Ska du bara få en keg?

Kanske! Om du kastar en Super Bowl-fest beror det givetvis på några saker: hur många personer du planerar att bjuda in, hur länge är du villig att få dem i ditt hus och hur mycket dina vänner dryck.

Detta borde hjälpa.

Hur många människor behöver jag göra det värt?

En keg i USA är en halv fat, som är 15,5 gallons öl – ungefär lika med 165 12 ounce flaskor öl. Så, om du har en fest med 40 personer, får alla runt fyra drycker. (Vi inser att det är många människor att folkmassar kring en TV, men kanske har du två TV-apparater?)

Även om du har en mindre samling, kan en keg vara värt det, beroende på hur länge alla kommer att vara där. Till exempel, om du bjuder in folk att komma klockan 5 och förväntar sig att de ska hänga till midnatt, kanske de vill ha mer än fyra drycker.

En keg för att många eller så länge en fest har andra fördelar (förutom att hålla gästerna glada): Du kommer inte ha massor av burkar och flaskor som ligger och behöver inte oroa dig för att göra rum i ditt kylskåp till chill en miljon fall av öl.

Hur köper jag en keg – och accoutrements?

Du kan beställa en online för leverans i vissa stater, och många spritbutiker och vingårdar erbjuder dem också. Leverantörer kommer också att hyra en kran, så du kan faktiskt servera och dricka öl. Du kommer sannolikt att betala en insättning som du kommer att få tillbaka när du returnerar (förhoppningsvis) tom keg. Om du måste hämta en keg på din lokala ölbutik, ta med några hjälpare – det här är tungt!

Grundläggande, hushållsbesök som Budweiser, Coors och Miller är mycket billigare än mikrobryggor och hantverks öl – en spets av Budweiser är ungefär $ 100, medan något som Dogfish Head är dubbelt så. Men även om den käkten kostar dig några hundra dollar, är det fortfarande ganska billigt när man tänker på kostnaden per dryck. Ta en keg av Blue Moon, som kan kosta runt $ 190. Med 165 drycker i den spetsen kommer du ut omkring $ 1,15 en öl – inte dåligt, med tanke på att du förmodligen skulle spendera minst $ 4 för en pint Blue Moon på en restaurang eller bar. Dessa beräkningar räknas inte för spill eller skum, men du kommer fortfarande att komma ut på toppen.

Vad gör du med det när du har det?

grattis! Du har nu bestämt att en keg är lösningen på ditt spritdilemma. Nästa sak du behöver oroa är att hålla käcket kallt. Ingen gillar varm öl, så du kan hyra en jätte hink (från samma anläggning som du har keggen) eller bara hämta en i en butik som Target eller Home Depot. Kegeln går in i hinken med is och kommer att hålla ölen fin och kall. Om du försöker vara sparsam, försök placera spetsen i en stor soppåse fylld med is.

Något som vi inte rekommenderar? Att lägga keggen (och isen) i ett badkar. Återigen är keggar tunga! Vi har sett människor krossar badkarväggar med kegs innan!

Ta keggen där du vill ha den (försiktigt) och ge det tid att lösa. Låt det sitta i minst en timme innan du trycker på den. På så sätt får du inte kopp efter kopp skum, skum och mer skum.

Läs mer: Mixer Math: Hur man beräknar alkoholbehov för en part

När var sista gången du fick en kåpa för en fest? Berätta för oss i kommentarerna!