Barefoot Contessa Foolproof av Ina Garten

Jag älskar en dam som börjar sin kokbok med en cocktail. Detta säger till mig, “Luta dig tillbaka! Koppla av! Middag kommer bli fantastiskt.” Och sökande genom de enkla, men läckra recepten som följer – allt från Mustard & Gruyere Batons till Inas favorit Thanksgiving kalkon – jag har ingen tvivel om det uttalandet. Jag är ganska säker på att vi alla skulle kunna använda några foolproof recept denna tid på året, och Ina Garten är bara den person som jag litar på att leverera dessa recept.

Snabb fakta

Vem skrev det: Ina Garten

Vem publicerade det: Clarkson Potter

Antal recept: 88 recept

Recept för just nu: Sidostänger med torkade körsbär, marmorostad Marcona-mandel, spanskt ärtsoppa med krispig skinka, krispig senap-rostad kyckling, 1770 Huskött, rostade korv och druvor, Osso Bucco, krispiga engelska potatis, svamp och purjolök, pudding i saltad karamell, Tyska Chokladmuffin, Rums Raisintriglor, Kanelbakad Donuts

Andra höjdpunkter: Ina Garten använder enkla ingredienser och en krydda krydda för att bara få den rätta effekten i dessa recept, skapa diskar som alla middagspartners värd skulle vara stolta över att lägga på bordet. De är skrivna i sin signatur grepp stil med massor av användbara anteckningar om vad man kan förvänta sig på vissa punkter i recepten, förslag på att göra steg framåt och andra bitar av salvia råd.

Dessa rätter skulle definitivt tjäna oss varje dag i veckan, men boken lägger också tonvikten på underhållande och middagspartier. Kapitlen börjar med förslag på menyplanering och tänkande genom middagsberedningen. I baksidan av boken innehåller Ina idéer för att skapa vackra bord- och menyidéer.

Bottom line: dessa är bara riktigt bra recept. De är inte överst med alltför stora mängder grädde eller gratuitous fancy ingredienser; de är den typ av mat som vi vill äta och dela med gott bolag.

Vem skulle tycka om den här boken? Kockar söker pålitliga och grundläggande recept för weeknight måltider och middagspartier lika; människor som tycker om att underhålla nya kockar

→ Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: Barefoot Contessa Foolproof: Recept du kan lita på av Ina Garten

Se mer på Ina Garten på Kitchn:

• 50 Kökstips från Ina Garten
• Vad varje kök behöver enligt Ina Garten
• Ina Garten på stora middagar och förbises kök verktyg
• Ina Gartens nya kök från House Beautiful
• Ina Garten’s Chipotle och Rosemary Spiced Nuts

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.

(Bilder: Emma Christensen)