Är detta det smartaste sättet att hänga köksgardiner?

Fönstren i ditt kök är antagligen de som används (läs: såg ut) mest. Och köket är verkligen ett rum vi spenderar mycket tid på. Så vad händer när du har en massa fönster, men inte nödvändigtvis den bästa utsikten? Du vet, som om du har en främre plats för att se en tegelvägg? Eller något ännu värre?

Du kan stjäla denna idé från designer Christine Alcalay, hjärnorna bakom Brooklyn-boutique KIWI. (Hon hade inte en dålig utsikt, men det kan vara en bra idé om du gör det!)

(Bildkredit: William Strawser)

Istället för att drapera den körsbärsröda ginghamet från toppen av fönstret, valde Christine att hänga gardinerna halvvägs ner genom fönstret och lämnade hälften av fönstret utsatt ovanför och ungefär ett kvartal utsatt nedanför. Det är en perfekt lösning: Du kan dölja allt som är ögonhaltigt, och du behöver inte oroa dig för att offra alltför mycket måste-behövs ljus. Plus, det lägger till en dos av design personlighet.

(Bildkredit: William Strawser)

Den lekfulla röda gingham som ses här, lägger till färg till det annars neutrala kökets bakgrund av tegel, vit och slaktblock. Paired med röda randiga golvmattor och en längre fönsterbehandling i samma tyg som hänger i matsalen, är det den perfekta kontakten för ett snyggt barnvänligt hem.

Vår punkt? Fönsterbehandlingar är ofta förbisedda i köket, men du kanske vill överväga dem – även om du är orolig för att blockera ljuset, och speciellt om du har en mindre än idealisk vy.

6 Resurser för fönsterbehandlingar

  • Calico Corners
  • Gardinverk
  • Hunter Douglas
  • The Shade Store
  • Smith & Noble
  • Välgjort hem

Se resten av detta fashion-forward Brooklyn utrymmee: Mid-Century Zen Home i Brooklyn på Apartment Therapy

Tack för att du läste Kitchen Hang-Ups! Det är en ny kolumn på webbplatsen, som är avsedd att ge dig alla möjliga idéer för saker att hänga från dina väggar – eller till och med windows.