Detta är det ultimata registreringsbladet för Friendsgiving

Trots att min familjs årliga firande är rimligt organiserad efter många års praktik (och min mors gränsöverskridande patologiska uppmärksamhet på detaljer), försöker mina vänner och jag fortfarande att göra Friendsgiving till en jämn, stressfri operation. Vårt första år lärde vi oss att det är möjligt att ha för många sötpotatisrätter, och förra året insåg vår glutenfria vän att hon inte kunde äta något annat än salladen som hon hade berett.

Även om installationen såg halvvägs anständigt, tror jag att alla önskade att vi just beställt pizza istället.

Vi lär oss fortfarande av våra erfarenheter, och vi vet nu att vårt största misstag har varit att vi planerar evenemanget utan ett regneark. jag känna till, med ordet “kalkylblad” drar automatiskt ut cirka 50 procent av det roliga från varje fest, men jag försöker tro att det här kommer att göra hela situationen så mycket bättre.

Flera av oss kom tillsammans för en pre-Friendsgiving planeringssession (I känna till, igen) och vi har sammanställt det vi tycker är ett enkelt-men-solida anmälningsark för vilken måltid som helst i potluck-stil – inte bara de som involverar flera grytor med fyllning.

Här är vad vi bestämde oss för.

1. Google Sheets är det bästa sättet att gå.

Vi använder ett gemensamt Google-ark, så alla som är närvarande kan se dokumentet och eventuella ändringar som händer med docet i realtid.

2. Dokumentet behöver sju avsnitt.

Vårt dokument är uppdelad i sektioner för aptitretare, bröd, sallader, huvudrätter, sidor, desserter och drycker. Vi diskuterade varje Thanksgiving måltid komponent och sedan låta alla att hävda vad de skulle vilja ta med, men bestämde sig för att lämna den öppna i stället. Med de sju sektionerna kan folk se för att se vad som behöver mest hjälp och frivilligt i enlighet därmed.

3. Och fyra kolumner.

Varje sektion har fyra kolumner. Den första är där folk sätter sina namn (duh); den andra är där de lägger skålen de kommer att föra (mer duh); den tredje är för personer med matallergier eller kostbegränsningar, så att vi kan beteckna några saker som kommer att fyllas i-det-tom-vänliga för våra matkänsliga vänner; och den fjärde kolumnen får några anteckningar om prep, uppvärmning eller kylbehov så att värden kommer att kunna göra plats och planera framåt.

Jag fattar? Egentligen behöver du inte. Vi har gjort vårt ark offentligt för dig att använda. (Se anvisningar för hur du tar det nedan!)

(Bildkrediter: Susanna Hopler)

Stjäla vårt Friendsgiving Potluck-registreringsblad

För att komma åt registreringsbladet för Friendsgiving Potluck, gå till Google Spreadsheets, gå till Fil och Göra en kopia och spara till din egen Google Drive.

Detta skapar din egen version av kalkylbladet, som bara är tillgängligt för dig – och alla du väljer att dela med.