9 tips för att hjälpa om ditt nyårs upplösning är att spendera mindre pengar på mat

Glad 2018! Nu är det dags när tidningar och webbplatser börjar prata om nyårets resolutioner. Vi tror inte nödvändigtvis på dem (så många ställer dig för att misslyckas!), Men vi tror på att göra varje år bättre än den som är före den. Och så presenterar vi dig med Feel Good Habits. Varje dag i veckan kör vi tips för att hjälpa dig med ett nytt löfte du kanske har gjort dig själv.

Förutom din hyran eller din inteckning är mat förmodligen det näst största objektet på din budget. Och det är okej – du behöver det för att överleva, trots allt. Men om du är orolig för hur mycket du spenderar och du vill försöka rensa den på lite, kan 2018 vara ditt år att göra det!

1. Gör en budget.

B-ordet behöver inte vara en hemsk. För många människor innebär det kalkylblad och timmar som spenderas över nämnda kalkylblad. Att välja ett nummer är faktiskt ganska enkelt – USDA har ett diagram som gör det för dig – och då måste du bara hålla fast vid det numret. Eftersom det är mycket svårare att stanna på budgeten när du inte har en budget till att börja med!

Mer om att ställa in en livsmedelsbudget

  • Det bästa budgettet livsmedelsbutikrådgivning från människor som aldrig överskrider maten
  • Detta är hur mycket du borde spendera på mat och matvaror
  • 5 tecken du behöver justera din livsmedelsbudget

2. Börja måltidsplanering.

Kanske är det bästa sättet att spendera mindre pengar på mat att börja planera planeringen. (Det hjälper också ta stressen från nattnätter!) Är du osäker på var du ska börja? Vi har dig.

Börja här: Måltidsplanering för nybörjare

(Bildkredit: Emma Christensen)

3. Och lunchpaket.

I stället för att släppa $ 10 per dag på en medelmåttig smörgås från hörnet deli, börja packa din lunch. Du kan ta med mat du faktiskt vill äta utan att spendera massor av pengar.

Mer om Packning Lunch

  • 10 skäl att du inte packar din lunch (och hur man fixar dem)
  • 20 sallader som är värdefulla för lunch
  • 16 smarta tips för att paketera en hälsosammare lunch

4. Organisera ditt skafferi.

Om du inte lätt kan se vad som finns i ditt skafferi (eller kylskåp eller frys) riskerar du att köpa ingredienser som du redan har. Detta är ett slöseri med pengar eftersom en av dubletterna nästan alltid kommer att förstöra innan du kan använda den. Få dessa utrymmen organiserade och kontrollera, verkligen kolla – för att se vad du har innan du går till affären.

Stjäl dessa knep: The Most Brilliant Pantry Organization Hacks på Internet

5. Var en smartare livsmedelsbutiker.

Använd inte kuponger för att köpa saker du inte redan planerar att köpa. Vet hur man jämför priser. Tänk på butiksnamnet istället för namnet. Du har det här!

Läs mer: Våra 10 Alltid bästa tipsen för att spara pengar på mataffären

(Bildkredit: Lauren Volo)

6. Omhändera rester.

Du skulle bli förvånad över hur många som berättar att de bara inte är kvar i rester. Vi antar alltid att det också betyder att de inte sparar pengar, eller hur? Att äta resterna hjälper till att skära på avfall – och det hjälper till att sträcka en dollar lite längre.

Pröva dessa: 20 Kvällsmåltider Du kommer att älska ännu mer som rester

(Bildkredit: Cathy Pyle)

7. Klipp tillbaka på kaffebryggorna.

Ja, det finns några som skulle hävda att det är helt värt att gå ut för kaffe, men om du försöker sluta spendera pengar på kaffe, är det bästa sättet att göra det hemma.

Stjäl dessa knep: 5 sätt att sluta spendera så mycket pengar på kaffe

(Bildkredit: Gvictoria / Shutterstock)

8. Kyl det med takeouten.

Du behöver inte oss att berätta för dig att takeout lägger mycket snabbare än matvaror gör. På ett år tillbringade en medgrundare av The Financial Diet $ 418,01 på takeout ensam. Sedan tog hon en titt för att se vad hon kunde ha gjort med pengarna och det var … um, motiverande, minst sagt.

Läs mer: 5 sätt som jag kunde ha förbättrat mitt liv med de pengar jag har spenderat vid Takeout

9. Eller åtminstone börja använda detta trick.

Om du är ute efter att ha takeout till middag, försök att utnyttja lunch specialerbjudanden. De flesta restauranger erbjuder galna bra erbjudanden att dra i folkmassorna under dagen. Plocka upp en speciell under lunch, stash den i ditt kylskåp på kontoret och värm upp det när du kommer hem till middag.

Fortsätt läsa: Min smartaste tips för att spara pengar vid avhämtning

Försöker du spendera mindre pengar på mat 2018? Vad ska du göra för att få det att hända?