Köp det här, inte det: IKEA Kökstillbehör

Välkommen till en ny kolumn från The Financial Diet, en av våra mest favoritwebbplatser, dedikerad till pengar och allting som berörs. Ett av de bästa sätten att ta hand om ditt ekonomiska liv är genom mat och matlagning. Denna kolumn från TFD grundare Chelsea Fagan och Lauren Ver Hage hjälper dig att bli bättre med pengar tack vare köket.

Jag är ett stort fan av IKEA, och inte bara för att jag spenderar majoriteten av mina vakna timmar som pratar om budgetar. Jag älskar butiken eftersom jag tror att om du vet vilka produkter du vill leta efter finns det nästan inget bättre värde för din dollar när det gäller mångsidiga och robusta hemvaror. Det handlar inte bara om att vara överkomligt – det handlar om att vara superanvändbara bitar för att överkomliga priser. Och medan det verkligen finns IKEA-produkter som tjänar sina ögonblickliga ögonrullar från heminredningssamhället, vet någon som vänder sig upp i butiken i allmänhet helt enkelt inte vad han ska leta efter.

Shopping på IKEA betyder inte automatiskt att “köpa samma tragiska LACK-sidobord som alla hade på college” eller till och med “köpa någonting gjorda av spånskiva” – period. Faktum är att för din köksutrymme kan affären vara den ultimata livräddaren för att göra saker söta och funktionella utan att ta en shredder till din plånbok (eller offra på produktkvalitet).

Vår “Köp det här, inte det” -guiden till IKEAs köksartiklar

Inte alla köksbehov är exakt samma – som någon som bor på Manhattan, kan jag bekräfta att mitt kök ofta är 1/5 av storleken på dem som visas i katalogerna – men det finns några allmänna regler att följa som gör att du kan göra Det mesta av din nästa resa till det svenska hemunderlandet, när det gäller att fylla i ditt kök.

Matlagningsytor

Den mest gyllene regeln Att få bra IKEA-saker är det här: Håll fast vid det fasta materialet och håll dig borta från spånskivan.

(Bildkredit: IKEA)

Köp detta: BEKVÄM Köksvagn

Som någon som har denna köksvagn – som jag tog av gatan när någon kasta bort den! – och har använt det nu i flera olika sammanhang, kan jag inte godkänna det mer. Efter en snabb vittvätt använder jag det i grund och botten som en förlängning av min räknare genom min ugn, som en gång var bara ett besvärligt utrymme. Den är mångsidig, robust och kan måla vilken färg du vill ha som smak och kökets inredning ändras. Det är en bra trävagn som håller så länge du vill ha det och ser bra ut hela tiden.

  5 saker att veta om kaffe fläckar

(Bildkredit: IKEA)

Inte det: BARKABODA bänkskiva, valnöt

Denna bänkskiva gör listan “köp inte” för motsatsen till vagnen: Det är ett lager av vacker valnöt över vad som tyvärr är den ovannämnda spånskivan som infekterar många en IKEA-produkt som du annars älskar. Och när det gäller något så hållbart och robustt som en köksdisk bör det här är särskilt inte platsen att börja skimping på material.

Handy Kitchen Tools

IKEA är fylld med underbara, billiga, praktiska verktyg för köket och bortom. Men när du försöker tänka om något är faktiskt värde det eller inte, fråga dig själv om det ser bra ut om det är hållbart och om det är bättre (och billigare) att få det någonstans annars.

(Bildkredit: IKEA)

Köp detta: FINTORP Utensil Holder

Dessa saker är bra eftersom de kan användas för dina lilla monterade silverbehållare, men även för dina svampar och diskmaskiner, rengöringsdukar och i princip alla andra doodads som behöver vara i närheten av din kökshandfat. Och bortom det, om du har ett fönster i ditt kök, är de de perfekta små krukorna för att skapa en charmig och praktisk örtträdgård.

(Bildkredit: IKEA)

Inte det: LEGITIM Hackbräda

Många människor verkar köpa dessa skivbrädor när de först börjar på vägen till vuxen ålder, och det är bara ett misstag av flera skäl. En, de är ful som synd och verkligen lätt att röra upp med fruktansvärda, djupa repor, även om du är försiktig med din knivanvändning. Två, om du kommer att få plast skärbrädor, är det minsta du kan göra att få den flexibla sorten som gör att du kan trasa hackad mat och göra massor av andra praktiska små saker. Tre, och viktigast av allt, för något som ett enkelt skärbräda, är du mycket bättre att gå till en Marshalls eller Home Goods-typ plats och få en mycket högre kvalitet styrelse för samma prispunkt.

Bygga ett kök

Saknar du förvaringsutrymme i ditt kök? IKEA vill hjälpa dig. Några av dem är vettiga (skafferi!), Medan andra inte så mycket (ett minikök).

