Detta är det bästa sättet att få gurkmejer fläckar av dina fingrar

När färsk gurkmeja började visas på den lokala råvarumarknaden här i San Francisco, var det en uppenbaringsvärlden bort från de pulveriserade grejerna i skåpet. De många användningarna av denna rot börjar bara att upptäckas i mitt kök, men experimentering kommer till en hög kostnad: svårt att ta bort fläckar på mina fingrar. Färska gurkmeja varierar i färg från blekt guld till skrikande apelsin, och det är inte den mest smickrande utseendet. Förutom att färga din hud, har det också en otrevlig vana att lägga persikafärg till naglar.

(Obs! Dessa metoder fungerar för drivna gurkmeja fläckar också!)

De 3 Metoderna jag försökte

Nils Bernstein, matredaktör av Wine Enthusiast, föreslog två metoder som fungerar för honom när han arbetar med gurkmeja: bakpulver med bara tillräckligt citronsaft för att göra en pasta eller en ättika och sockerskrubba.

Jag talade också med Ranjan Dey, kocken och ägaren till San Franciscos 30-åriga New Delhi Restaurant, som nästan skrattade när jag frågade honom om sin rekommenderade metod för att rengöra gurkmeja fläckar från fingrarna. “Bära handskar!” sade han, med hänvisning till det faktum att dessa fläckar bara bör undvikas i första hand. Dey fortsatte också med att föreslå en blandning av citronsaft och vatten med en droppe matkvalitetsblekmedel.

Jag försökte alla tre metoder vid olika tillfällen – här är hur det gick.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Baksoda + Citron

Bakpulver är super kul eftersom det skumar och fizar innan man sätter sig ner i en lätt skrubb. Två bra scrubs följt av tvål och vatten och mina fingrar var i princip lika bra som nya. Det var inte så mycket citronsaft att det brände min papperslipning, och skrubben lämnade mina fingrar mjuka och uppdaterade.

(Bildkredit: Courtesy of Amazon)

Vinäger + socker

Vinäger- och sockerskrubben var mindre framgångsrik här och mycket smärtsam på ett nytt pappersavsnitt (notera själv: Var försiktig med papper!), Men det gjorde slutligen tricket efter cirka tre cykler.

(Bildkredit: matka_Wariatka / Shutterstock)

Citronsaft + Vatten + Mjölkbitar (Vinnaren!)

Denna kombination, följt av en bra olja tvål och vatten sköljning, är den formel som i slutändan fungerar bäst. (Men varnas att juicen skulle kunna brinna några öppna skär!)

Prova någon av dessa tekniker och du kommer att känna dig ren och söt på nolltid – om du inte föredrar att rocka gurkmeja som den heta nya manikyrskuggan.

Har du några tips för att ta bort gurkmeja fläckar från fingrarna?

Mer om gurkmeja

  • Inne i kryddskåpet: gurkmeja
  • 19 Läckra gurkmejerrecept att krydda ditt liv
  • Vad är skillnaden mellan färsk och torkad gurkmeja?