Hur man rengör och desinficerar en skålborste

Det finns ett gammalt argument om det bästa alternativet för rengöring av diskmedel: diskdukar, svampar eller diskborstar. Min vän försvarar fortfarande hennes mormors hakiga dukar – du känner de jag pratar om? – men skålborstar, hands-down, är det mest hygieniska alternativet. Till skillnad från disktrasor (i huvudsak petriskålar till bakterier) eller till och med svampar, som har fickor där bakterier kan växa, suddar syntetiska borsten av penseldammar fukt så att de inte hamnar i bakterier eller utvecklar några offensiva luktar.

Dessutom är de lätta att rengöra – det är så.

Om din matborste inte har ett trähandtag och du har en diskmaskin, är den enklaste lösningen bara att köra borsten genom diskmaskinen. Placera diskborsten på den övre rack- eller silvertygshållaren, borst upp och kör igenom en cykel med uppvärmd torkning. Voilà! Rengör och saneras.

Om å andra sidan din matborste har ett trähandtag eller om du inte har diskmaskin, oroa dig inte – alternativet är nästan lika enkelt. Tricket är att suga upp din pensel i destillerad vit vinäger och en dropp av tvåltvål. En timmes lång sänkning ska räcka för att rengöringsmedlen ska göra sitt arbete, men det är en bra idé att ta bort eventuella märkbara bitar i förväg.

Se till att du får allt: Använd en gaffel för att lossa några envisa delar om det behövs. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b75701d88fcbb393400642aea4f47eaa6b2c420f?w=160&h=160&fit=crop “>

Blötlägg borste: Låt diskborsten blötläggas i en timme eller längre. Skölj borsten noggrant i varmt vatten; skaka av överskott av vatten. “src =” https://atmedia.imgix.net/78ecb6bd19da22b9d3bf9e754821a3d2ec36af05?w=160&h=160&fit=crop “>

Hur man rengör och desinficerar en skålborste

Vad du behöver

  • Gaffel (tillval)
  • Stor plastkopp eller diskpanel
  • 1 kopp destillerad vit vinäger
  • Diskmedel
  • Rengör handduken

Instruktioner

  1. Ta bort matpartiklar: Håll diskborste under varmt rinnande vatten för att avlägsna lösa partiklar.
  2. Se till att du får allt: Använd en gaffel för att lossa några envisa delar om det behövs.
  3. Förbered lösningen: Häll ättika i en kopp eller matrull, lägg till en droppe diskmedel och sätt fatborsten, borsthalsen, ner i lösningen. Ge det lite virvla runt.
  4. Blötlägg borste: Låt diskborsten blötläggas i en timme eller längre. Skölj borsten noggrant i varmt vatten; skaka av överskott av vatten.
  5. Låt lufttorka: Lägg borsten platt på en ren diskdukt eller häng för att torka.