Costco säljer Tonfisk Poke Skålar & De är fantastiska

Höj din hand om varje dag till lunch du förbereder en hemlagad, Instagram-färdig måltid med säsongsbetonade ingredienser från lokala gårdar. Eller kanske du sätter dig ner till ett bländande Michelin-stjärna spektakel av kulinariskt geni. Kanske, på en viss tisdag, sätter du in i en underbar skål med glittrande sashimi som fångas av hawaiiska fiskare, med fötterna i sanden och södra Stilla havet.

Låter inte som du? Nej, jag heller inte.

För de flesta av oss med karriärer, familjer, husdjur, hobbies eller det oändliga slaget av andra saker som tävlar för vår allt mer begränsade tid, är lunch mindre gourmetaffär, mer hinder att springa över på vägen till vad som helst det är du måste gör. Tidsfrister väv, möten väntar, och att tvätten inte kommer att göra sig själv.

Lösningen? Ibland är det en super-snabb och död-enkel måltid i en låda som du kan kasta ihop medan du svarar på e-post.

I en drömvärld har du självklart planerat framåt, eller du har tillräckligt med tid att piska upp en sallad eller annan snabb livsmedelskonsumtion som kommer att ge näring och glädje. Men på de dagar då det är för mycket, när du säger att du har hundrahundra strykjärn i elden, finns det en tid och en plats för Costco två minuters lunch.

Ett inlägg som delas av Dana McMahan (@bourbonbarbarella) på

I försvar av 2-Minute, $ 6 Costco Lunch

Jag var glad när jag såg Costcos “Hawaiian Style Kit” på min senaste utflykt. Jag hade bara lärt mig att poke var en sak du kunde hitta på Costco, och kanske har faktiskt ropat yesssss när jag upptäckte de färgglada skålarna som innehöll “dolphinsäker, vildfångad rökt ahi tonfisk poke”, bredvid badkar av pesto.

Vid $ 12 för två skålar och två minuters prep var jag extatisk. Kassören var lika galen när hon glidde den över skannern; det hade bara landat i Louisville, det verkar.

Inte långt efter, i flera steg och den oändliga tvätt- och rengöringscykeln involverade i fulltid Airbnb, tog jag några minuter att sitta ner (som jag inte alltid gör) ute på min gård för att fånga upp på lite online läsning medan jag åt min lunch och åtnjöt det tidiga hösten solskenet.

Den här välsignade friden kom med giltighet om att bara spendera två minuter att äta lunch: Jag revade upp rispaketet – ingen sax behövde! – mikrovågsugna den i 45 sekunder, sätt den röda ahi tonfisken över den, drizzled allt med picksåsen och duschade det med kryddansatsens innehåll. Boom, lunch serveras, inte ens så mycket som en maträtt att tvätta.

(Bildkrediter: Imgur)

Så hur var det? Inte illa alls – speciellt när du kommer ihåg att det är en kista i en låda från en livsmedelsbutik.

Jag delade de goda nyheterna med mina sociala kanaler och det bröt ut en frenesi med god uppmuntran. “Jag behöver dessa”, “Du har gjort min vecka”, “Jag ska få det här ikväll”, kom svar från mina medarbetande vänner.

Sedan nästa morgon Den där killen (du vet vilken typ jag talar om) svarade med ett foto av den autentiska poke han hade haft “från Heeia Kea Pier General Store & Deli, som ligger på samma brygga där fiskarna återvänder med sin fångst.” Som om det inte var tillräckligt, kände han sig tvungen att lägga till: “Jag är ledsen, men det här är hur poke var tänkt att bli ätit. Livsmedelsbutik med en tvåveckors hållbarhet? Det verkar … ledsen .”

Ett inlägg som delas av Dana McMahan (@bourbonbarbarella) på

Jag skäms över att säga det, men efter att ha sett den lilla kommentaren först på morgonen, snedde jag flera allt mer avfyrade svar innan jag ens kunde avsluta min kaffe. Foodie feud: on! Jag ser din nyfångade Hawaiian poke och höjer dig en bountiful skål (se ovan) Jag njöt av Umekes på Kona Island på rekommendation av en lokal matförfattare.

Vad som verkligen irriterade mig var dock inte att han antog att jag inte hade upplevt riktig poke, men hans bedömning av min köpta tonfiskskål. Självklart Det är inte detsamma som den båt-till-skål jag relished när jag cruiserade de hawaiiska öarna. Jag uppskattar min lycka när jag kan äta min drömmars mat och njuta av långa, avslappnade luncher.

Vad gäller resten av tiden? Jag uppskattar det sanitetsbesparande alternativet för min två minuters Kostco lunch.

Vad är din favorit billig och lätt vardagslunch?