Publix-tårtan är det ultimata södra bröllopstårnet

När du planerar och betalar för ett bröllop, så småningom börjar du se dollartecken. Enligt Knutens 2016 Verkliga Bröllopsundersökning medel bröllop kostnaden är $ 35,329, vilket lämnar brudar ser för att rädda var de kan. För par som sätter på en tårta är ett sätt att spara pengar att spendera tradition och hoppa över specialbageriet.

Par kan göra sin egen tårta, anlita en begåvad vän, eller de som är lyckliga nog att bo nära en Publix-stormarknad kan beställa en tårta nästa gång de dyker upp för att plocka upp kyckling, yoghurt och andra veckodagar.

(Bildkrediter: Publix)

Livsmedelsbutiken tårta som är faktiskt fantastisk

För personer som inte är bekant med snabbkedjan kan du skrapa huvudet. Men folk älskar absolut en Publix-tårta. Inte bara är södra mataffärskedjan känd för sina bagerier, men det är ganska mycket en go-to med en kultliknande följd när det gäller bröllopskakor för snart gifta par.

“Folk har vuxit upp med vissa signaturartiklar från Publix. En av dessa saker är vår tårta. Så när det är dags för människor att gifta sig, tänker de på våra bagerier”, säger Maria Brous, en talesman för Publix. “Par kan komma in och sätta sig ner med en bakare för att prata om hur de kan skapa en anpassad kaka baserat på deras individuella smak – helt ner till smaker och färger. Publix erbjuder människor kakan av sina drömmar för en bråkdel av kostnaden.”

Med fem tårtor smaker, fyra typer av isbildning, åtta fyllningar och 24 standardisningsfärger har par många alternativ. Plus, olika smaker och isbildning färgämne matchning finns på begäran. Den mest otroliga delen? Den genomsnittliga kostnaden för en tårta för 100 gäster är $ 400, ett fynd jämfört med typiska tårkostnader i andra bagerier runt om i landet.

(Bildkrediter: Publix)

“Det är så vanligt att beställa en tårta från Publix”, säger Mandy Law Hucks, en Florida-brud som hade en Publix-tårta vid sitt bröllop och har varit på många andra bröllop med Publix-kakor. “Det är så mycket billigare än ett traditionellt bageri. Det hjälper dig verkligen budgeten för bröllopet. Sanningen är att de gör ett vackert jobb och då har du mer pengar till andra delar av ditt bröllop.”

Sammantaget verkar brudar verkligen brinna till det faktum att Publix bara flat-out erbjuder bättre priser. “Vi lever på en budget. Vi hade tittat på andra bagerier och deras kakor var bra, men det var också Publixs kakor. Och så kom det till pris – Publix var bara betydligt billigare”, säger Pamela Bowry som hade en Publix-tårta vid sitt bröllop fyra år sedan. “Det var så billigt jämfört med allas andra tårtpriser och det smakade lika bra.”

Dessutom är de flesta av proffsen bakom disken speciellt utbildade för att hjälpa dig att ta din syn och förvandla den till en verklighet. “Varje Publix är annorlunda, så var säker på att du använder en med ett bageri som används för kundförfrågningar. Jag visade dem en bild av vad jag ville ha och de var så lätta att arbeta med, erbjuder förslag och feedback som vi pratade, säger Elizabeth Devolder som använde Publix för sitt eget bröllop. “De hjälpte oss att räkna ut frosten också. Min man föredrar smörgås, men vi kunde inte få det utseende jag ville ha med annat än fondant och de lät oss veta det. Jag slutade med olika delar av olika kakor och det blev till exakt vad jag ville ha. De fick detaljerna och färgmatchen exakt rätt. ”

Med priset på bröllop skyrocketing är det trevligt att veta att det fortfarande finns ställen att en brud kan få en hel del utan att behöva offra på kvalitet. Vi kan bara hoppas att andra livsmedelsbutikskedjor över hela landet noterar.

Har du en Publix tårta? Vad älskade du om det? Vad skulle du ha förändrats?