar GarlicCard kan bero på din matlagning. En sak är dock säkert: det är anmärkningsvärt enkelt att rengöra med en snabb sköljning under rinnande vatten.

Har du använt GarlicCard??

  Hur man lagar ost: Vad du ska göra när du får det hemma

Hitta det! GarlicCard, $ 7,99 hos Chefini

Relaterad: Hela, krossade eller malet vitlök: Vad är skillnaden?

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.

(Bilder: Emily Ho; GarlicCard)