Så, koordinerar du tacksägelsepulvret på jobbet? Så här gör du det fantastiskt (inte irriterande).

Semester på kontoret kan vara brutalt. Människor försöker ta ledigt arbete och de är helt stressade över allt de behöver göra – på kontoret och bortom. Så hur gör du företagets potluck något roligt som människor faktiskt vill delta i? Det är tufft men helt möjligt.

Här är vad du behöver göra för att få frivilliga som är lika glada att göra mittemner som du är.

1. Montera ett lag.

Du behöver inte vara semester cheerleader ensam. Faktum är att det är bara du som riskerar att vara irriterande. Montera ett kärnteam så att du kan brainstorma idéer och krossa människor tillsammans. Peer press fungerar verkligen!

2. Planera det för tidigare i månaden.

Ja, vi vet att Thanksgiving är tekniskt mot slutet av månaden, men det är också när människor är förmodligen den mest trafikerade och mindre troliga att kunna hjälpa till. Planera din kontorsfest för den här veckan eller nästa och det blir kul och inte bara en annan sak som folk måste göra. Och planera det under arbetsdagen. Ingen vill tillbringa extra tid på kontoret om de inte behöver.

3. Skicka en noggrann inbjudan.

Om du vill att din Worksgiving ska bli entusiastiskt mottagen börjar den med det sätt du först ställer in. Skriv ett par utkast till ditt inledande e-postmeddelande (och påminnelse), så du behöver inte ständigt blockera alles inkorg med ändringar eller den enda du glömde att lägga till.

4. Starta en Google doc.

Använd Google doc eller annan delad tjänst för ditt registreringsblad, så att alla kan lägga till sina bidrag utan att behöva skriva tillbaka dig (eller utan att träffa svara alla, hur Barbara gör det hela tiden). Ställ in kolumner för att människor ska lägga till namn, maträtten som de vill ta med och en anteckning om huruvida det är bra för människor med matallergier eller särskilda kostbegränsningar. Om Heather i redovisning ser massor av veganvänliga rätter på listan, kanske hon är mer frestad att ta med sig en vegansk maträtt.

Relaterad: Detta är det ultimata registreringsbladet för pennor

5. Hoppa över kalkon.

Det är super orättvist att fråga en person att göra (och schlep) en kalkon. Människor gillar inte ens kalkon så mycket, ändå! Bara gör det till en partysida och människor kommer att bli mycket mer motiverade.

Tyvärr, Turkiet-älskare

  • Turkiet är brutto. Men Turkiet Lager är från Gud.
  • Min familj hade en rätter-bara tacksägelse, och det var fantastiskt

6. Gör det valfritt.

Så mycket som du vill kan du inte göra folk registrerar sig. Gör det valfritt och ingen kommer känna sig tvungen att delta. Louisa Smith, Apartment Therapys egen personalkoordinator, säger att det faktiskt fungerar. “Worksgiving är ett av de företagsinitiativ som vi håller tillbaka varje år eftersom det alltid är så stor hit.”

7. Erbjuda priser.

Ett litet extra incitament har aldrig skadat någon. Om du vill göra festen till en sort av tävling, ha en hemlig omröstning som tillåter folk att välja sin favoriträtt. Den som vinner får ett pris.