Så här köper du Thanksgiving Dinner från Aldi för $ 100

Det finns en måltid som jag lagar på samma sätt år efter år: Thanksgiving. Vad kan jag säga? Jag gillar klassikerna, och Thanksgiving ger mig chansen att laga bekanta recept medan du chattar med vänner och familj.

Jag gillar också att spara pengar; Det är en av mina favorit saker. Så i år bestämde jag mig för att gå vidare till Aldi, min go-to-budgetvänliga mataffär för att se om jag kunde köpa en hel klassisk Thanksgiving-middag för mindre än 100 dollar.

Kan det bli gjort? Jag ville få reda på det!

Menyn

Jag satte Kitchns Thanksgiving menynerator, Thanksgiving-O-Matic, till “Totally Traditional” och låt det göra planeringen. Eftersom jag älskar klassikerna, gjorde jag en liten meny tweak: Jag bytte ut den meringue-toppade pumpa paj med den klassiska pumpa paj. Recepten är likartade och bör inte påverka slutpriset med mer än en dollar eller två.

Hur många personer? Denna meny serverar åtta till 10 personer.

Vad jag inte köpte: Pentry basics, som kryddor, salt, peppar och drycker.

 • Förrätt: Hur man gör bakad Brie i Puff Pastry
 • Turkiet: Så här lagar du ett Turkiet: Den enklaste, enklaste metoden
 • The Gravy: Hur man gör Turkiet Gravy inför Thanksgiving
 • Stuffing: Classic Sage & Onion Bread Dressing
 • Potatisarna: Mashed Potatisgryta
 • Den söta potatisen: Hur man gör klassiska Thanksgiving sötpotatis
 • Veggiesna: Grönbönsgryta med svamp Béchamel & Crispy Lök
 • The Rolls: Hur man gör mjuk och anbudsmiddagsrullar
 • Tranbärssås: Hur man gör Tranbärssås: Den enklaste, enklaste metoden
 • The Pie: Classic Pumpkin Pie

(Bildkrediter: Elizabeth Barbone)

Förrätt: Bakad Brie i Puff Pastry

Å nej. Jag slog en snag shopping för den första kursen av måltiden. Aldi säljer små hjul av brie, men min butik erbjöd inte puffdekor. Innan jag ens hade möjlighet att tänka på ett alternativ, såg jag en färdig bakad brie från Aldis “Specially selected” -linje. Den här var insvept i brioche, inte blöta bakverk, men det var nära nog för mig.

Kosta: $ 4.99

Föreslaget alternativ: Om du inte kan hitta den inslagna brie, plocka upp ett hjul med regelbundna brie och servera med kakor eller en skivad baguette. Brie inte din sak? Kolla in Aldi urval av andra ostar, som Kerrygold eller förskurna ostbitar.

Huvudet: Turkiet

Aldi erbjuder ett begränsat urval urval. Min butik lagrade traditionella Butterball kalkoner och en rökt sortiment. Jag hade en vanlig 14-pounder och kallade den en dag. Eftersom Butterball kalkoner är förbrända, skilde Thanksgiving-o-Matic och jag sätt på kalkonprep.

Kosta: $ 13,86 ($ 0,99 per pund)

Föreslaget alternativ: Tillsammans med hela kalkoner kan du också plocka upp ett kalkonbröst eller skinka. Faktum är att Aldi erbjuder mer skinka än kalkon. Deras spiralskivad sockerglasad skinka är väldigt populär och mycket billigare än andra spiralskinkor.

(Bildkrediter: Elizabeth Barbone)

Sida: Klassisk salvia och lökfyllning

Jag var inte säker på om Aldi skulle ha det rustika vita brödet jag behövde för salvia och lökfyllning, men till min glädje hittade jag en stor olivolla bröd i italiensk stil. Det vägde 32 gram. Receptet använder ca 16 uns, så det återstående brödet kommer att gå in i min brödkorg. (Och någon gång under måltiden kommer någon säkert att fråga, “Varför sätter du bröd ut på Thanksgiving? Det finns så mycket annan mat!” Den här personen brukar äta en smörgad bit bröd när de frågar.)

Aldi bär inte någon frisk salvia. Faktum är att jag frågade säljaren om de någonsin sålde färska örter och hon sa till mig att de ofta har koriander, men det handlar om det. Din butiks utbud kan skilja sig åt. Jag bestämde mig för att använda torkad salvia, som jag hade hemma i skafferi.

Kostar: Italienskt bröd $ 3.69; selleri: $ 1,49

Föreslaget alternativ: Om du inte kan hitta de stora runda bröderna av italienskt bröd, leta efter ciabatta eller surkvarnarna. Om du serverar en glutenfri fyllning, erbjuder Aldi glutenfritt smörgåsbröd; det gör en bra fyllning. De har också små lådor glutenfri fyllnadsblandning.

(Bildkrediter: Elizabeth Barbone)

Sid: Mashed Potatisgryta

De hade massor av potatis. Partier. Jag var frestad att köpa en 10-pounds väska potatis eftersom de var så billiga, men då kom jag ihåg att, även om det var Thanksgiving, behövde jag inte 10 pund potatis. Så en mer rimlig fem-pund väska med russeter gick in i min vagn.

