Hur man rengör en av de anti-trötthet köksmattor

Oavsett om du är en professionell kock i en restaurang eller en hemkock som spenderar timmar prepping, matlagning och städning, kan en köksmatta vara en godsend för att hålla din kropp från att känna smärtan och smärtorna i samband med att stå i timmar.

Men som du kan föreställa dig, får köttmattor smutsiga! Utsvämningar från mat, diskvatten och tung trafik kan snabbt mala ytan.

Eftersom dessa mattor ofta är gjorda av vinyl, gummi, skum eller till och med en innesluten gel, är det inte som att de kan gå i tvättmaskinen. För dessa mattor måste du tillgripa en bra gammaldags metod: skrubbe med tvål och vatten för hand. Så här rengör du din matta.

Gör ett tvålbad: I badkaret eller en stor hink lägger du några kvistar av diskmedel till varmt vatten och blandar för att kombinera. Undvik att använda hårda eller sura rengöringsmedel, eftersom de kan vara för starka för vissa mattmaterial. Gör det här ute om vädret är trevligt och du behöver inte oroa dig så mycket om stänk! “Src =” https://atmedia.imgix.net/a4775eb511bf124b8b78cc994980520808f6656e?w=160&h=160&fit=crop “>

Skölj mattan: Skölj mattan, spray den med en slang, kör den under varmt (inte varmt) vatten i duschen vid högsta möjliga tryck, eller använd en kruk-och-hink-kombinationsruta som vi gjorde. “src =” https://atmedia.imgix.net/d5a16459e33cfc0c8ce985ccade4c38ff3e1e380?w=160&h=160&fit=crop “>

Hur man rengör ett kök anti-trötthet mat

Vad du behöver

 • Broom and dust pan
 • Diskmedel
 • Varmvatten
 • Hink eller badkar
 • Styv-borste plastskurborste
 • Trädgårdsslang eller kruk

Instruktioner

 1. Gör en snabb svepning: Sopa din matta eller skaka den ovanför papperskorgen eller utsidan för att ta bort eventuella skräp.
 2. Gör ett tvålbad: I badkaret eller en stor hink lägger du några kvistar av diskmedel till varmt vatten och blandar för att kombinera. Undvik att använda hårda eller sura rengöringsmedel, eftersom de kan vara för starka för vissa mattmaterial. Gör det här ute om vädret är trevligt och du behöver inte oroa dig så mycket om stänk!
 3. Skruva matta: Använd plastskrubbborsten för att arbeta tvålvattnet i mattan i cirkulära rörelser, några inches i taget.
 4. Skölj mattan: Skölj mattan, spray den med en slang, kör den under varmt (inte varmt) vatten i duschen vid högsta möjliga tryck, eller använd en kruk-och-hinkskombination som vi gjorde.
 5. Låt torka: Se till att din matta är torr innan du lägger ner den igen, eftersom du inte vill fälla fukt mellan mattan och ditt golv.

anteckningar

 • Innan du rengör din matta bör du läsa tillverkarens instruktioner för att se till att den här metoden fungerar. Det borde vara bra, men det är alltid värt att kolla!
 • Detta är ett projekt som bäst görs utanför. En dusch eller en stor hink kan också fungera om du inte har utomhusutrymme eller vädret är dåligt.