Den enda bitter du behöver i din bar

Att förenkla livet i köket låter alltid bra, eller hur? Hela den här tanken att de enda saker som hör hemma i ditt hem är de som sparkar glädje? Jo, även om jag älskar Marie Kondo är det inte alltid så lätt att dra av – särskilt om du är en ivrig kock och du vet att du behöver mycket saker!

Men det finns ett ställe jag tycker att detta förenklande tillvägagångssätt verkligen fungerar, och det är hemmafältet. Enligt min erfarenhet behöver du bara ingen sprit, likör och mixer under solen.

Medan mycket att skapa din personliga samling är beroende av din cocktail eller cocktails av valet, finns det en sak varje enda bar behöver. Oavsett vad du gör eller hur ofta du gör det, behöver du bitter. Men inte alla bitter – bara en specifik flaska. Enligt varje bartender frågade jag svaret är Angostura bitters.

Det är inte att säga att citrus, choklad eller tiki bitters inte skulle göra ett gott tillskott till din bar, men dessa mer speciella smaker är inte lika universella.

Mer om Bitters

  • Vad är bitter i alla fall?
  • Cocktail Basics: Allt om Bitters
  • En introduktion till aromatiska bitter

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Varför Angostura Bitters är de bästa bitterarna

“Angostura är nummer ett val för allt från Manhattan och gammaldags, till Champagne-cocktails och Planter’s Punch”, säger Chris Morgan, Divisional Beverage Manager och Certified Sommelier för Mortons Steakhouse. Det är enligt Morgan, bitterens kung.

Men varför?

Det exakta receptet på Angostura är ett mysterium för nästan alla, men det vi vet är att det kompletterar ett spektrum av smaker. “Smakprofilen är bakverkskryddor, lakrits, söt och sur, med en träsyra, lite bitter fruktfärg”, säger Morgan. Och denna balans av smaker innebär att den kan användas i i princip någon cocktail som kräver bitter.

Köp dem: Angostura Bitters