Fördelar och nackdelar med att köpa begagnade vitvaror (och var att hitta dem)

Uppdatering av ditt kök med nya apparater kan vara en spännande ansiktslyftning. Men uppdatering av ditt budgetkalkylblad med de nödvändiga siffrorna kan känna lite mer som en stans i tarmen.

Om du letar efter ett fynd, vet du att handla för försäljning och leta efter rabatter. Ett annat alternativ? Köpa används. Här är för-och nackdelar som följer med att få något som är förkärlat – och var du kan hitta en pärla om du väljer att ta ett lopp!

PROFFS: Du kan förhandla om priset.

När du handlar för en ny apparat i en storförpackningsbutik finns det begränsningar för vad samarbetspartnerna kan och kan inte sälja något för. Så medan de kanske kan erbjuda en rabatt eller en rabatt på 10-25 procent, är det vanligtvis det mesta som de kommer att ha till din fördel.

När du köper används brukar du ha en person som kan vara öppen för fler förhandlingar, antingen för att du tar något av händerna eller för att de listade det för mer än de förväntade sig att sälja det till. Börja lågt och, efter lite fram och tillbaka, bör du kunna komma nära ett pris du hade i åtanke.

LURA: Det finns ingen garanti för att skydda ditt köp.

När du handlar med ditt kreditkort på en välrenommerad butik, har du pappersspåret och stormärkespolitiken för att säkerställa att om något händer med produkten under månaderna efter inköpet (eller ens när det levereras), butiken eller tillverkaren kommer att göra det rätt. Det är en tröst när du förkroppsligar en hypotekslåns check för produkten.

När du köper används finns det mindre säkerhetsnät för ditt köp. Om du köper av Craigslist kan du byta pengar, vilket betyder att när pengarna ändras händer, får du förmodligen inte tillbaka det. Och många använda apparatbutiker erbjuder inte samma garantier som traditionella butiker.

PROFFS: Vissa begagnade apparater används inte riktigt.

Ordet “använt” täcker allt som inte är rakt ur ett lagerrum. Denna etikett kan hamna på en ugn som var en golvmodell i en Hem Depotgång, eller ett helt nytt kylskåp som ansågs för stort när det var levererat till ett hem. Självklart, när du köper apparaten från någons hem, kan du förvänta dig att det har använts avsevärt flera år på det, men i vissa fall kan det bara vara lite dented, scratched eller öppnat och stängt ett gäng som en golvmodell.

LURA: Det kan vara svårt att hitta en matchande svit.

Hittade det perfekta KitchenAid-kylskåpet för en stjäl? Hurra! Men att hitta ett matchande sortiment och diskmaskin kanske inte finns i korten. Om du vill dra avtryckaren, bara se till att du är okej med lite otillbörlig matchning i ditt kök. Du kan alltid ha allt rostfritt stål, men du kanske inte får samma linje eller märke.

PROFFS: Det finns experter som kan hjälpa till.

Om du scoping ut Craigslist och tror att du har hittat en diamant i det grova, behöver du inte gå ensam. Du kan betala en proff från ett serviceföretag för att utvärdera en apparat för en liten avgift. Forking över $ 50 för att någon ska berätta för dig att en alltför bra att vara sant diskmaskin är faktiskt en dud kommer att vara värt det på sikt, och en specialist letar efter saker som du kanske inte vet att kontrollera. Använd Yelp för att hitta en lokal expert.

LURA: Du kanske måste ordna din egen leverans.

Att köpa dina apparater från Sears eller Best Buy är definitivt en strömlinjeformad process – du kan hantera garantier, finansiering och leverans med några få signaturer på en prickad linje. Men när du köper, antingen från en person eller en begagnad butik, kan du behöva göra lite extra arbete för att ta reda på hur du ska få din nya apparat till ditt kök. Vissa små butiker kan erbjuda en leveransservice med eller utan avgift, medan andra kanske kräver att du ordnar din egen pickup. Lägg till kostnaden för att låna en väns lastbil, hyra en tjänst eller hyra din egen lastbil till försäljningspriset för att du är säker på att du är verkligen få den affär du tror du är.

Så, var kan du hitta dem?

  • Det kan komma som en överraskning för dig att vissa experter faktiskt anser eBay och Craigslist det bästa stället att hitta begagnade apparater.
  • High End Appliances, LLC erbjuder golvmodeller eller lite skadade apparater, och levererar inom 250 miles från sitt Connecticut-läge och fartyg till andra stater.
  • Om du är i Mellanvästern kan du prova St. Louis-baserade Goedeker, som erbjuder ett brett utbud av Scratch and Dent-varor på sin hemsida och i sin butik (och de skickar!).
  • AntiqueAppliances.com erbjuder restaurerade vintageapparater, och de skickar var som helst i USA.

Har du köpt en begagnad apparat? Hur mycket sparade du och skulle du göra det igen?