I köket med Pike Place Fish Guys: 100 Recept och Tips

Om du någonsin varit i Seattle så gick du säkert till Pike Place Market. Och om du gick till Pike Place Market, så har du säkert stått under markisen nära fiskmarknaden och väntade ivrigt på att en orange-trousered gentleman skrek, “HALIBUT!” och kasta en ginormous glittrande fisk över disken till en annan orange-trousered herrar. Och om du inte har det, måste du vända dig och gå tillbaka. Min poäng är: den här boken. Den här boken fångar den upplevelsen bättre än en ögonblicksbild – plus du får recept!

Snabb fakta

Vem skrev det: Crew of Pike Place Fish

Vem publicerade det: Viking Studio

Antal recept: Omkring 100

Recept för just nu: Crab and Asparagus Scramble, Thai Curry Mussels, Dilled Smoke Trout Salad, Albacore Tuna Sliders, Kokosnöt Maple Salmon, Mascarpone-Bakad Lax med örter, Clambake, Paella Posible, Ahi Poke

Andra höjdpunkter: Besättningen bakom fiskmarknaden har ett mycket riktigt mål att hitta fantastiska fiskar, koppla samman med människor och visa dem hur man älskar fisk så mycket som de gör. Silliness och marknadsföring är ett sätt att ansluta; Ett annat sätt är genom att prata med kunder, erbjuda recept och smida äkta relationer – och denna kokbok.

Precis som det finns mer till Pike Place Fish killar än att skämta och kasta fisk, finns det mer på den här boken än bara recepten. Den öppnar med en historia på marknaden och en ganska seriös (för dessa killar) konversation om varför hållbar fisk är viktig, vilket system av hållbar mat som ser ut, och hur vi kan handla hållbart. Följande kapitel talar om hur man arbetar med skaldjur hemma: lagra det, laga mat, filetera fisk och räkna räkor, använda alla delar, och (om du är modig) kastar din egen fisk.

Recepten ser fantastiskt ut. Om du är en fiend för fisk eller har önskat lägga till mer skaldjur i din kost, finns det gott om välsmakande inspiration här. De innehåller de flesta av de vanliga recepten, som cederträkad fisk och musslor, men det är recepten som lägger till nya smaker eller oväntade ingredienser som kommer att hålla oss tillbaka till denna bok om och om igen. Som hälleflundra kinder med ett pocherat ägg och caponata. Gilla fyllning krabba i morel svampar och sautée dem i smör. Gilla kryddig räkor och citron ravioli.

Hungrig än? jag vet att jag är.

Vem skulle tycka om den här boken? Någon som älskar skaldjur – eller skulle vilja älska det ännu mer.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: I köket med Pike Place Fish Guys av AUTHOR

Besök författarens hemsida: AUTHOR

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.

(Bilder: Emma Christensen)