Hög till Låg: 10 Små, Coola Kylskåp

Vi har pratat mycket om kylskåp på senare tid. (T.ex. borde du få en med franska dörrar? Eller är det värt att splurge på ett inbyggt kylskåp?) Men många av er inte ute efter ett 28-kubikfotkylskåp: Du behöver lite och smal för ett stadskök. Vissa av er kanske vill ha en ultrakompakt underkiosk. Här är en titt på några av de mest tillgängliga och populära alternativen för små kylskåp.

Stilar av små kylskåp

När det gäller små kylskåp har du några olika alternativ.

Först och minsta är det kontors-stil kub kylskåp. Dessa är små lådor, och du kan inte göra mycket mer än att lagra burkar läsk och en lunchlåda i dem. I detta sammanhang hoppar vi över den här typen.

Därefter finns det medelstora sovsal stil mini-kylskåp. Dessa är fortfarande ganska små, men de är också relativt billiga. Du kan lagra några dagars värde av matvaror i dem, men frysutrymme är begränsat och glömma kylskåp av färdiga livsmedel. En fördel med dessa mini-kylskåp är att de passar under bänkskivan, så att du kan maximera arbetsytan genom att placera dem under. Om du offrar ett enda skåp kan du också lägga till en underkioskfrysare. Ett annat alternativ i denna storlekskategori är en uppsättning fristående kylskåpslådor.

Då finns det kompakt kylskåp med lägenhetsstorlek. Dessa är små och smala, men de har mest av höjden och relativa proportionerna i ett kylskåp i full storlek. De tenderar att vara ca 10-12 kubikfot, i motsats till de 20 till 25 kubikfot stora kylskåp.

Och äntligen en kategori som överlappar lägenhetsstorlek: extra smala modeller av populära kylvarumärken. Vissa märken av kylskåp erbjuder modeller i 24-tums eller 28-tums bredder (i motsats till 32- till 36-tums bredd av de flesta kylskåp i standard storlek. Dessa verkar vara de typer av kylskåp som många av er som letar efter.

En sista anteckning, och då kommer vi till roundup. En fråga till bostadsinvånare: Behöver du verkligen en frys? Vissa av oss lagar mat på sätt som skulle göra det möjligt för oss att offra en frys helt och hållet. Kylskåp endast kylskåp är billigare, och också mer hållbart, eftersom de bara är avsedda att göra en sak.

Om du har lite extra utrymme kan du även passa in i en liten frysbox eller en frysdisk. Köpa din kyl och frys separat, beroende på dina utrymme begränsningar, kan faktiskt vara ett bra sätt att spara lite pengar.

Små kylskåp för $ 1000 eller mindre

Och nu är det en titt på några lägenhetsstora och smala kylskåp som är allmänt tillgängliga på dagens marknad. Priserna varierar ganska ofta beroende på var du köper ett kylskåp. Vi använde ett par återförsäljare här för referens men det betyder inte nödvändigtvis att det här är de bästa platserna att köpa.

Har du en rekommendation för en annan modell? Hoppa in och lägg till den!

  1. Mini SMEG Kylskåp, 999 USD vid West Elm: Om ditt kök är helt enkelt alltför litet för även ett tunnt stort kylskåp, ber vi dig att investera i den lilla killen. Det är adorably retro (finns tillgängligt i en massa roliga, ljusa färger), har justerbara glashylsor, ett isbricka och är tillverkade för att hålla (till skillnad från minikylskåpet du hade på college).
  2. FlexZone Kylskåp, $ 949 på Samsung: Även om det är smal och relativt billigt, packar den här kylen massor av coola funktioner i det lilla utrymmet. Den coolaste bland dem är förstås FlexZone-tekniken, som gör att du kan vrida kylens bottenfack i en frys med ett knapptryckning.
  3. Top-Frys Kylskåp, $ 899 hos GE: GE har vevat ut solida och pålitliga apparater i årtionden, så det här enkla kylskåpet i rostfritt stål är en bra satsning. Det har massor av lagring och en unik funktion – en autofyll vattentank som håller dig från att behöva skrika på din make för att inte fylla upp Brita (igen).
  4. Haier Virtual Steel Kylskåp, $ 765 i bästa köp: Super smal men fortfarande rymlig, det här kylskåpet har en bottenfrys med fyra nivåer av hyllor och utdragningsfack, vilket ger enkel tillgång till glassen och vad som helst du håller dig i din frys.
  5. Summit 9,5-kubisk fotkylskåp, $ 728 på Compact Appliance: Perfekt för kök i köket eller ens i studiolägenheter, den här lilla killen är 24 tum bred och har fortfarande plats för nästan 10 kubikmeter matvaror.
  6. LG Top-Frys Kylskåp, $ 659 på AJ Madison: Så snygg som det är funktionellt, det här kylskåpet har gott om förvaringsutrymme, en dedikerad islåda i frysen och ett larm som varnar dig om du av misstag lämnar dörren under ett mellanmål.
  7. Frigidaire Top-Frys Kylskåp, $ 637: Denna apparat är utan krusiduller, men det blir jobbet gjort. Den mäter 28 tum bred och har en kapacitet på 14,6 kubikfot vilket betyder att den är tillräckligt stor för att passa en anständig mängd matvaror men tillräckligt liten för att inte ta över hela ditt kök.
  8. Maytag Top-Freezer Kylskåp, $ 498 på Home Depot: Lita på Maytag-mannen – detta super-prisvärda kylskåp är fyllt med olika lagringslösningar, perfekt för en upptagen, hungrig familj i en upptagen liten lägenhet.
  9. Danby Two-Door Kylskåp, $ 450: Du kan få det eftertraktade rostfria stålets utseende i ditt kök utan att skölja ut en massa pengar med detta snygga kylskåp, som har justerbara hyllor, även på dörren.
  10. Whirlpool topp-frys, kylskåp, $ 405 på P.C. Richard & Son: Finns i svart, vitt och rostfritt stål, den här apparaten är elegant, enkel och mindre än $ 500 – en stjäl jämfört med resten av marknaden.

Sammantaget kan handla för ett kylskåp, särskilt en med täta begränsningar av storlek och budget, vara en mycket frustrerande och överväldigande process. Om du har vunnit dig till ett bra köp eller visdom när du köper ett kompakt kylskåp, dela det här!