Den smartaste platsen för att lagra din holländska ugn

Snabbt: Var är din nederländska ugn just nu? Är det undangömt bakom ett hörnskåp? Visas på den övre hylla av din oh-så-organiserade öppna hyllningssituation? Visas, det är inte de smartaste – eller säkraste – platserna att lagra det.

En gjutjärn nederländsk ugn är inte bara en kraftig spis – det är det faktiskt tung. Vissa kan väga upp till 20 pund! Och medan det kanske inte låter så mycket, om du någonsin har försökt att förlora 20 pund eller fört runt ett barn, vet du att det är mycket. Så du bör vara försiktig!

“En bra tumregel är att vara försiktig när du lyfter något som väger mer än 10 procent av din kroppsvikt. För den genomsnittliga 150 pund personen, det är 15 pund”, säger Dr. Robert Hayden, DC, PhD , en kiropraktor i Griffin, GA.

Det betyder att du måste vara försiktig när du lagrar tunga saker. Hyllor i höga skåp är osäkra eftersom du kan påkalla dig själv att lyfta den tyngden över huvudet, och om du släpper det under tiden kan du allvarligt skada dig och bryta något också. “Uppgiften att nå över huvudet för att lyfta upp något så tungt som 15 till 20 pund är särskilt stressigt mot nedre delen”, säger Dr. Hayden. “Det handlar egentligen om vinklar. Att lyfta någonting från en hög utgångspunkt innebär oftast att den låga delen av ryggen är där den går i bäckenet.”

Att förvara tunga föremål för djupt i din skåp kan också vara svårt, för att de är översträckta, vrida sig för att komma djupt in, och sedan dra ut ett tungt föremål, kan också lägga stor belastning på ryggen. “En del av denna vikt på en låg plats kan bjuda oss att böja över för att lyfta den, men att lyfta i den positionen kan också skada eller påkänna lårryggsmusklerna. Luta sig över i midjan och förlänga armarna för att lyfta något underifrån kan kraftigt öka krafterna på ländryggen och tillhörande muskler “, säger Dr. Hayden.

Bättre!

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Var ska du lagra din holländska ugn?

Det perfekta utrymmet för att lagra din holländska ugn är mellan knä och axelhöjd: på en högre hyllplan i ett bottenskåp eller en lägre hyllan ovanför dina diskar. Du kan också prova en hylla runt midjahöjd i ditt skafferi eller i en fristående bit, som en buffé. Någon av dessa platser borde vara lätt att komma åt och kommer inte att orsaka att du vrider eller övertar dina armar.

När du lyfter din nederländska ugnen underifrån, utöva samma säkerhet som du skulle med en tung låda eller annat tungt föremål: Håll ryggen rak, böj från knäna och lyft med benen istället för din rygg. Eftersom vi verkligen vill att du ska använda din nederländska ugn vill vi inte att du skadar dig själv för det!

Om du inte använder den nederländska ugnen så ofta och vill lagra den djupt inuti ett skåp, se till att det är lätt att glida framåt för att komma in i en säker position innan du lyfter den. “Att dra objektet närmare kroppen före lyft minskar längden på de involverade hävstångarna, så risken för skada minskar”, säger Dr. Hayden.

Med allt detta i åtanke frågar vi dig: Vad är midwaypunkten mellan dina knän och axlar? Din midja, eller hur? Så kanske säkraste plats att lagra din härliga holländska ugn är … på toppen av spisen. Om du har investerat i en fin i din favoritfärg, varför inte?

Var förvarar du din nederländska ugn? Har du någonsin skadat dig själv när du försökte dra ut det?