Det stressfria sättet att få människor över ikväll (eller någon natt)

Hur mycket älskar du att ha ditt hem fyllt med vänner och skratt och drycker och mat? Men hur stressigt är det att planera en fest? Vad ska de äta, vilken typ av batch craft craft ska du göra? Kan du få huset rent i tid? Kom ihåg, låt oss bara få alla att träffas på en vinbar.

Det finns alltid, alltid en anledning att inte ha en fest. Och det är ungefär lika sannolikt att du kommer att upptäcka en skrynkelse i tidrymds kontinuumet, eftersom det är att du kan fånga ett par, än mindre en fests värde, dina upptagna vänner frigör allt på samma natt.

Så det var så att min man och jag hade flyttat in i ett hus som gjordes för sammankomster, en vandrande gammal viktoriansk, och – förutom “före” -partiet vi värd dagen efter inflyttning (en helt annan historia!) – vi skulle hade inte en riktig fest i år-och-halv-plus sedan.

Den tiden vaknade jag och bestämde mig för att kasta en fest den natten

En lördag tidigare i sommar vaknade jag och insåg: Vi var för tillfället inte mitt i några massiva bostadsrenoveringar. Vårt Airbnb-projekt på tredje våningen var färdig med bokningar som rullade in, men ingen där den natten. Huset var rimligt ren. Vi hade inga planer. Jag hade en stash av mycket skarp ost från Paris som jag verkligen behövde vara borta. Jag ville också!

Jag rullade över och nudged min låtsas-till-fortfarande-sovande make. “Låt oss ha en fest ikväll!” Jag sade. Han är van vid mina tillkännagivande av storskaliga företag tidigt på helgermorgon, så blev inte hemskt överraskad. “Okej,” gick han med. Och vi var borta.

5 tips för att planera ett sista minuten-parti

Med en så kort tid att planera var det ingen planering. Och ingen fretting. Och det är genialet för sista minuten-partiet. Så här gör du det.

1. Lägg in en händelsessida på Facebook.

Håll meddelandet enkelt. Du behöver inte vara Shakespeare. Här är vad jag skrev: En mycket låg nyckel och sista minuten samling … ikväll!

2. Berätta för folk vad du ska ta med.

Jag är alltid sönder om att fråga människor att ta med saker, men när det gäller en affärsdag är ärligheten den bästa politiken. Jag inventerade händelsebeskrivningen med: Ta en dryck och / eller ett mellanmål om du vill. Jag skulle verkligen älska att sätta ut en fest och rätt bar men: hus fattiga.

Ingen som jag gillar nog att bjuda in kommer att göra anfall mot det jag tänkte, och det var skillnaden att kunna kasta den här lilla impromptu shindig och inte.

(Bildkredit: Dana McMahan)

3. Servera billiga (men bra!) Drycker.

Snarare än att spendera en stressig dag städning och matlagning som en kanske före de flesta parter, gick vi om vår vanliga lördag. För drycker tog vi upp lite Zima (eftersom Zima är tillbaka, ni killar!) Och min favorit billiga hus fest bourbon.

4. Slå upp Trader Joe för snacks.

På vår Trader Joe’s körning grep vi några nibbles och tillbaka hemma ställde ut slumpmässiga tilltugg (inklusive den överbryggande osten), diverse engångsplattor och några billiga öl-nybörjare hade lämnat i vårt kylskåp.

5. Glöm inte musiken.

Jag poppade en Zima, hittade en spellista på Spotify, och festen var på!

Vi hade gjort det i öppen stil, så vänner från alla hörn av våra liv kom och gick hela kvällen. Folk gjorde nya vänner, våra hundar hade en absolut blast med några vänner barn, vi gav turer i vårt hus och nyrenoverade översta våningen bostadsutrymme, drack bourbon, åt stinky ost och smaskiga mellanmål människor som tog med sig och hade generellt en helt fantastisk lördag kväll.

Många dagar känns vårt hus överväldigande för bara två av oss. Men att ha musik och skratt och barn och hundar springar och bourbon flyter kände sig exakt rätt för hemmet. Det är vad det gjordes för. Det är vad folk gjordes för.

Och gissa vad? Ingen brydde mig om att jag inte hade ett perfekt bord, hemlagade mellanmål eller hantverkare någonting. Trader Joe’s Sriracha-chips var nattens slag och även den billiga öln trivdes. Även om huset hade varit dammigt eller rörigt, skulle ingen ha brydats. Och jag är super glad att ha lärt mig det.

Sedan den framgången har vi gjort det till en ny övning för att göra fler planer på flyg. Jag har lärt mig den bästa tiden att ha någon form av sammankomst är … just nu.

Mer om lågspänningsfester

  • 5 Regler för att hysa en galna middagsparti (och se dina vänner oftare)
  • Vilka gäster egentligen bryr sig om vid middagspartier
  • De 5 saker som du aldrig ska rengöra innan en middagsparti