Jag målade mitt hela kök med kritfärg

Att måla en tidigare bild var mitt gamla kök ganska hemskt. Det var inte original, men uppgraderades i början av 90-talet av en flipper och hade allestädes närvarande svarta graniträknare, bruna träskåp och fula byggmästare. Lägg till några intressanta belysningsalternativ från tidigare ägare. Kort sagt, det behövde hjälp.

Tyvärr var en större renovering inte i korten. Jag visste att jag inte kunde leva med köket som det var, men det var dags att bli kreativ.

Den förut.

(Bildkrediter: Jessica Davis)

Tillsammans med att lägga till ett gårdsbord och ersätta belysningen och bakplattan, behövde jag verkligen måla skåpen. Medan jag diskuterade skåpfärgval, fick jag också citat för färgjobb. De flesta citat kom in på $ 3000 eller mer. Ecks! Men tanken på slipning, priming och målning av skåp på egen hand lät långt för långt ner i DIY kaninhålet.

Efter

(Bildkredit: Laura Moss)

Vad ska man göra? Min vän Azie – ägaren till Verdigreen, en uppgraderad vintage inredningshop i Montclair, NJ – lovade mig att kritfärg skulle lösa alla mina problem. Inte bara någon kritfärg, men – det måste vara saker av Annie Sloan. Jag var skeptisk. I mitt huvud lurade kritfärg upp bilder av lurvig chic och fransk landdesign (ingen av dem är mina estetiska).

Men eftersom att anställa ett proffs inte var ett alternativ, gjorde jag lite mer forskning och gjorde ett test på en av min skåpdörrar. Det var ganska enkelt! Sedan fick jag mina fötter att måla en hallkonsol för att jag förstod processen och testa slitage. Efter att ha sett resultaten, bestämde jag mig för att ta steget och gå till köket. Jag var så nöjd med resultaten, jag målade och stencilerade mitt köksgolv med kritfärg!

Vad är kritmålning?

För det första har Annie Sloan upphovsrätten till uttrycket “kritfärg” så andra leverantörer använder små variationer på namnet, som chalked eller chalky. När den är torr, har den här typen av färg en chalky finish. Det är ofta orolig (med sandpapper) eller används med vax, som förseglar färgen och skapar en matt finish.

Läs mer: Vad är Kalkfärg, hur som helst? vid lägenhetsterapi

(Bildkredit: Laura Moss)

Varför jag älskade att måla mitt kök med kritfärg

(Bildkredit: Det återställda hemmet)

1. Det är inte faktiskt kalkigt.

“Kalk” -delen av kritfärg hänvisar till mållinjen, men möjligheterna är faktiskt oändliga. Du kan använda vax för att försegla färgen och göra den mer hållbar. Dessutom, beroende på hur bra du buffar vaxet, kan du skapa en ganska fin glans, som har en stor silkeslen känsla.

Köp: Kalkfärg av Annie Sloan, $ 35 för 32 ounces på restaurerat hem

2. Det är giftfritt och har praktiskt taget inga VOC.

För de av oss som har små i huset och är oroliga över vad som kommer i kontakt med deras händer och munnar, är kritfärg av Annie Sloan ett utmärkt giftfritt alternativ. Det är vattenbaserat och har inte alla de fula, fruktansvärda luktande kemikalier som andra färger använder.

3. Det kräver noll prep.

Allvarligt. Detta är vad som verkligen sålde mig. Kalkfärg är tjock, vilket innebär att du inte behöver sanda eller pröva, vilket räddade mig dagar av prep-arbete. Mina skåp var ganska rena redan så allt jag behövde var att torka ner dem med en Clorox torka. (Skåp med mer fett och smuts kan dra nytta av en avfettningsmedel.) När du är klar med dina två eller tre lacker applicerar du sedan två till tre lacker (för att försegla träet, vilket är ett nyckel i ett kök) . Obs! Denna del av processen är relativt lätt och typ av katartisk i a Karate barn – vax på, vax av – sorts sätt.

4. Färgerna är lätta att blanda.

Annie Sloan har inte hundratals färger som andra färgmärken. Det är mer som ett par dussin, som du uppmanas att blanda på egen hand för att skapa andra färger. Det låter läskigt men det är lätt att göra utan att färgerna blir drabba eller leriga. Jag använde ren vit för de främsta skåpen, men jag ville ändra den till botten så jag blandade Provence och Chateau Grey – bara 50/50 av var och en för att lätta grön och det slutade att vara den exakta färgen jag ville ha.

5. Det är lätt att städa upp.

Som latex är Annie Sloans kritfärg vattenbaserad så den kommer strax utanför borsten. Men i motsats till latex gör kalciumkarbonatinnehållet det tjockare och mycket mindre droppigt. Jag behövde inte oroa mig för drömmar när jag arbetade. Jag hade en olycka där jag spillde en hel burk färg på mitt matsalvåning (1879 inlagd parkett!) Men det var så lätt att städa med vatten.

6. Du kan arbeta i bitar.

På grund av den lätta rengöringen och bristen på droppar var det super praktiskt att ta hand om mitt kök i bitar. Jag skulle göra en bank med tre övre skåp – ta dörrarna bort, måla dem på mitt matbord och sedan göra lådan på väggen. Att hantera projektet i små sektioner gjorde det mycket mer smältbart. Jag skulle göra ett par rockar på natten när barnen hade gått till sängs. Det tog ungefär sex veckor att slutföra, arbetade mestadels på kvällarna, men det kändes mycket lättare än att ta av en hel vecka för att sanda, prime, prep och måla.

7. Det är lätt att röra upp.

Du kan använda samma färg för att röra upp nicks och repor och sedan vaxa över det igen! Bara spara rester av vad du blandade första gången, eftersom det kan vara svårt att replikera månader eller år längs linjen.

8. Du kan också använda den på ditt golv!

Efter att ha målat skåpen såg det fula golvet ännu oförskämt ut, så jag visste att jag var tvungen att göra något åt ​​det. Jag älskar alltid utseendet på en mönstrad cementplatta, men det var en nyinvestering. Jag insåg att Annie Sloan gjorde en specifik kritfärglack som du kan använda på golv som tätningsmedel ovanpå färgen. Jag gjorde min egen stencil och satt till arbete med kritfärg i ren vit och grafit. Det förändrade utseendet på rummet drastiskt.

Hur håller sakerna sig? Skåpen gör bra. Det är några repor men mestadels för att jag väntade för länge att installera hårdvaran, så vi använde våra händer för att öppna lådorna. (Jag har mitt eget hårdvaruföretag – Nest Studio – vilket innebar att jag var extra picky!) Jag älskar golven och jag tror att de borde vara bra de närmaste fem åren tills vi har råd med en storskalig renovering av köket. Jobbet ser faktiskt inte dåligt ut – det har en bit av en patina som jag inte bryr mig om.

Har du använt kritfärg före? Skulle du använda den på dina köksskåp?