Fissler Vitaquick Tryckkokare, 8.5qt

Artikel: Fissler Vitaquick Tryckkokare, 8.5qt
Pris: $ 279,95
Helhetsintryck: Detta är det – krukan som har vunnit mig över till säkerhet, lätthet och användbarhet av tryckkokning!

Som nybörjare till trycklagning gjorde jag mycket forskning innan jag begärde Fissler Vitaquick 8,5-kvartsmodellen för granskning. Jag ville ha en tryckkokare som var säker, enkel att använda, och kunde ta på sig större uppgifter som att laga en hel pund bönor eller göra flera kvartar av lager. 8,5-kvarts Fissler Vitaquick fortsatte som potten som jag behövde för att möta mina behov, så jag tog steget. Några pund av bönor och hönslagsskikt kan jag tillförlitligt lägga till min helhjärtade rekommendation till listan. Denna tryckkokare är en vinnare!

Recensionen

Egenskaper och specifikationer: Vid 8,5 kvarts och mätning vid 10,2 “, är detta den näst största av Fissler Vitaquick-serien av tryckkokare. Den är gjord med en tung gauge 18/10 rostfritt stål med en blank spegel finish. Basen är bred och jämn med pott och har en värmeledande aluminiumkärna. Detta är viktigt för jämn uppvärmning och hållbarhet: en tryckkokare måste kunna ta en hög flamma utan att vrida sig.

Handtagen är gjorda av kvalitetsplast och har en fin känsla. De stänger med ett hörbart klick som aktiverar en färgkodad indikator, så du kan vara säker på att locket är ordentligt och säkert låst på plats. Trycket indikeras av en bandad stång som stiger när trycket stiger. När en vit ring är synlig är den vid lågt tryck, när det andra bandet uppträder är det högt tryck. Det var lätt att upptäcka banden från mitt kök, vilket jag uppskattade.

  Vad är reglerna för att laga mat över ett eldpit?

Med sin spegelfinish, matt svart plasthandtag och ljusblå accenter är Fissler också en attraktiv kruk.

Säkerhetsanordningar: Fissler Vitaquick kommer med flera säkerhetsfunktioner som håller potten från övertryckande och exploderande, ett problem som ibland skulle hända med gammaldags modeller. Förutom det klick och färgkodade handtaget som nämns ovan, har kokaren en tryckventil som endast kommer att ingripa om handtaget är ordentligt låst vilket gör att trycket kan byggas säkert och förhindrar att locket öppnas av misstag. Handtaget kommer inte att låsa upp förrän krukan har tryckts ordentligt.

Tryckventilen släpper automatiskt överskottstrycket för att alltid hålla en säker nivå, men du kan trycka in kokaren manuellt genom att trycka på ventilerna som ligger på sidorna av handtaget. Slutligen är krukan märkt på insidan med minsta och maximala fyllmärken för att förhindra under- eller överfyllning.

Favoritdetaljer: Jag älskar den robusta, välgjorda konstruktionen och det tillfredsställande sättet som locket klickar på plats. Dessutom uppskattar jag snabbspakarna som möjliggör snabb, manuell frigöring av det uppbyggda trycket utan att behöva springa kallt vatten över toppen av spisen.

Potentiella problem: Det här är en tung pott – och jag menar tung – på egen hand. (Som när du tänker på det är det riktigt bra: spetsigt i inte det ord du vill ha i samband med din tryckkokare!) När den är fylld är den super tung, så kom ihåg det. Det finns ett hjälparhandtag på motsatt sida av låshandtaget, så att ugnen kan lyftas med två händer vilket gör att du kan lyfta potten mycket lättare.

Splurge-värdig? Fissler är inte den dyraste tryckkokaren där ute, men det är inte det billigaste heller. Men när det gäller en apparat som denna, vill du inte skimp på kvalitet. Du vill ha något som är välgjort och tillförlitligt och som med de flesta saker i livet får du vad du betalar för. Så ja, jag skulle säga att det här är en splurge-värdig sak.

  11 smarta sätt att använda rymden ovanför dina skåp

Dessutom, när du faktor i hur mycket pengar du kan spara, köper du torkade bönor och använder upp kycklingskrapor för att göra egna bönor och lager och det faktum att billigare köttstycken är perfekta för tryckkokaren är det lätt att se att det kommer att så småningom betala för sig själv.

Bra för små kök? Det finns inget sätt att faktum att en 8,5 quart potten har ett stort fotavtryck. Om du tror att du skulle använda den här potten ofta, är det värt en plats i ditt skåp. Tänk på allt rum du ska spara från att inte lagra burkar av bönor och kartonger med buljong! Om du inte tror att du kommer använda den varje vecka, kan du alltid lagra den lite djupare i skåpet eller i ditt garage om du har en.

Uppvärmning är också lätt, och om du råkar ha en diskmaskin, är Vitaquick diskmaskin säker. Det enda underhållet är att byta gummipackningen ibland, vilket är standard med vilken tryckkokare som helst. Kokan levereras med en ångbrygga och stativ för ångkokning (jag har inte försökt denna funktion ännu) samt en omfattande användarhandbok och en spiralbunden kokbok. Du kan köpa ett klart glas lock, som helt enkelt vrider tryckkokaren i en vanlig kruka, vilket ökar dess användbarhet.

Med hjälp av Fissler har Vitaquick gjort en tryckkokare konverterad av mig! Jag älskar att ha en frys full av läckra kycklingföremål som gjordes på mindre än en timme (och för att inte tala om överlägsen min vanliga back-of-the-stove metod lager på grund av det faktum att högre temperaturen verkligen suger smaken och gelatin från benen). Och jag älskar att snabbt laga torkade bönor (utan blötläggning!) Och korn som farro på mindre än 1/2 timme. Tänk på det: snabb matlagning, hälsosamma ingredienser för mindre pengar och ingen överdriven förpackning. Win-win-win!

  Se! En varm rosa köksgolv

Hitta det! Fissler Vitaquick Tryckkokare, 8,5qt, $ 279,95 på Amazon

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.

(Bilder: Dana Velden)