Denna köksgelmat – till salu just nu – gör dig mer bekväm i köket

Det finns en anledning till att vi ser till proffs när vi söker tips och tricks i köket: De vet vad som händer. Om du arbetar i ett professionellt kök spenderar du 10 till 12 timmars dagar på dina fötter, vilket kan påverka dina leder – och så småningom din rygg.

Säkerligen, du – en hemkock – spenderar inte 10 timmars prepping för även din mest ambitiösa middagsfest, men lägger till förberedelsestid, lagar tid och diskmedel och du står i ditt kök mycket, varje dag.

Ta ett tips från proffsen och investera i en anti-fatigue gelmatta, till försäljning just nu på Amazon.

Köp det!

Royal Anti-Fatigue Comfort Mat, $ 29

Dessutom finns det gott om studier som visar att arbetare som är på sina fötter för långa skift rapporterar mindre obehag om de står på en matta mot en hård golvyta.

Dessa mattor är inte de mest snygga sakerna i världen (vi har drabbat detta faktum i stor utsträckning), men de gör att du vill spendera mer tid i köket, och det är en vinst för alla. Den här är tillgänglig i svart, solbränna och grädde och finns i olika storlekar för att passa varje utrymme (vi föreslår att du lägger en större i närheten av din prep-område och en mindre framför din handfat). Och som en av våra läsare påpekade kan du alltid lägga en snyggare matta ovanpå den.

När vi talar om våra läsare, svär många av er på dessa saker. Här är några riktiga kommentarer som kan övertyga resten av er holdouts.

@doityerself: Jag spenderar mer tid i kök än de flesta eftersom jag testar recepten, och jag köpte två av dem framför min handfat och spis. De gör en stor skillnad. De är inte hemska heller, eftersom de är vanliga.

@Waeschli: Som någon som lagar mat hela tiden, ser jag gelmattorna som nödvändiga för att hålla stressen på min kropp till ett minimum. Jag köpte min i en färg för att nära matcha mina mörkbruna golv så att de inte riktigt sticker ut. När det gäller att städa dem, dämpar jag dem när golvet är muddat – så jag känner mig som att rengöringen är lätt, speciellt när något vätska eller fettigt droppar på dem. Jag tar en fuktig trasa och torkar av den (mot en fin matta som förmodligen skulle bli förstörd). Gå till gelmattor!

@Zojarie: Jag älskar min matta! Få en. Gör stor skillnad för min rygg och fötter när jag hugger eller gör disk. Så värt det!

Har du en? Om inte, får du en?