Genevieve Gorder på de 6 lektioner hon lärde sig under hennes egen köksrenovering

Genevieve Gorder har genomfört mer än hundra köksreparationer för kunder och på tv, och hon är en seriell renoverare själv. “Jag har redone köket i varje hem som jag hade som barn, ung vuxen och vuxen,” säger Gorder. “Den enda perioden i mitt liv som förbjöd mig att göra ett kök var två år i sovsalarna, och det dödade mig!”

Men även med all denna erfarenhet, genom att göra om sina egna utrymmen (vs. en klient), har hon lärt sig sina saker om processen och sig själv. Här är de sex största lektionerna Gorder lärde sig under egna renoveringar av köket.

(Bildkredit: Court of Genevieve Gorder)

1. Budget är alltid en begränsning.

Du kanske tror att himlen är gränsen för designproffs, men verkligheten är att alla måste göra val. Min utmaning är alltid budget. Min fantasi är vild och kan vara dyr, säger Gorder. “Jag har många strängar som jag kan dra i branschen när det gäller” saker “, men arbetskraft kostar vad arbetskostnaderna. Alla måste äta i slutet av dagen och i New York … det är en dyr måltid! Om jag inte gillar kostnaden, tänker jag på andra sätt att utforma en lösning. För att begränsa mina kostnader behöll jag samma grundläggande fotavtryck, men uppgraderade verkligen min maskinvara, sten och apparatspel. ”

2. Det är viktigt att planera – och hålla ett öppet sinne.

“Köket är en högfunktionell, dyr skiktkaka. Du måste gå in med det utestängda eller du blir dödad”, säger Gorder. Men vet att när du går igenom processen är det oundvikligt att du kommer att slå snags och måste göra ändringar eller justera. “Om du inte är en flexibel person … renovera inte. Bakom varje vägg är det en dyr omväg eller överraskning.”

3. Du måste veta när du ska ringa in hjälpen.

Bara för att Gorder kan lägga kakel och skära bänkskivor, betyder det inte att hon vill. “Jag designade häftet ur [utrymmet] och gav sedan planerna till alla specialutövare i köket. Så fungerar det alltid, såvida du inte bara har två dagar och $ 1000, säger Gorder.

(Bildkredit: Court of Genevieve Gorder)

4. Den viktigaste åsikten är din egen.

“Samarbete är en viktig del av designen, annars utformar du dig i vakuum och alla kan komma att haka i något du inte tänkte på. Jag frågar min familj, kamrater och vänner:” Vad tycker du om detta? Eller om Jag gjorde den galna saken? Hur skulle du känna om …? ” Men mitt hem är för mig själv och min familj. Så medan jag tar hänsyn till allas åsikt, till slut är jag designern och mamma i det här hemmet, så jag har slutligt säga, säger Gordon.

5. Det är okej att förvänta sig det bästa.

“Jag förväntar mig mycket av mig själv, vilket i sin tur betyder att jag brukar ställa en hög bar för alla runt omkring mig”, säger Gorder. “Det kan leda till besvikelse, men jag gillar att tro på människor först – skeptiska är inte kul för mig! Men om det inte fungerar redigerar jag laget. Livet är för kort för att konsekvent slåss och det dyker upp i arbetet om du gör.”

Plus, du förmodligen inte kommer att renovera ditt kök igen när som helst snart – det är okej att vill ha det gjort rätt!

6. En renovering kan förändra din syn på livet.

Även om en renovering kan ta månader eller år kan slutresultatet vara transformativt. “Efter en skilsmässa behöver du ligga om livet och pojken, gjorde jag! Jag kände mig som en Phoenix när det var gjort, säger Gorder. “Jag blev förvånad över hur glad jag skulle känna att komma hem varje dag. Det är nästan en giddiness. Och det är den riktiga tipppunkten jag använder för alla mina klienter också – det ögonblick när du slutar arbeta för ditt hem och ditt hem börjar jobba för dig. ”