Kostar: Potatis: $ 2,99; gräddeost: $ .89; gräddfil: $ 1,19

Föreslaget alternativ: Om butiken är ur ryssar får du gyllene eller vita potatisar. Dessa två potatis innehåller mindre stärkelse än ryssar, så de kommer inte att piska upp som fullständigt. Men de är en bra ersättare i en nypa.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Sida: Thanksgiving Sweet Potatis

Vår familj skiljer sig i två läger: pro-sötpotatisgryta och potatisgryta. Den sistnämnda gruppen är också känd som “det är inte en bageri … det är efterrätt” läger. Jag är i pro-lägret. Och eftersom jag ställer på menyn och gör matlagningen, ligger den alltid på bordet.

Som de flesta producerar på Aldi förpackas de söta potatiserna i en tre-pund väska. Du kan inte köpa dem genom pundet. Receptet kräver fyra pund och så, eftersom jag handlar om överflöd på Thanksgiving, tog jag upp två väskor.

Kosta: Sweet Potatis, två (tre-pund) påsar: $ 3.98

Föreslaget alternativ: Gillar inte sötpotatis? Hoppa över det och servera rostat nötter eller ekollon. Aldi säljer båda.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

Sida: Grönbönsgryta

Min man gör vår grönbönsgryta från början varje år och ärligt talat, det är det bästa någonsin. Så, gröna bönor och svampar understryks på min inköpslista. (Detta är min kod för “måste köpa.”) Jag hittade påsar med färska gröna bönor och behållare av “baby bella” svampar. Båda var halva storleken som jag behövde. Två av varje gick in i vagnen.

När man valde ingredienser för receptet med gröna bönorolja gjorde jag en liten tweak: Jag nixed den ljuka löken. Anledningen till detta var tvåfaldigt: Jag ville inte köpa en hel påse med ljuka lökar, och jag gillar den mer skarp smak av stekt gullök.

Kosta: Färska gröna bönor, två (en-pund) påsar: $ 3.98; svampar, två (åtta ounce) paket: $ 3,98; cheddar: $ 1,49

Föreslaget alternativ: Grönbönsgryta inte din sak? Aldi säljer andra gröna grönsaker, som spritar, broccoli och flera olika grönsaker, som collards och kale.

(Bildkredit: Emma Christensen)

Sida: Mjuk och Tendermiddagsrullar

Aldi har ett stort urval av ciabatta-rullar och, om jag är ärlig, blev jag frestad att bara köpa ett par påsar och kalla det dag. Men eftersom mitt mål var att shoppa på Thanksgiving-menyn, motstod jag den uppmaningen.

Kosta: Jäst: 0,79 $

Föreslaget alternativ: Du kan hitta både förbakade rullar och “bruna och servera” rullar. Och om halvmåne rullar eller kex är din favorit, är du helt och hållet – leta efter burkar i den kylda sektionen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Sida: Tranbärssås

Färsk Tranbärsås är en av livets sanna nöjen. Tranbär var lätt nog att få; det var apelsinerna som visade sig lite problem. Receptet behöver bara två apelsiner, och sålda påsar innehöll minst sex. Jag bestämde mig för att köpa en påse eftersom frukt aldrig slösas i vårt hus. Om du inte behöver så många apelsiner, planerar du att stanna i en annan butik eller hämta en flaska apelsinjuice.

Kosta: Navel apelsiner: $ 3.49; tranbär: $ 1,49

Föreslaget alternativ: Det finns ingen ersättning för färska tranbär i ett tranbärsås recept. Om du inte gillar färsk tranbärsås eller inte hittar färska bär, säljer Aldi konserverad tranbärsås.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Dessert: Pumpa Pie

Som nämnts ovan gjorde jag en stor byte till Thanksgiving-o-Matic Recept lineup. Ut gick den ljuvliga meringue-toppade pumpa paj, och i sin plats kom en mycket klassisk pumpa paj.

Kosta: Pie skorpa: $ 1,49; pumpa puré: $ .89

Föreslaget alternativ: Som med rullar kan du köpa en färdig paj utan att bryta budgeten. Aldi säljer både en traditionell pumpa paj i bageri sektionen och en “pumpa högsta” i frysar sektionen. Du kan också hämta ostkakor, äppelpajsar och cobblers. Desserterna verkar alltid lite spridda i hela affären. Kontrollera bageripartiet, kylavsnittet och frysarna (både bröst- och väggfrysare) för efterrätter.

(Bildkrediter: Elizabeth Barbone)

Det viktigaste

Du kommer märka att recepten inte pratar saker som smör och mjöl. Eftersom de används i flera recept har jag grupperat dem alla tillsammans här.

 • Lök: $ 1,69
 • Vitlök (tre huvuden): $ 0.99
 • Mjöl (fem pund): $ 1,39
 • Granulatsocker (fem pund): $ 1,69
 • Brunt socker (två pund): $ 0.99
 • Vegetabilisk olja: $ 1,99
 • Kycklingbestånd (låg natrium, fritt område): $ 1,69
 • Tung kräm (en pint): $ 1,69
 • Mjölk (gallon): $ 2,69

(Bildkrediter: Elizabeth Barbone)

Totalkostnad: $ 65,94!

Med 34,51 dollar kvar, kan du köpa drycker, hämta några chokladstänger och hämta fortfarande några kvarvarande föremål som färska örter på väg hem.