Det bästa jag någonsin köpt för min kylskåp

När det gäller livsmedelsbutiker och min matbudget, är det värsta som kan hända inte slut på mat (även om det är ganska nära) – det upptäcker att hälften av de värdefulla produkter jag köpt bara två eller tre dagar sedan har redan gått dåligt . Det är inte roligt att hitta mjuka äpplen eller ett visst köttlök som jag så försiktigt förpackade och lagrade i skarpare.

Jag upprätthåller redan en strikt matbudget och är en av de personer som gör allt för att bevara mat – särskilt färskvaror. Så du kan satsa på att vad jag köper förväntar jag sig att vara minst en vecka eller två om jag tar hand om det när det är i mitt kylskåp.

På en relaterad anteckning: En av de saker jag har hittat från att fungera som en nutritionist för att hjälpa människor att äta mer hälsosamt är inte att de inte köper tillräckligt med färska grönsaker och frukter – det är att de inte kan äta dem i tid innan de går illa. (Mamma, jag tittar på dig!) Det har hänt mig också! Åtminstone brukade det.

(Bildkrediter: Kylskåp Färsk)

För några år sedan, när jag gjorde några slumpmässiga online-shopping, kom jag ihåg att jag hade menat att kolla in en liten contraption, vilket var en förutsättning för att kunna hjälpa till att förlänga produktens livstid. Det kallas kylskåpet fräsch. Jag kom ihåg att jag hade läst någonstans på nätet (en hälsowebbplats tror jag) att denna underbara lilla maskin förlänger livslängden med ett batteridriven, tidsläppt syreteknologisystem. Företaget kallar detta “aktiverat syre”, vilket i grunden betyder att det hjälper till att fördröja förstöringen av mat och håller dåliga bakterier från att utvecklas på maten.

köpa: Kylskåp Färskt, $ 30 vid aktiverad syre

Jag är ganska skeptisk till motsättningar som detta; Jag kommer inte att ljuga. Men jag köper så mycket producerar varje vecka och var alltid orolig att saker skulle gå illa innan jag kunde klara det, att jag var villig att försöka nästan allt för att förlänga livet för mina frukter och grönsaker. Jag köpte en – och jag är så glad att jag gjorde det! Jag älskar kylskåpet Fresh och har haft det i nästan två år nu.

Här är de tre bästa sakerna jag älskar om kylskåpet Fresh.

1. Min produkt varar dubbelt så länge!

Äpplen håller nu nästan en månad och en halv mot de tre veckorna som de brukade hålla i min skarpare. Rominska hjärtan är skarpa en månad eller lite längre, även om jag fortfarande tvättar dem, torkar dem och lagrar dem i pappershanddukar så att de inte förstör så fort som de skulle om jag lämnade dem i paketet de kommer in Apelsiner varar mig nästan en månad och en halv; ditto på citroner, päron och andra hårda frukter. Färskt örter går väl över en vecka (mot tre eller fyra dagar före kylskåpet friskt) om jag byter vattnet som de sitter i.

Jag skulle kunna fortsätta, men poängen är att jag har märkt att någon typ av färskvaror som jag lägger i mitt kylskåp nu varar minst dubbelt så länge – allt med hjälp av den här lilla femtimme konturen som jag knappt vet finns det.

2. Den har en lång batterilivslängd.

Jag köpte några Amazon-batterier (de är bra, förresten) att använda i kylskåpet Fresh, och lärde mig snabbt att den här maskinen inte sätter på batterilivslängden och det fungerar verkligen bra. Jag har bara behövt byta batterier två gånger varje år, vilket är bra med tanke på hur mycket kylskåpet fräscha gör för mig dagligen. Det betyder att jag inte behöver betala en arm och ett ben för att bibehålla batteriets livslängd – att översätta till ännu mer besparingar för att vara upphetsad över!

Det är lätt att berätta om kylskåpet friskt är igång med ett litet ljus på framsidan av det som intermittent blinkar grönt. Och det är lätt att berätta när maskinens batterier har gått ut eftersom lampan helt enkelt slutar blinka. Det gör inget ljud. (Tystnaden är trevligt, men det betyder att jag måste se till att ljuset fortfarande blinkar varje dag när jag öppnar kylskåpet. Men det är lätt eftersom jag bara håller maskinen på mina kylskåpets övre hylla.)

3. Min produkt smakar bättre.

En annan fördel med denna underbara lilla maskin är att det gör min mat smaken fräschare, inte bara längre. Vilket är vettigt, med tanke på tekniken undertrycker tillväxten av skadliga mikroorganismer på färska frukter och grönsaker, vilket också hjälper till att förhindra eventuella lukt som kan uppstå. Dessutom håller den lilla maskinen vissa typer av produkter, till exempel äpplen, från att släppa ut naturliga gaser för snabbt, vilket gör att andra saker förstörs snabbare.

Sammantaget kan jag säkert säga att den här lilla maskinen, som jag knappt uppmärksammar, har hjälpt mig att spara hundratals dollar att producera på ett år. Jag tror att jag kanske har kastat bort tre eller fyra äpplen det senaste året, toppar. Och jag skyller på det faktum att äpplen inte var färsk i affären till att börja med.

Förutom god mat är kylskåpsfärsk det bästa jag någonsin har köpt för mitt kylskåp och jag planerar att alltid ha det så länge som möjligt. Trots att jag ständigt arbetar för att spara pengar på mat i affären, är det trevligt att veta att när matvarorna är hemma kommer de inte att slösa bort.

Har du provat kylskåpet friskt eller något liknande det? Berätta om din erfarenhet i kommentarerna nedan.