Hur man rengör en Brita Pitcher

Du skulle tro att din Brita-krukare inte skulle bli smutsig eftersom allt det gör det håller gott, rent vatten i kylskåpets bakterieavstånd. Men som allt annat som ständigt utsätts för vatten och ofta utsätts för hantering, blir det smutsigt. Den som jag just tog ut ur mitt kylskåp har lite fläckar på utsidan – inget ojämnt – och (ack) mögel inuti lockets öppning.

Så medan Brita krukor inte behöver så mycket omsorg som andra köksredskap, behöver de en trevlig, ren renhet en gång i taget. Här är vad du ska göra.

Tvätta bitarna: Skruva av locket och behållaren med diskmedel och varmt vatten. “src =” https://atmedia.imgix.net/0afa5ec7f54629b428e9b61faf15b584b71f6d8a?w=160&h=160&fit=crop “>

Skölj och torka: Skölj locket och behållaren med rent vatten och sätt sedan upp och ner på en handduk eller torkställ för att lufttorka. “Src =” https://atmedia.imgix.net/06cda0f1fd35ba8b1eacc0031d1f307f2c3f38be?w=160&h=160&fit=crop “>

Sätt ihop krukan igen: Sätt tillbaka bitarna igen och följ din krukas instruktioner för att kasta de första tre eller så vattendragen tills du inte längre ser kolstoft i vattnet. “src =” https://atmedia.imgix.net/fa570bc7d298c4349b512865a07709bf4ecb60e6?w=160&h=160&fit=crop “>

Hur man rengör en Brita Pitcher

Vad du behöver

 • Diskmedel
 • Svamp
 • vit vinäger
 • Vatten
 • Mätglaset
 • Handduk eller torkställ
 • Nytt filter

Instruktioner

 1. Ta krukan från varandra: Häll ut vatten, ta bort filtret och ta isären för att separera locket och behållaren. Kassera filtret (du borde göra det vartannat halvår, ändå).
 2. Tvätta bitarna: Skruva av locket och behållaren med diskmedel och varmt vatten.
 3. Attack mögel: Om du fortfarande har mjuka bitar, gör en blandning av en tesked vit vinäger till en kopp vatten. Doppa svampen i blandningen, använd sedan den för att skrubba av mögel.
 4. Skölj och torka: Skölj locket och behållaren med rent vatten, sätt sedan upp och ner på en handduk eller torkställ för lufttorkning.
 5. Förbered det nya filtret: Under tiden följer du krukmodellens instruktioner för att förbereda det nya filtret (nyare Brita-modeller behöver inte den fulla förblöt som de gamla krävde).
 6. Sätt ihop krukan igen: Sätt tillbaka bitarna igen och följ din krukarens instruktioner för att kasta de första tre eller så vattendragen tills du inte längre ser kolstoft i vattnet.

anteckningar

 • Har du inte en Brita? Denna metod kommer att fungera för alla typer av vattenrenande krukor du har i ditt kök.