Det välutrustade köket: Våra viktiga serveringsrätter

Vi fick en fråga från en läsare som frågar om de mest användbara och viktiga delarna. Carrie sa att hon bara ärvade en uppsättning fina porslin, men setet (liksom hennes dagliga Fiestaware) har inga serveringsdelar. Om du är på marknaden för att betjäna bitar, som Carrie, vad ska du få? Här är våra val för de mest användbara, grundläggande och viktiga serveringsrätterna, och vi skulle gärna höra att du tar det här också.

Jag måste förord ​​denna lista med en ansvarsfriskrivning: jag adore serverware. Jag har mycket mer kakeplattor än jag någonsin kommer att behöva (dålig vana det) och jag ser alltid längtat ut på skivor, skålar och fotade ställen som säljs på varje hemaffär jag går in i. Så kanske mina väsentliga saker här är fortfarande mer än du skulle behöva, men jag valde dem med ett öga på anpassningsförmåga, mångsidighet och praktiska egenskaper. Och det finns en tårta bland dem!

Denna lista omfattar inte serveringsredskap vi kommer att täcka det någon annan gång. Det här är bara disken. Jag bestämde också att inte ge dig fina och praktiska versioner av samma saker. Jag känner att beroende på din underhållande stil, om du väljer klassiskt tillräckligt serveringsdiskar är de lika bra för en utomhusgrill som för Thanksgiving-middag. Och självklart anpassa för din egen stil; Dessa är oftast grundläggande, klassiska vitvaror; du kanske vill servera bitar med mer stil och färg!

• 1. Flera små till midsize servering skålar – Dessa kan faktiskt vara spannmålskålarna i din porslinssats, även om jag tycker att midsize pastaskålar är den perfekta saken för att servera mycket mat vid bordet. De är inte stora, och de håller gott om ris eller pasta för en middagsfest på tre eller fyra. De är också bra för bröd; vik i en fin handduk över en halv loff skivat bröd eller ett dussin kex. Källa: Stora Bistro Skålar, 8 “diameter. $ 5,95 varje på Crate & Barrel.

• 2. Stor serveringsskål – Tillsammans med dina mindre pastaformade skålar finner jag att det är bra att ha en stor skål för när din huvudrätt är något som behöver serveras i en skål, som en blandad pasta eller en stor sallad. Källa: Bistro Serving Bowl, 11.75 “diameter. $ 14.95 på Crate & Barrel. Den följeslagare som serverar skålen till Bistro Bowls ovan.

• 3. Stor och dramatisk serveringskål – En mer skål! Jag använder ofta tre skålar till middag: En mindre soppa eller pasta skål med bröd, då en stor serveringsskål med sallad, då en stor matsskål med en blandad pasta eller sädessallad. Källa: MUD Nest Bowl, $ 100 på Horne. Det här är en dyr bit, jag inser, men jag inkluderade det för att jag känner att den här stora, midsommande skålen är platsen att kanske spendera lite mer. Jag älskar organiska, asymmetriskt formade skålar som den här. Men titta på försäljningshylla hos Anthropologie, liksom på rabatterade butiker som TJ Maxx. Det är bra ställen att hitta både grundläggande och unika serveringsprodukter.

• 4. Kvadratisk tallrik – En kvadratisk tallrik (eller två) är bra för att servera efterrätt, som tårta eller kakor, liksom några huvudrätter. Jag tycker att en kvadratisk tallrik är lite mer mångsidig än en rund en. Källa: Chelsea Serverware, $ 42 hos Williams-Sonoma.

• 5. Oval platta – En bra tallrik för att servera en hel kyckling, en röra med asparges, eller någon annan stor kötträtt eller rostade grönsaker. Källa: Italian Whiteware Oval Serving Platter, $ 32 för den största storleken på Sur La Table. Det här är lite djupare än den typ av platta jag har, men det kan öka sin mångsidighet.

Bara att upprepa: Alla dessa objekt är till exempel; du kan förmodligen hitta mycket bättre erbjudanden och priser på Target, IKEA, och TJ Maxx och andra rabatterade butiker. Men det var ganska bra representationer av de stycken jag använder varje dag för att servera mat.

I denna lista ingår inte de dagliga saker som jag ofta använder för att servera vid bordet; Jag återanvänder mycket köksartiklar och bakverk när du underhåller. Till exempel:

• En fin stor skärbräda dubblar som en ost bräda och aptitretare tallrik.
Ramekins gör dubbeltid som prep koppar och individuella dessert koppar.
• Den röda eller svarta Holländsk ugn är alltid stilig nog att ta med sig till bordet.
• Som nämnts ovan, soppa skålar och andra små skålar är alltid praktiska för att servera frukt, ris och grönsaker.
• Vanligt vit gratinrätter kan också tryckas i drift.

OK, det är mina egna grunder, och alla är ganska nära saker jag egentligen äger. Hur är det med dig? Eventuella väsentliga förutsättningar för underhållande, matsal och middag med vänner?

Relaterad: Coveting: Antipasti Platter från Jamie Oliver