Så här rengör du målade träskåp

Dina köksskåp kan bli ganska smutsiga över tiden på grund av de vanliga köksredskapen: Fettens moln som flyter genom luften från din spishäll, gubbe fingrar som drar öppna dörrarna, droppar kaffe och mycket mer. Lyckligtvis blir de inte så smutsiga som, säger dina bänkskivor. Men var och en tittar du noga upp och tänker Wow, dessa saker är snuskiga!

Om du har målat skåpdörrar (antingen ditt eget DIY-projekt eller ett professionellt arbete), finns det några saker att tänka på. Eftersom de flesta skåp är målade med högglans eller halvglansfärg, kommer de att vara mer slitstarka (och lättare att torka), än en matt finish väggfärg, men du vill ta hand om att du inte använder någonting så hård att du hamnar i målarfärgen eller skadar finishen.

Så medan din Mr Clean Magic Eraser kan vara din resa till någon annanstans, håll av här. Samma med din super-skrubbborste, eftersom den kan skada ytan. Faktum är att den bästa renaren för dina skåp, enligt professionella målare Chris och Lexi Dowding of SwatchOut i Michigan, är en enkel en: tvåltvål blandat med varmt vatten. Eftersom det mesta av smuts på dina skåp kommer från fett- och livsmedelsrelaterade källor, kan en god skålsåp som kan skära igenom dessa saker fungera på dina skåp. Använd den tillsammans med en mikrofiberduk som tar tag i skräp utan att klia på färgen. Här är vad du ska göra.

Doppa en mikrofiberduk: Doppa in en mikrofiberduk i tvållösningen och vrid ut den. Var försiktig så att du inte överditerar din trasa – den ska vara fuktig men inte blötläggning. “src =” https://atmedia.imgix.net/e0c25cd648bbe4538ad8c727cdef64613676fbb3?w=160&h=160&fit=crop “>

Våt en andra trasa: Våt en del av din andra trasa under diskbänken i icke-tvålvatten. Vrida den ut Återigen bör det vara fuktigt men inte blötläggning. “src =” https://atmedia.imgix.net/9cc8a8da2ef4538eef7f889a3ada0292edf579e1?w=160&h=160&fit=crop “>

Torka skåpet: Ta en tredje mikrofiberduk och torka skåpet i samma cirkelrörelse. Om du är spot-behandling av en viss röra, så är du klar. Om du städar hela köket, fortsätt till nästa skåp. “src =” https://atmedia.imgix.net/2462ef6a7a00736dad4f4b82f8567b136d8155c4?w=160&h=160&fit=crop “>

Så här rengör du målade träskåp

Utrustning

 • Dish tvål (som Dawn)
 • Vatten
 • Hink
 • 3 mikrofiberdukar
 • Stepstool, om det behövs

Instruktioner

 1. Blanda upp din rengöringslösning: Fyll en hink med varmt vatten och kläm i lite skål när vattnet är igång. (Detta kommer att orsaka att tvålen bubblas upp.) Det behöver inte vara för precist med det här: Lägg bara några tommers vatten till din hink och ett par sprutor tvål tills blandningen är såpig.
 2. Doppa en mikrofiberduk: Doppa in en mikrofiberduk i tvållösningen och vrid ut den. Var försiktig så att du inte överditerar din trasa – den ska vara fuktig men inte blötläggning.
 3. Skrubba dina skåp: Arbeta på ett skåp åt gången, gnugga den fuktiga trasan i en cirkulär rörelse på skåpet. Doppa tyggen i tvålblandningen och upprepa vid behov för att ta bort eventuellt smuts.
 4. Våt en andra trasa: Våt en del av din andra trasa under diskbänken i icke-tvålvatten. Vrida den ut Återigen bör det vara fuktigt men inte blötläggning.
 5. Torka av skåpet: Torka ner skåpet igen med din andra trasa. Arbeta i cirkulär rörelse och se till att det inte finns någon tvålrester kvar.
 6. Torka skåpet: Ta en tredje mikrofiberduk och torka skåpet i samma cirkelrörelse. Om du är spot-behandling av en viss röra, så är du klar. Om du städar hela köket, fortsätt till nästa skåp.

Relaterad: Hur ofta ska du rengöra dina köksskåp??