Teetotal Som en chef: Tips för att njuta av en fest när du inte dricker

När jag först blev nykter mer än ett år sedan bekymrade jag mig om att gå med i samma sammankomster som jag hade älskat – bara nu som någon som inte dricker. Jag var rädd att vänner skulle döma mig eller att jag inte skulle ha kul. Men snart nog lärde jag mig några tips och tricks för att fortsätta att njuta av sociala sammankomster även utan alkohol.

Om du är i återhämtning behöver du inte skicka dina ånger för varje inbjudan du får. (Naturligtvis går tillbaka till gamla sociala vanor och miljöer inte för varje person.) Även om du inte är narkoman och du bara dricker av några orsaker, kan du fortfarande gå till en fest – och njut av själv.

Här är mina bästa tips.

1. Låt värden känna din situation.

Om du är i återhämtning, gravid eller helt enkelt avstå från alkohol av andra hälsoskäl, och du är nära nog till den värd som du känner dig bekväm med att dela med dig, låt värden veta om din icke-dricka i förväg … utan att göra det besvärligt. Ring henne bara i förväg; eller, vid festen, ta henne åt sidan och försäkra henne om att du har problem med din egen dricka, inte någon annans. Och vara naturligtvis nådig om den härliga inbjudan.

På det här sättet kommer hon att kunna se upp för dig också och hjälpa dig att riva dig om hon märker någon besvär.

2. Har möjlighet att “ringa en vän.”

Det är alltid trevligt att uppmuntra en vän (eller din make) att inte dricka i solidaritet, det kanske inte alltid är ett alternativ. Istället vet du att du kan behöva gå bort och ringa till en vän (eller din sponsor) som inte heller dricker i mitten av festen. Om du har det här alternativet att luta dig på om du känner dig utlösad av alkohol eller obekväma, är det ett säkert sätt att säkerställa säkerheten medan du har kul. Också, alltid ge dig själv möjlighet att lämna festen med en reservplan.

3. Ta alltid en backupdryck.

Du kan inte vara säker på att din värd kommer att ha alkoholfria alternativ och det är bättre att ta med några än besvärligt fråga henne var de bara kan ta reda på att dina alternativ är mjölk eller kranvatten.

Bara varnas: Andra kan gå till din Pellegrino snabbare än du kanske skulle kunna peka dem mot baren, så lämna inte huset utan en hemlig burk LaCroix i din handväska.

Mer på världens dominerande mousserande vatten: LaCroix Sparkling Water tar över världen och det är bra med mig

4. Var beredd att betala mer.

Om du befinner dig på ett evenemang med dryckkuponger kan bartenderna med lätthet säga att kupongerna bara kan lösas in för alkoholhaltiga drycker, vilket innebär att du måste dyka i fickan för en tranbärsjuice. Och ibland kan du upptäcka att en läsk kostar mer än en öl. Ta bara ett djupt andetag, påminna dig själv om att detta inte är världens ände, och överväga att bosätta sig på vatten för natten.

5. Undvik irriterande frågor med rätt garneringar.

Ett litet knep för att se ut som om du dricker när du faktiskt inte är? Omfamna limes! En typisk vodka soda eller rom och cola kommer ofta att ha en lime garnering, så var inte rädd för att garnera din egen alkoholfria dryck med en också. Till de människor som inte känner dig tillräckligt bra för att veta att du inte dricker, så hjälper det dig att smälta in.

Irriterande frågor som dessa! 10 saker du aldrig bör säga till någon som inte dricker

6. Känn dig inte som att du måste vara någon barnpassare.

Bara för att du är den nykterna på festen betyder inte att du måste bli ansvarig för alla. Du är där för att ha kul också, så låt inte dig vara någon barnpassare. Kom ihåg: Dina vänner är vuxna som gör sina egna val. Och om deras val blir lite för mycket för dig är det inget fel med att ursäkta dig själv och röra sig mot ett annat samtal.

7. Ha kul – och bevisa att du inte behöver alkohol för att göra det.

Många säger att de behöver sprit för att dansa eller ha kul. Du gör inte! Slå på dansgolvet eller gå med på en karaoke duett. Bara sitta inte i ett hörn och titta på. Bevis för att ha en bra tid behöver inte inkludera alkohol – även om du är den enda som lär sig lektionen.

Har du någonsin irriterat att sociala situationer antar att du bara kan ha det bra med alkohol? Några andra tips för teetotaling som en total chef?