Roaches i ditt kök? Kontrollera kaffebryggaren.

För några veckor sedan började jag märka små kakor som ibland klyver runt mitt kök. Detta var en gammal lägenhet byggnad i New York City, jag var inte så chockad. Jag hade behandlat möss och myror i min sista lägenhet och gick en gång på en död råtta mitt i gatan (en historia för en annan tid), så det verkade bara naturligt att kackerlackor en dag skulle dyka upp på min personliga docket av NYC-skadedjur att konfrontera.

Det var inte som om jag hade en fullständig angrepp – eller så tänkte jag. Jag skulle kanske se en tysk kackerlacka, som är mindre än någon annan, gnager kackerlacka typer som jag har sett, kryper på min backsplash eller i en av mina köksskåp en gång i veckan, men jag visste att jag var tvungen att nypa detta problem i knopp. Så en natt bestämde jag mig för att göra en hel lägenhet ren för att avskräcka roaches från att komma tillbaka. Jag bestämde mig för att rengöra min handfat och diskar med desinfektionsmedel och sprutning Hot Shot Ant & Roach Killer (sidotal: Jag upptäckte senare att det bara dödar buggar i kontakt och inte är avstötande) på grundplattorna och sprickorna där köksskåp möts vägg.

Föreställ dig min förvåning och fasans när nästa morgon gick jag på min espressomaskin, som jag gör varje morgon, och märkte en liten buggdart under den hårda plastfliken som täcker vattentanken. Jag lät mig nästan tro på att jag hade löst mitt mörkproblem natten innan och försökte ignorera det, men jag vred upp fliken och drog ut tanken för att hitta buggen, som jag misstänker var en baby kackerlacka som flyter i vattnet. Jag kikade in i maskinens djup och såg skuggan av en kakor i vuxen storlek som flydde in i mörkret.

Och då slog det mig: Kackerlackorna bodde i min espressomaskin.

Hur länge hade de varit där inne? Hur många var där? Viktigast, hur länge hade jag gjort mitt morgonkaffe med kackerlacka badvatten? Det var självklart att jag förutsåg min morgon koffeinfix och började istället undersöka detta skrämmande och uppenbarligen vanligt problem.

Det är vettigt – kackerlackor lockas till värme, mörk och fukt av kaffemaskiner. Google “kackerlackor som bor i kaffebryggare”, och du hittar meddelandekort och Reddit-inlägg som desperat ber om hjälp; en Deadspin bit om hur du rengör din kackerlackfyllda Keurig; och en artikel om ett reparationsföretag för kaffebryggare i Nya Zeeland som krävde nya landsomfattande espressomaskinstandarder tillbaka under 2009 när de insåg att en fjärdedel av de professionella maskinerna som skickats in för reparationer är infekterade av kackerlackor. Bra, tänkte jag. Nu kunde jag inte ens köpa en kaffe från en kafé utan att frukta att det hade gjorts i en maskin lika infekterad som min!

När jag en gång hade gjort min olyckliga upptäckt och lugnade mig lite (jag har sedan bestämt mig för att ge kaffebarar nytta av tvivel om att inte alla sina maskiner hamnar roaches), behövde jag räkna ut ett sätt att fixa det. Några meddelandekort och några av mina förskräckta vänner föreslog att man dumpade den infekterade maskinen helt och hållet. Men jag fick en hel del ($ 78 inklusive frakt!) På min De’Longhi EC 155, och jag hade bara haft det i ungefär tre månader. Dessutom ville jag inte låta kakor vinna. Jag behövde förstå min fiende.

Vad lockar roaches?

Roaches lockas till tre viktiga saker: fukt, mörkhet och värme. General messiness, som ofta betyder mat eller platser att gömma, kommer också att uppmuntra roaches att göra sig bekväma i ditt hem. Kartong är speciellt som ambrosia till kakor, så se till att bli av med papperspåsar eller kartonglådor du har ljugit runt. Mat som lämnas ut på diskar eller hålls i icke lufttäta behållare i skåp kommer också att locka roaches.

Hur blir jag av med dem?

Den goda nyheten är att det är relativt enkelt att rengöra och desinficera din kaffebryggare. Den dåliga nyheten är att om du har roaches i din kaffebryggare, har du definitivt dem någon annanstans i ditt hem.

För att rengöra din kaffemaskin eller Keurig, följ dessa steg.

  • Hur man rengör en kaffebryggare
  • Hur man rengör en välsmakande kaffemaskin

För min espressomaskin tömde jag omedelbart vattentanken, satte hela maskinen i två plastpåse bundet hårt och skakade den i frysen för att döda några lingrande roaches. Därefter använde jag avkalkningslösning och körde maskinen några gånger för att rengöra maskinens rör. Men jag visste att det inte skulle vara tillräckligt. Kackerlackorna gömde sig i alla tomma utrymmen i maskinen – inte nödvändigtvis de delar som skulle rengöras av avkalkningslösningen. Så jag täcker upp några hål eller sprickor där de kan krypa in med elektriskt band och tappa runt maskinens nedre omkrets så att kakor inte kan krypa under. Defensiva åtgärder, människor!

När det gäller mitt övergripande problem med rop, meddelade jag omedelbart min byggnads ledning. De hade en exterminator kom och spruta luckorna bredvid kylskåpet, under diskbänken och på toppen av spisen. De flyttade kylskåpet och spisen och släckte ett giftfritt pulver vart de märkte att de hade blivit smutsiga. Rysning. Jag har tagit en paus från att laga mat och ta ut min papperskorgen så ofta som möjligt. Det enda på min köksbänken just nu är en burk Hot Shot redo att gå för alla skurkliga överlevande.

Har jag mött upp modet att använda min espressomaskin igen sedan upptäckten? Jag måste erkänna att svaret är Nej. Men kriget mellan kvinna och roach är gammalt och pågående, och jag ger inte upp ännu. Jag tänker mig en dag snart, när jag är säker på att mitt hem är roffritt, brygger upp en trevlig het espresso och rostar till min seger.

Har du någonsin hittat roaches i din kaffebryggare? Låt oss veta i kommentarerna!