(Bildkredit: IKEA)

Köp detta: ELVARLI hyllenhet

Ja, denna hyllenhet visas som standard för att lagra olika minimalistiska klädesplagg, men du bör också betrakta det som ett fantastiskt öppet hyllsystem för köket, om din sak allvarligt saknar ställen att lägga saker på. Och ja det kan vara irriterande att hålla saker på en öppen hylla om du inte är bra om du bor på toppen av dammning, men om det är något du känner att du kan hantera finns det få snyggare saker än ett bra öppet ansikte enhet.

  Sluta kasta ut din aluminiumfolie

Jag har personligen arbetat upp till att ha en öppen sida tillsammans med min vanliga skåp, och kanske kommer det en dag att vara flitigt att expandera det.

(Bildkredit: IKEA)

Inte det: SUNNERSTA Mini-Kitchen

Vad i helvete är det här? Jag är ärligt oklart om varför någon skulle köpa detta om de inte bodde i en verklig fängelsecell, och även då känner jag mig som att du hellre skulle bygga något själv eller cobbling tillsammans några hyllenheter av högre kvalitet. Den här saken ser ut som något barn borde leka med, och, viktigare, ser inte ut som om det kunde tåla ett år eller så med måttlig användning av köket.

Dagliga grunderna

Om IKEA erbjuder något är det det dagliga grunderna. Om du bara sätter upp ett nytt kök, kanske du frestas att köpa allt i sikte. Men vissa saker – som knivar – är bara inte värda deras värde.

(Bildkredit: IKEA)

Köp detta: FLITIGHET Dinnerware Set

Ärligt talat, om du är något som jag, bryter du förmodligen helvetet ut ur disken, antingen själv eller när du bjuder in människor över. Och det är helt bra! Rätter blir trasiga, flisas, repas och skadas, och det betyder vanligtvis att du haft en bra tid (eller hade hala händer när du laddar diskmaskinen). Hur som helst, ingen borde hälla pengar i sin grundläggande vardagsdiskett och det är svårt att gå fel med de vanliga vitana IKEA har en otroligt prispunkt.

(Bildkredit: IKEA)

Inte det: ÄNDLIG Kniv Set

Å andra sidan, om det finns någon plats du borde investera (och sannolikt hoppar ut på IKEA), finns det en enkel knivuppsättning. Om du letar efter bekvämlighet och anständiga prispunkter, har Amazon några fantastiska knivblock eller mini-setar, och det gör också de flesta rabatterade hushållsaffärer, som nämnts ovan. Och även om du får dina knivar på IKEA, undvik dessa tråkiga, eftersom de är själskamraten till de fluorescerande skärbrädena – det vill säga spetsiga och dåliga och få dig att se ut som du fortfarande bor i en sovsal.

  Hemma med Shiksa i köket

  • De 3 grundläggande knivarna Varje kök behöver
  • Detta är så mycket en bra knivkostnad

Köksuppsättningar

Klar att uppgradera från en massa slumpmässiga muggar, behållare och tallrikar till något mer strömlinjeformat? Här är vad du borde (och borde inte) köpa från IKEA.

(Bildkredit: IKEA)

Köp detta: FÖRTROLIG Containerset

Jag är en stor, stor förespråkare för en bra uppsättning klara matbehållare. De kan gå överallt från frysen till mikrovågsugn i ugnen, de låter dig se exakt vad som händer inuti, och de är hållbara som helvete. Dessutom känner de sig bara snyggare än de tråkiga plastförpackningarna som du annars har hakat på för lagring av mat.

(Bildkredit: IKEA)

Inte det: FÄRGRIK Mugg

Dessa sorgliga IKEA-muggar epitomiserar “Jag har precis köpt ett av varje föremål på “20-någonting flyttar till en ny plats” checklista. ” Även om du fortfarande får dina muggar från IKEA, åtminstone gå med de lite uppgraderade versionerna som har lite mer personlighet och inte har de konstiga, obekväma fingrarna. En rån borde vara något mysigt och lyckligt att göra – inte något som ser ut som det ska serveras på en robot Starbucks.

  • En Ode till Mismatched Muggar
  • Några av våra Favorit Muggar

Matmöbler

Ska du skapa ett nytt matsal? Eller kanske behöver du bara ett bord – något bord – så att du kan äta middag inte på soffan? Här är vad du borde (och borde inte) köpa från IKEA.

(Bildkredit: IKEA)

Köp detta: BJURSTA Extendable Table

Jag har (och älskar!) Denna tabell. Jag tvättade denna tabell för mycket framgång. Jag kan inte godkänna denna tabell tillräckligt. Det är massivt trä (den gyllene IKEA-regeln), robust och den perfekta storleken att gå från “mysigt litet bord i vår matkrog” till “stort, gott bord för när vi har ett stort middagsfest”. Det är överlägset det enda objektet av möbler som jag har varit mest lycklig med när det gäller den mångsidiga användningen vi får ut av det.

(Bildkredit: IKEA)

Inte det: TERJE Folding Chair

På flipsidan fick vi några av dessa för kompletterande matsalar i händelse av stora middagspartier, och snälla herre, de är obekväma. De tycker ärligt som att sitta på en parkbänk medan någon gräver i mitten av ryggen med en målesticka. Undvik dessa stolar till varje pris.