Rätt mängd pizza att beställa för en fest

Finns det mer perfekt festmat än pizza? Helt anpassningsbar, perfekt portionable, och, ja, bara om oemotståndlig, det kan mata alla från småbarn till octogenarianer med lätthet. Och det faktum att denna magiska behandling inte behöver göras av dig och kan komma fram till ditt hus utan att du behöver göra mycket mer än att trycka på en knapp är som vi sagt perfekt.

Den enda frågan när det gäller pizza – förutom “Kan jag få det nu?” – Är hur mycket du faktiskt ska beställa för en fest.

Vissa människor kommer att ha en skiva, medan andra kommer att ha fem (även om de flesta kommer att ha någonstans däremellan.) Vissa människor kommer bara att äta ost medan andra är äventyrligare. Och naturligtvis varierar pizzastorle baserat på platsen: Ibland är en stor en 14-tums paj och andra gånger är den 18 tum.

Det är mycket att tänka på, men då igen inte den där mycket. Det är ju bara pizza – inte raketvetenskap. En bra allmän regel är detta:

Faktor i tre skivor per vuxen och två skivor per barn.

Tips: Få mer än fyra pizzor? Ring för att beställa dem en dag i förväg. På så sätt har pizzaplatsen ett huvud och du kan arbeta med dem på tidpunkten för hämtning eller leverans.

Om pizzorna är på den mindre, mer personliga storleken eller har en mycket tunn skorpa, kan du uppskatta dina fyra skivor per person. Och det är alltid säkert att runda upp för att få en extra paj eftersom, varför inte? Pizza smakar fortfarande bra när det är fryst och uppvärmt eller bara ätit ur kylskåpet inom de närmaste dagarna.

Mer på Pizza

  • Det enda du bör be om när du slänger ett barns Pizza Party
  • 7 Skäl Du bör kasta ett Pizza Party för någon födelsedag
  • Gör denna efterrätt för din nästa Pizza Party